Comert Intern

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Comert Intern.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Comert

Extras din document

Comertul - Consta in cumpararea de bunuri pentru a fi revandute consumatorilor.

Etapele evolutiei comertului : - Dezvoltarea comertului in cadrul economiei preindustriale

- Evolutia comertului in economia de productie generata de progresul masinismului

- Evolutia comertului intr-o economie de consum

Actul de comert – reprezinta o actiune efectuata in procesul realizarii unei profesii comerciale.

Clasificarea actelor de comert : - acte de comert naturale

- acte de comert formale

- acte de comert conform teoriei accesoriei

Actele de comert naturale – sunt reprezentate de acele activitati care prin ele insele constituie comert si dau profilul meseriei celor implicati in realizarea lor . (totalitatea cumpararilor de marfuri in scopul revanzarii sau inchirierii, activitatea bancara)

Actele de comert formale (preforme) – sunt acele acte a caror structura comerciala este data de formele lor. Ex :scrisorile de schimb (cambia).

Actele de comert conform teoriei accesoriei – se refera la operatiuni care sunt civile si devin comerciale daca sunt efectuate de comercianti cu ocazia efectuarii unei laturi a activitatii lor. ( Ex. Cumpararea unui autoturism (act civil)).

Comerciantul – Reprezinta persoana fizica sau juridica care realizeaza acte de comert cu caracter de repetabilitate, acestea constituie meseria de baza sau accesorie a lor si actioneaza in nume personal.

Nu au voie sa faca acte de comert : persoanele aflate in interdictie legala ca urmare a unor condamnari pentru crime, delicte fiscale sau economice (persoanele alienate mintal, minorii.

Nu sunt compatibili sa faca acte de comert: avocatii, functionarii publici, cadre militare, notari ; exista restrictii referitoare la modul de organizare a diferitelor tipuri de comert( Ex. Comertul cu armament, comertul cu emisiunea monetara, comertul cu timbre) ; sectoare interzise complet, indiferent de natura intreprinzatorilor ( Ex. Comertul cu stupefiante) ; sectoare reglementate si controlate in sensul respectarii unor conditii speciale, cum ar fi competenta profesionala atestata de un titlu ( Ex. Vanzarea medicamentelor).

Importanta comertului – comertul contribuie la cresterea calitatii vietii, comertul este usor adaptabil cerintelor pietei si economiei in general, comertul contribuie la satisfacerea nevoilor preferintelor si dorintelor oamenilor prin operatiunile tehnico-economice pe care le infaptuieste.

Functiile comertului :

- Cumpararea de marfuri de la producatori sau colectori si vanzarea catre utilizatorii finali sau intermediari

- Stocarea marfurilor care au rolul de asigura echilibrul intre cerere si oferta in cadrul pietei

- Fractionarea cantitatilor mari de marfuri livrate de producatori si formarea sortimentelor comerciale ce vor fi furnizate consumatorilor

- Distributia marfurilor catre zonele si punctele cele mai indepartate si izolate pentru a fi vandute consumatorilor

- Crearea conditiilor de realizare efectiva a actului de vanzare-cumparare

- Asigurarea promovarii produselor prin diverse tehnici care sa genereze dorinta de cumparare si sa provoace actul de cumparare

- Cercetarea doleantelor utilizatorilor, a nevoilor acestora, a capacitatii de cumparare, a obiceiurilor de consum.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comert Intern.doc