Prezentarea Sistemului Fox Pro

Curs
7.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Calculatoare
Conține 2 fișiere: ppt
Pagini : 82 în total
Mărime: 300.55KB (arhivat)
Cost: Gratis
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Alexandru Ioan Olteanu
Este un curs foarte accesibil tinand cont de cantitatea de informatie prezentata in cadrul acestuia! Acest curs este realizat in PowerPoint, are 2 parti si a fost prezentat in cadrul Facultatii Lucian Blaga Sibiu!

Extras din document

Elementele de baza ale sistemului FoxPro

Principalele elemente ale mediului FoxPro sunt:

Bara de meniuri

Fereastra de comanda

Elementele de baza ale sistemului FoxPro

Bara de meniuri. Fiecare cuvânt care apare în bara de meniuri reprezinta o optiune bara sau mai simplu, optiune. Meniul se mai numeste meniu principal sau meniu sistem.

Pentru a selecta o anumita optiune se apasa tasta ALT în combinatie cu tasta luminoasa a numelui optiunii respective. Penru apelarea optiunii System concomitent tastele ALT si S.

Submeniul este lista care apare când se selecteaza o optiune bara. Pentru a selecta o optiune a unui submeniu se deplaseaza cursorul cu ajutorul tastelor pozitionale pe optiunea dorita si se tasteaza ENTER.

Unele selectii din meniuri au o cale directa de apelarede la tastatura, afisata în dreapta optiunii(ex: Help-F1).

Unele optiuni sunt urmate de trei puncte. Acestea reprezinta o indicatie vizuala a faptului ca, dupa selectarea lor urmeaza o caseta de dialog.

Fereastra de comanda. Aceasta interactioneaza direct cu sistemul. În ea se poate scrie orice fel de comanda specifica FoxPro. O instructiune introdusa în fereastra Command ramâne acolo pâna la parasirea mediului. Prin deplasarea cu ajutorul tastelor directionale se poate alege comanda anterioara tastata.

Cu ajutorul optiunilor Copy, Cut, Paste din meniul Edit se pot copia sau muta blocuri de informatii în diverse ferestre active.

Manipularea ferestrelor. Deoarece mediul se bazeaza pe ferestre, aproape toate interactiunile au loc într-o fereastra.

Functiile ferestrelor:

Închidere: Cu mouse-ul: Se executa clic simplu pe butonul de închidere. Cu tastatura: Se selecteaza optiunea Close din meniul Window sau se actioneaza combinatia de taste CTR+Q.

Redimensionare si maximzare: Cu mouse-ul:

Se actioneaza asupra butonului de redimensionare cu un clic pe butonul stâng al mouse-ului. Tinând butonul mouse-ului apasat se deplaseaza cursorul pâna la pozitia dorita. Pentru obtinerea dimensiunilor maxime se actioneaza butonul de extindere.

Cu tastatura: Din optiunea Size a meniului Window. Dimensiunea dorita se obtine cu ajutorul tastelor sageti. Se mai poate folosi combinatia de taste CTRL+F8. dimensiunile maxime se pot obtine din optiunea Zoom a meniului Window sau prin tastarea combinatiei de tasteCTRL+F10.

Minimizare: Cu mouse-ul: Se executa dublu clic pe bara de titlu a ferestrei.

Cu tastatura: Cu ajutorul optiunii Zoom a meniului Window sau cu combinatia taste CTRL+F9

Ascundere si reafisare: Cu mouse-ul: Pentru ascunderea unei ferestre se executa clic pe optiunea Hide din meniul Window. Pentru vizualizarea unei ferestre ascunse se deschide meniul Window si se executa clic peoptiunea care defineste numele ferestrei ascunse.

Cu tastatura: Pentru ascunderea unei ferestre se apeleaza optiunea Hide din meniul Window.

Pentru vizualizarea unei ferestre ascunse se deschide meniul Window si se alege optiunea care defineste numele ferestrei ascunse. Fereastra de comanda se activeaza prin combinatia CTRL+F2.

Defilare: Cu mouse-ul: Se deplaseaza cusorul mouse-ului pe unul din butoanele de defilare si se actioneaza butonul stâng al mouse-ului. Pentru defilarea pagina cu paginase plaseaza cursorul mouse-ului între butonul de pozitie si una din sagetile verticale, dupa care se realizeaza clicuri simple.Cu tastatura: Se folosesc tastele sageti pentru defilarea pe orizontala sau verticala. Pentru defilarea pagina cu pagina se actioneaza tastele PgDn sau PgUp.

Schimbarea ferestrei active: Cu mouse-ul: Se executa clic oriunde în interiorul ferestrei care se doreste activa. Cu tastatura:

Se foloseste optiunea Cycle din meniul Window sau combinatiade taste CTRL+F1.

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea Sistemului Fox Pro.ppt
  • Prezentarea Sistemului Fox Pro2.ppt

Alții au mai descărcat și

Protectia si Securitatea Sistemelor Informationale

Prefata Societatea, civilizatia umana, nu poate exista fara informatie si comunicarea ei. Relatia societate-informatie este indisolubila. Schimbul...

Gestiunea unui Hotel

I. FOX PRO - GENERALITATI Calculatoarele electronice au aparut din necesitatea stocarii si prelucrarii cât mai rapide a informatiilor. Pe masura...

Agentie de Turism Rom-Tour Enjoy

1. INTRODUCERE Lucrarea Agentia ROM-TOUR ENJOY, contine un program care usureaza munca Agentiei turistice Rom-Tour Enjoy,precum si a persoanelor...

Evidenta unei Benzinarii

1.1. Prezentarea temei – Enuntul problemei Programul a fost scris in limbajul de programare Visual FoxPro . Visual FoxPro este un sistem de...

Program pentru Evidența unei Firme de Televiziune prin Cablu

CAPITOLUL 1 DESCRIEREA PROGRAMULUI Programul, scris în FOX PRO, este folosit pentru evidenţa unei firme de televiziune prin cablu. Odată apelat...

Program Evidenta Hotel

1. INTRODUCERE Calculatoarele electronice au apărut din necesitatea stocării şi prelucrării cât mai rapide a informaţiilor. La început sistemele...

Evoluția Microprocesoarelor

IBM-PC/AT, 80286 În februarie 1982, Intel lanseazã 80286, deschizând epoca computerelor AT (Advanced Technology), spre deosebire de cele bazate...

Ai nevoie de altceva?