Analiza Poluantilor Chirali de Catre Lichidul de Cromatografie de Inalta Performanta (HPLC)

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Analiza Poluantilor Chirali de Catre Lichidul de Cromatografie de Inalta Performanta (HPLC).
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 40 de pagini .

Profesor: Oprea Gabriela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Chimie Anorganica

Extras din document

7.1 Introducere

La ora actuala lichidul de cromatografie de înaltă performanţă este cel mai popular şi cea mai aplicabilă tehnologie în analiza chirală. În metodele lichidului de cromatografie de înaltă performanţă, două abordări sunt folosite, indirectă şi directă. Separarea cromatografică indirectă a mixturilor poate fi obţinută prin derivarea poluanţilor ceramic cu un agent chiral de derivare potrivit , rezultând în formarea complexelor diastereoisometrice care , din timp ce au proprietăţi diferite fizice şi chimice, pot fi separate una de cealalta printr-o metodă cromatografică cu lichid achiral.

Abordarea cromatografică indirecta nu este folositoare şi populară datorită neajunsurilor discutate în capitolul 1. Pe de alta parte abordarea cromatografică directă implică folosirea selectorilor chirali fie în fază mobile unde sunt numiti aditivi de fază mobile sau în faza stationară unde sunt numiţi “faze chorale staţionare”. În timp, diferite tipuri de abordări ale lichidului cromatografic au fost dezvoltate şi folosite în aceste aplicaţii dar HPLC rămâne cea mai bună metodă datorită avantajelor în comparaţie cu alte tehnici. Viteza mare, sensibilitatea şi reproductibilitatea face HPLC metoda aleasă în toate laboratoarele analitice din lume. Valabilitatea selectorilor chirali sub forma coloanelor HPLC o face de asemenea tehnica aleasă pentru analiza poluanţilor chirali. O varietate de faze incluzând, normal , reversibil şi noile faze organice polare, sunt folosite în HPLC. Aprox. 80% din farmaceuticele de resolutie chirala, medicamente, agrochimicale şi alţi compuşi au fost obţinuţi prin folosirea HPLC [1–6]. HPLC a fost de asemenea folosita pentru separarea chirală a poluanţilor mediului [7, 8]. Datorită importanţei viitoare a HPLC în analiza poluanţilor chirali, au fost făcute încercari în prezentul capitol pentru a deschie resoluţia chirală a poluanţilor mediului de catre HPLC. Eforturi au fost de asemenea facute să explice optimizarea mecanismelor de analiza a poluanţilor chirali de mediu prin HPLC.

7.2 Selectorii chirali

Este bine ştiut că selectorii chirali sunt necesari pentru rezoluţia entantiometrică a compuşilor racemici în cromatografia lichidă. Mulţi compuşi chirali au fost folosiţi ca şi selectori chirali în HPLC. Cea mai importantă clasă de selectori chirali sunt polysaccharidele, cyclodextrinele, macrociclice , antibioticele gygopeptide, proteinele, eterii, schimbatorii liganzi şi alţi compuşi. Selectorii chirali sunt valabili în forma coloanelor şi capilarelor şi deci sunt numite faze chirale stationare(CSP). Dezvoltarea acestor CSP-uri face HPLC o clasă superb de tehnici de lichid cromatografic în resoluţia chirală a unei raze mari de compusi racemici.

O listă de coloane CSP importante şi folositoare oferite de diferiţi comercianţi fabricani este dată în tabelul 7.1. aceste CSP-uri au fost folosite frecvent şi cu succes pentru resoluţia chirală a multor medicamente, pentru separarea enantiometrică a poluanţilor de mediu chirali şi unele rapoarte asuptra separării chirale a poluanţilor de mediu folosind CSP sunt găsite în literaura de specialitate [1].

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Poluantilor Chirali de Catre Lichidul de Cromatografie de Inalta Performanta (HPLC).doc