Curs Power Point XP

Imagine preview
(9/10 din 7 voturi)

Acest curs prezinta Curs Power Point XP.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

NOŢIUNI INTRODUCTIVE

Programul Microsoft Power Point este un program cu ajutorul căruia putem crea pagini electronice de prezentare utilizând texte si imagini Clip Art, diagrame Excel, tabele Word, efecte de tranziţie (trecerea de la o pagina la alta),efecte de animaţie si efecte sonore.

Prezentările Power Point sunt uşor de creat si foarte amuzante atât pentru prezentator, cat si pentru cel care le priveşte, ele putând însufleţi chiar si cel mai apatic auditoriu.

Power Point este prevăzut cu multe facilităţi dar, daca le folosiţi pe toate, prezentarea va fi supraîncărcată si nu va veţi atinge scopul. Este indicat sa folosiţi imaginile cu moderaţie si sa verificaţi daca acestea corespund scopului propus.

Una dintre cele mai importante decizii care trebuie luata, se refera la modul de realizare al prezentării :

- Prezentare compusa din pagini electronice, realizata cu ajutorul unui calculator

- Utilizarea unor folii transparente pentru retroproiector

- Utilizarea unor diapozitive de 35 mm

Cea mai atractiva este insa prezentarea electronica fiindca permite efecte speciale cum ar fi tranzitii de la o pagina la alta, texte ce apar din toate directiile si chiar animatie.

Foliile transparente pot fi utilizate cu un retroproiector pentru proiectarea imaginilor pe un ecran. Daca dispuneti de o imprimanta color cu facilitati de tiparire pe folii transparente, problema este rezolvata.O alta solutie este tiparirea pe hartie obisnuita si utilizarea unui copiator color pentru transpunerea paginilor pe folii. Daca nu aveti la dispozitie dacat o imprimanta alb/negru si folii incolore, puteti utiliza fonturi, imagini grafice si un design atractiv sau puteti tipari alb/negru pe folii colorate.

Paginile Power Point pot fi convertite si in diapozitive utilizabile cu un retroproiector clasic. Aceasta se realizeaza cu ajutorul unei imprimante prevazute cu dispozitive destinate anume acestui scop.

GHID PENTRU PREZENTARI

Exista trei metode de construire a unei prezentari PowerPoint.

1. utilizarea instrumentului AutoContent Wizard (Prezentarea cu asitenta) daca aveti nevoie de asistenta in ceea ce priveste proiectarea si realizarea continutului prezentarii.

2. utilizarea optiuniii Design Template (Sabloane) – care permite selectarea dintr-o lista de sabloane, care ofera fundaluri si culori prestabilite pentru realizarea unei prezentari consistente.

3. utilizarea optiunii Blank Presentation (Prezentare noua) – pentru a incepe prezentarea de la zero, dar chiar si atunci aveti la dispozitie o varietate de scheme predefinite de pagini, cu ajutorul carora puteti decide cum sa combinati imaginile, diagramele si alte obiecte.

Aceste optiuni pot fi alese din urmatoarea fereastra, care apare in momentul in care alegem sa deschidem PowerPoint (Start->Programs->Microsoft PowerPoint) :

De asemenea, este posibila utilizarea unei prezentari create anterior si modificarea ei conform noilor cerinte alegand optiunea Open an existing presentation (Deschide o prezentare existenta).

PREZENTAREA CU ASISTENTA

Se realizeaza alegand optiunea AutoContent Wizard din fereastra anterioara sau alegem File->New..->din fereastra care apare alegem General->AutoContent Wizard->clic pe butonul Ok.

Acesta este ecranul initial al aplicatiei AutoContent Wizard. Efectuati clic pe Next pentru a continua.

Al doilea ecran va cere sa alegeti tipul prezentarii :

Aceasta etapa stabileste schita pe care o va realiza programul si incepe sa contureze aspectul prezentarii- culorile, fundalurile si fonturile utilizate.

De exemplu, puteti alege una dintre urmatoarele tipuri de prezentari : recomandarea unei strategii, training, plan de afaceri, certificat,etc sau generic daca nu gasim o optiune convenabila in lista.

OBS :Alegand butonul Back revenim la ecranul precedent si alegand Finish inchidem programul de asitenta si ne apare o prezentare care depinde de ce am ales pana in acel moment.

Alegand Next apare urmatorul ecran care va cere sa precizati stilul utilizat pentru prezentare : prezentare pe ecran, prezentare pe Internet, folii alb-negru, folii color sau pe diapozitive de 35 mm :

Fisiere in arhiva (1):

  • Curs Power Point XP.doc