Curs HTML

Imagine preview
(8/10 din 12 voturi)

Acest curs prezinta Curs HTML.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 10 fisiere doc de 148 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Curs – Programare WEB

Curs – 1

Elemente de baza

Pentru inceput sa descoperim originea abrevierii HTML - Hypertext Markup Language . Acest limbaj este folosit pentru a formata si prezenta documente pe web . HTML adauga tag-uri fisierelor ASCII astfel incat sa permita afisarea unei varietati de fonturi , imagini sau sunete prin definirea unor elemente ca header , lista , paragraph si prin implementarea si utilizarea unor legaturi ( linkuri ) catre alte documente publicate in internet .

Mai clar , limbajul HTML este limbajul pe care il inteleg aplicatiile de tip browser ( ex: Internet Explorer , Netscape Communicator , Opera , etc. ) folosite pentru a naviga pe internet . Datorita acestui limbaj browser-ul poate afisa ceea ce autorul paginii web a dorit sa prezinte .

Elementele de baza ale limbajului HTML sunt foarte simple si usor de retinut si apoi de utilizat ; cunoscand doar tag-urile de baza putem construi un intreg site fara probleme .

TAG – reprezinta o comanda in cod HTML care indica modul in care va fi interpretata informatia la care ea se refera .

TAG-uri DE BAZA

Orice pagina web standard trebuie sa contina 8 tag-uri de baza . Aceste tag-uri trebuie sa apara in cadrul fiecarei pagini a unui web site .

Aceste tag-uri sunt prezentate mai jos si ele trebuie sa apara exact in aceasta cronologie in cadrul paginii web :

<HTML>

<HEAD>

<TITLE>

</TITLE>

</HEAD>

<BODY>

</BODY>

</HTML>

Inainte de a explica fiecare tag in parte mentionez ca tag-urile trebuie scrise in codul sursa exact in forma in care ele apar mai sus , intre semnele <> . Aceste simboluri au menirea de a transmite browser-ului ca textul dintre ele trebuie recunoscut ca un tag – deci ca un cuvant cheie al limbajului , o comanda care trebuie executata . Limbajul HTML nu tine cont de litere mari sau mici in cadrul tag-ului , astfel incat <BODY> sau <body> vor fi interpretate identic .

<HTML> ~ acest tag transmite browser-ului ca documentul respectiv este de fapt un document HTML , dand astfel indicatii asupra modului in care vor fi interpretate diferite partitii ale fisierului ASCII .

<HEAD> ~ acest tag este in fapt tot un mesaj catre browser , continand informatii despre document – ca de ex. link-uri sau pagini care trebuie incarcate in prealabil .

<TITLE> ~ acest tag este folosit pentru a da o denumire paginii web create ; acest nume va apare in partea superioara a fereastrei browser-ului identificand astfel pagina respectiva .

</TITLE> ~ acest tag este de fapt inchiderea celui precedent ; transmite browser-ului ca textul ce trebuie considerat ca titlu al paginii s-a incheiat . Majoritatea tag-urilor HTML folosesc tag-uri corespondente de inchidere .

</HEAD> ~ tag-ul de inchidere al tag-ului corespondent <HEAD>

<BODY> ~ acest tag semnaleaza deschiderea sectiunii corespunzatoare corpului paginii web . Aici se vor introduce informatiile continute in pagina , textul , grafica si elementele multimedia dorite .

Fisiere in arhiva (10):

 • Curs HTML
  • Curs-1-Web.doc
  • curs-10-web.doc
  • Curs-2-Web.doc
  • Curs-3-Web.doc
  • Curs-4-Web.doc
  • Curs-5-Web.doc
  • Curs-6-Web.doc
  • Curs-7-Web.doc
  • Curs-8-Web.doc
  • curs-9-web.doc

Alte informatii

Curs HTML (programare web)