Aluminiul

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Aluminiul.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 5 fisiere doc de 96 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Chimie Generala

Extras din document

1. Oportunitatea valorificării aluminiului şi aliajelor cu bază de aluminiu

Extinderea considerabilă, în ultimii 20-30 de ani, a utilizării aluminiului şi aliajelor sale în domenii precum cele de automobile, construcţii, ambalaje, electricitate, aparatură casnică, a condus la creşterea semnificativă a cantităţii de deşeuri din aluminiu şi aliaje cu bază din aluminiu. Drept efect, s-a creat o ramură specială a metalurgiei/industriei, denumită industria aluminiului secundar sau de reciclare a aluminiului din deşeuri.

Fig.1. Domenii principale de utilizare a aluminiului

în Marea Britanie (% din totalul în tone de aluminiu utilizat)

Fig.2. Utilizarea ambalajelor din aluminiu în Germania

Fig.3. Tipuri de ambalaje din aluminiu, Marea Britanie

În Marea Britanie, aproximativ 80% din foliile de aluminiu sunt utilizate ca ambalaje pentru alimente, pentru împachetare în sectorul casnic, folii pentru coacere. Uneori foliile din aluminiu se utilizează pentru ambalarea altor produse decât cele alimentare (industria farmaceutică, industria tutunului), în aceste cazuri, foliile sunt diferite, având caracteristici specifice domeniului de utilizare. De asemenea, foliile din aluminiu sunt utilizate în industria tipografică, pentru realizarea plăcilor litografice şi efectelor decorative.

Fig. 4. Aplicații ale utilizării ambalajelor din aluminiu la împachetarea alimentelor, băuturilor, medicamentelor, produselor cosmetice

Importanţa reciclării aluminiului rezultă din analiza efectelor pe care producţia de aluminiu secundar le are asupra economiei şi mediului.

Fisiere in arhiva (5):

 • Aluminiul
  • 1 Aluminiu.doc
  • 2 Aluminiu.doc
  • 3 Aluminiu.doc
  • 4 Zguri siderurgie.doc
  • 5 Zguri aluminiu.doc