Dezvoltarea Site-urilor Web

Imagine preview
(5/10 din 4 voturi)

Acest curs prezinta Dezvoltarea Site-urilor Web.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Calculatoare, Alte Domenii

Extras din document

Oportunitatea creării unui site web al organizaţiei

La prima vedere, crearea şi dezvoltarea unui site web al organizaţiei reprezintă o problemă deja rezolvată. Într-adevăr, din punct de vedere strict tehnic, crearea acestuia nu mai constituie un obstacol în faţa organizaţiilor care doresc acest lucru. Microsoft FrontPage Express (un program specializat în crearea de pagini web integrat în cadrul Internet Explorer) sau Netscape Composer (un alt program specializat integrat în cadrul Netscape Communicator) au rezolvat problema.

Din punct de vedere al marketingului, crearea şi dezvoltarea unui site web trebuie însă să aibă ca suport existenţa unor nevoi specifice, concrete, legate în cea mai mare parte de modul în care se desfăşoară comunicaţia de marketing a organizaţiei. Este important de reţinut în acest context că un site web nu face minuni peste noapte în domeniul marketingului: în general, acesta nu creează produse, nu stabileşte preţuri, nu expediază produse la beneficiarul acestora, nu dublează notorietatea organizaţiei şi nu îi triplează vânzările.

Site-ul web poate contribui semnificativ la maniera în care organizaţia realizează schimbul de informaţii cu mediul său de marketing, preponderent cu clienţii (efectivi şi potenţiali) şi cu concurenţii săi.

În primul caz este vorba despre furnizarea unui volum de informaţii atractive şi suficiente pentru a determina o reacţie favorabilă a clienţilor: cumpărarea sau comandarea produselor (serviciilor) promovate sau cel puţin solicitarea de informaţii suplimentare despre acestea.

În al doilea caz este vorba despre diferenţierea organizaţiei în raport cu competitorii săi, în general şi în special din punct de vedere al comunicaţiei de marketing.

Site-ul web al organizaţiei trebuie să fie perceput astfel ca un instrument de marketing on-line, cu caracter strategic, al acesteia. Acesta nu poate fi creat pentru a răspunde unor necesităţi de moment, pentru a limita sau elimina anumite situaţii tactice nefavorabile, sau pentru că, în ultimă instanţă, este de bon-ton pentru "o firmă care se respectă". Crearea sa implică, din partea organizaţiei, angajamentul clar pentru:

(1) integrarea şi utilizarea acestuia în comunicaţia de marketing a organizaţiei;

(2) alocarea unor resurse specifice (tehnologie, bani, oameni şi timp) pentru actualizarea şi extinderea conţinutului său.

Iată câteva întrebări ale căror răspunsuri pot orienta organizaţia în încercarea sa de a crea un site web:

(a) Este piaţa suficient de largă din punct de vedere al ariei pentru a presupune acoperirea acesteia şi prin intermediul Internetului?

(b) În ce măsură consumatorul / utilizatorul potenţial are acces la Internet şi, respectiv, îl utilizează pentru a obţine informaţii sau a cumpăra diferite produse sau servicii?

Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea Site-urilor Web.doc