MySQL Server

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest curs prezinta MySQL Server.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 90 de pagini .

Profesor: Soso Sorin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

MySQL este un limbaj SQL (Structured Query Language) server foarte rapid, robust, multi-utilizator şi cu interfaţare pentru foarte multe alte programe.

MySQL, cel mai popular limbaj de lucru cu baze de date SQL cu sursă deschisă (Open Source SQL database), este produs de MySQL AB. MySQL AB este o companie comercială care îşi constituie afacerile din realizarea unor programe aplicaţie cu ajutorul bazelor de date MySQL.

Caracteristici specifice MySQL

- MySQL este un sistem de management a bazelor de date. O bază de date este o colecţie structurată de date. Poate fi orice de la o simplă listă de cumpărături până la o vastă cantitate de informaţii în cadrul unei corporaţii. Pentru a adăuga, accesa şi procesa datele stocate într-o bază de date de pe un computer, se poate folosi un sistem de management a bazelor de date cum ar fi MySQL. Atât timp cât computerele sunt foarte bune în manipularea unor mari cantităţi de date, managementul bazelor de date joacă un rol foarte important în aplicaţiile de sine stătătoare sau ca părţi componente a altor aplicaţii.

- MySQL este un sistem de management a bazelor de date relaţionale. O bază de date relaţională stochează datele în tabele diferite şi nu într-un singur tabel pentru că acest sistem este mai flexibil şi mai rapid. Tabele sunt interconectate prin definire de relaţii făcând astfel posibilă combinarea de date din diferite tabele în cadrul unei singure interogări.

- partea SQL din cadrul denumirii MySQL derivă de la "Structured Query Language" - limbaj de lucru cu baze de date structurat pe interogări - care este unul dintre cele mai utilizate limbaje pentru accesarea bazelor de date.

- MySQL este un limbaj de lucru cu baze de date cu sursă deschisă. Sursa deschisă se referă la faptul că este posibil ca oricine să utilizeze şi să modifice sursa şi diferitele aplicaţii dezvoltate de diferiţi developeri. Se pot descărca de Internet şi se pot modifica după propriile dorinţe şi necesităţi fără a plăti nimic. MySQL foloseşte GPL (GNU General Public License), o licenţă care specifică ce poţi şi ce nu poţi face cu programul software în diferite situaţii. Pentru necesitatea de aplicaţii comerciale se poate cumpăra versiunea comercială cu licenţă.

- Motivaţia utilizării limbajului MySQL este faptul că oferă rapiditate, performanţă şi simplitate în utilizare. Chiar de la bun început, MySQL a fost dezvoltat pentru a manipula baze de date mari mult mai repede decât programele existente la data respectivă pe piaţă. A fost utilizat cu mare succes de câţiva ani în mediile de producţie cu cerinţe ridicate. Deşi este în continuă dezvoltare, MySQL oferă astăzi un set bogat şi foarte util de funcţii. Conectivitatea, viteza şi securitatea determină MySQL să fie potrivit pentru accesarea bazelor de date pe Internet.

- MySQL este un sistem client/server care constă într-o interfaţare cu multiple fire de execuţie pe serverul SQL (suportă diferite reveniri) şi prezintă mai multe programe client şi librării, programe administrative şi câteva interfeţe de programare. MySQL are disponibile foarte multe programe software de interfaţare şi este foarte probabil să aflaţi că multe dintre aplicaţiile preferate suportă deja interfaţare cu limbajul MySQL.

Fisiere in arhiva (1):

  • MySQL Server.doc