Extras din curs
Cu Microsoft Word 2002 , componenta de prelucrare a textului din suita Microsoft Office XP, puteti crea scrisori, notite, rapoarte, facturi , oferte , formulare , pagini Web, pagini XML si aproape orice tip de documente tiparite distribuite electronic.
In Word puteti scrie text si puteti insera desene sau fotografii scanate, formatand textul si imaginile in documente sofisticate, complexe cu anteturi si note de subsol,referinte incrucisate, numere de pagini, cuprins si index. Sau puteti crea rapoarte simple, exclusiv text, cu caracteristicile usor de utilizat in Word.
Abordarea aplicatiei Word este integral vizuala, ca si a celorlalte componente ale suitei Office. Pe masura ce lucrati in document, vedeti tot textul,imaginile si formatarea, exact asa cum vor aparea la tiparirea paginilor.
De asemenea , Word poate sa lucreze foarte bine impreuna cu celelalte aplicatii Office. Poate sa afiseze numere din Excel, date din Acces sau diapozitive din PowerPoint. Poate sa utilizeze informatii din Outlook pentru a crea etichete si liste .
Pentru a intra in acest program urmati calea : Start – Programs – Microsoft Word .
Elementele din fereastra Word
1. Marcajul sfarsit de fisier – Acest marcaj este lini orizontala care indica sfarsitul fisierului curent . Atunci cand deschideti un document nou, marcajul apare in partea de sus a ecranului.
2. Butonul Tab Alignment (aliniere tabulatoare) – inainte de a stabili un tabulator, dati click pe acest buton pentru a selecta tipul de tabulator.
3. Bara de titlu – Afiseaza denumirea documentului. Trageti bara de titlu folosind cursorul mouse-ului pentru a deplasa fereastra.
4. Bara de meniuri – Dati click pe orice denumire din bara de meniuri pentru a delura un meniu.
5. Bara de instrumente Standard – Contine butoane pe care puteti da click pentru administrarea standard a fisierelor, editarea de text si comenzile de verificare a textului.
6. Bara Formatting (formatare) – Contine butoane pe care puteti da click pentru a formata caracterele si paragrafele pe care le-ati selectat.
7. Rigla – Arata latimea paginii si pozitiile tabulatoarelor, identarilor si coloanelor.
8. Butonul Reading Layout (vizualizare pentru citire) – Dati click pe acest buton pentru a vizualiza documentul formatat cu o lizibilitate mai mare, avand ascunse toate barele de instrumente, mai putin Reading Layout si Reviewings( revizuire) .
9. Butonul Outline View View – Dati click pe acest buton pentru a vizualiza conturul documentului, astfel incat sa-i puteti dezvolta structura.
10. Butonul Print Layout View ¬– Dati click pe acest buton pentru a comuta la vizualizarea Print Layout ( cu aspect de pagina imprimata), care arata chenarul paginii, marginile, anteturile si notele de subsol, cat si alte elemente, exact asa cum vor aparea la tiparire.
11. Butonul Web Layout View – Daca vreti sa creati o pagina Web, dati click pe acest buton pentru a vedea cum va arata pagina online .
12. Butonul Normal View – Dati click pe acest buton pentru a comuta la vizualizarea normala a documentului.
13. Bara de stare – Arata numarul paginii curente si pozitia punctului de inserarea in document .
14. Indicatorii de mod – Prezinta conditiile speciale care sunt in vigoare, cum ar fi , de exemplu, inregistrarea unei macrocomenzi, tinerea evidentei modificarilor din document, extinderea unei selectii sau suprascrierea.
15. Asistentul Office – Dati click pe asistentul Office pentru ajutor online sau offline.
16. Panoul de sarcini – panoul de sarcini apare ori de cate ori poate oferi comenzi potrivite si utile sau optiuni suplimentare pentru comenzile pe care le-ati selectat.
Introducerea textului
Scrierea in aplicatia Word este la fel ca dactilografierea la o masina de scris cu exceptia faptului ca nu trebuie sa apasati taasta Enter la sfarsitul fiecarui rand. Atunci cand punctul de inserare – bara verticala scurta ce marcheaza locul unde scrieti – ajunge la marginea din dreapta a paginii, el trece automat in randul urmator. Tasta Enter trebuie apasata doar pentru a incepe un paragraf nou .
Aplicatia Word utilizeaza o linie ondulara rosie pentru a indica un cuvant posibil ortografiat gresit si o linie ondulata verde pentru a indica o posibila problema gramaticala.
Aplicatia Word corecteaza in mod automat multe erori uzuale de deactilografiere. Alegeti comanda AutoCorrect Options din meniul Tools pentru a stabili si ajusta setarile respective.
Activarea marcajelor de paragraf
Daca activati marcajele de paragraf veti vedea un marcaj de paragraf (¶) pentru fiecare loc in care ati apasat tasta Enter la sfarsitul unui paragraf, un punct pentru fiecare loc in care ati apasat bara de spatiu si alte simboluri ce arata caracterele netiparitabile din document. Ele va pot ajuta sa intelegeti felul in care arata un document .
Pentru a activa marcajele de paragraf : in bara de instrumente Standard, dati click pe butonul Show/Hide ¶ ( afisare/ascundere ¶).
Puteti da click inca o data pe butonul Show/Hide ¶ pentru a dezactiva marcajele de paragraf sau puteti apasa tastele Ctrl+Shift+8.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Microsoft Word.doc