Tehnici de fabricare a produselor ecologice

Imagine preview
(10/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Tehnici de fabricare a produselor ecologice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 5 fisiere ppt, pptx de 490 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Chimie Generala

Extras din document

Produs alimentar (sau aliment) = orice substanță sau produs, indiferent dacă este prelucrat, parțial prelucrat sau neprelucrat, destinat sau prevăzut a fi ingerat de oameni.

Ingredient = orice substanță (inclusiv aditivii) utilizată în fabricarea sau prepararea unui produs alimentar și prezentă încă în produsul finit, eventual sub o formă modificată.

Produs cosmetic = orice substanță sau amestec destinate punerii în contact cu părțile externe ale corpului uman (epidermă, păr, unghii, buze etc.) sau cu dinții și mucoasele cavității orale, cu scopul exclusiv sau principal de a le curăța, de a le parfuma, de a schimba aspectul acestora, de a le proteja, de a le menține în condiții bune sau de a corecta mirosurile corpului.

Substanță = un element chimic și compușii săi, în stare naturală sau obținut prin orice proces de fabricare, inclusiv orice aditiv necesar pentru păstrarea stabilității și orice impuritate care derivă din procesul utilizat, cu excepția oricărui solvent care poate fi separat fără a influența stabilitatea substanței sau fără a-i schimba compoziția.

Detergent = orice substanță sau preparat care conține săpunuri și/sau alți agenți tensioactivi destinați proceselor de spălare și curățare. Detergenții pot fi sub forme diferite: lichidă, pulbere, pastă, bucăți, blocuri, piese turnate, piese fasonate etc.

Agent tensioactiv = orice substanță organică și/sau preparat organic utilizat în detergenți care conține una sau mai multe grupe hidrofile și una sau mai multe grupe hidrofobe care reduc tensiunea superficială a apei și care conduc la formarea unor monostraturi întinse sau adsorbite la interfața apă-aer, precum și la formarea de emulsii și/sau microemulsii și/sau micele și adsorbția la interfețele apă-solid.

Organism modificat genetic (OMG) = orice organism, cu excepția ființelor umane, în care materialul genetic a fost modificat printr-o modalitate ce nu se produce natural prin împerechere și/sau recombinare naturală.

Radiație ionizantă = transfer de energie sub formă de particule sau unde electromagnetice cu λ = 100 nm (max.) și o ν = 3x1015 Hz (min.), capabile să producă ioni, direct sau indirect.

Etichetare = orice termeni, mențiuni, indicații, mărci de fabrică sau de comerț, imagini sau simboluri care apar pe orice ambalaj, document, anunț, etichetă, panou, inel sau manșetă care însoțesc sau fac trimitere la un produs.

Promovare = orice reprezentare destinată publicului, realizată altfel decât prin etichetare, care poate să influențeze și să formeze atitudinea, convingerile și comportamentele, cu scopul de a promova direct sau indirect vânzarea de produse ecologice.

Marcă de conformitate = afirmarea, sub forma unei mărci, a conformității cu un anumit set de standarde sau alte documente normative.

Fisiere in arhiva (5):

  • AIS - TFPE - C5.pptx
  • AIS - TFPE - C4.pptx
  • AIS - TFPE - C3.pptx
  • AIS - TFPE - C2.pptx
  • AIS - TFPE - C1.ppt