Bazele Comunicarii

Curs
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 56 în total
Cuvinte : 32500
Mărime: 157.40KB (arhivat)
Cost: Gratis

Extras din document

OBIECTIVUL CURSULUI:

- înţelegerea importanţei comunicării în viaţa cotidiană, personală şi profesională;

- sesizarea principalelor componente şi mijloace ale procesului de comunicare;

- relevarea tipurilor esenţiale de comunicare;

- aprofundarea principiilor deontologice care trebuie urmate în comunicare (vezi programă analitică).

Tema 1. Comunicarea umană. Noţiuni generale

1. Ce este comunicarea?

Provenit de la latină la proto-româna, lat. communicare a fost mostenit sub forma a cumineca, avînd sensul de “a se împartasi” (în acceptia ritualului crestin). Întelesul exista şi în latina tîrzie, unde a dat nastere lui excommunicare, adica “a opri de la împartasanie” - ceea ce echivala cu excluderea din comunitatea religioasa. Iata cum pentru pentru noi, românii, sensul originar al comunicarii este deopotriva profan si sacru: comunicarea sta la baza organizarii sociale, mijlocind raporturile “orizontale” dintre oameni, dar angajînd si aspiratiile lor “verticale”, într-o miscare ascensionala catre planurile superioare ale existentei.

Cînd trebuie sa defineasca comunicarea, majoritatea vorbitorilor se gîndesc la “a aduce la cunostinta”, “a da de stire” sau “a informa”.

Comunicarea înteleasa ca proces are la baza patru componente fundamentale: emitatorul,

canalul, informatia si receptorul. Esenta procesului consta din transferul sau trimiterea informatiei de la receptor la emitator. Acest model elementar trebuie însa extins deoarece comunicarea nu se încheie niciodata cu simpla preluare sau receptare a informatiei.

În primul rînd nu trebuie omisa circulatia informatiei si în sens invers (feed-back), deoarece comunicarea nu se realizeaza decît în vederea obtinerii unui raspuns.

În al doilea rînd, comunicarea este un proces intentional: emitatorul transmite receptorului o informatie prin intermediul unui canal cu scopul de a produce anumite efecte asupra receptorului.

În al treilea rînd, toata aceasta “desfasurare de forte” nu s-ar dovedi pe deplin eficienta daca nu s-ar acorda importanta atît codajului cît si decodajului mesajului transmis.

În al patrulea rînd, nu trebuie ignorata nici posibilitatea aparitiilor unor erori de codare sau decodare, precum si imixtiunea unor factori perturbatori.

Toate aceste elemente vor diminua reusita comunicarii.

Privita ca un act de punere în relatie a emitatorului cu receptorul, comunicarea poate fi înteleasa drept “ansamblul proceselor fizice si psihologice prin care se efectueaza operatia punerii în relatie cu una sau mai multe persoane în vederea obtinerii unor anumite obiectiv”

2. Principiile comunicarii

Unele din cele mai recente principii ale comunicarii au fost formulate de reprezentantii Scolii de la Palo Alto, care au tinut sa le confere o aura de rigurozitate numindu-le axiome ale comunicarii:

• aaL1. INFLUENŢA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETĂŢI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLEComunicarea este inevitabila.

• aaL1. INFLUENŢA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETĂŢI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLEComunicarea se dezvolta în planul continutului si cel al relatiei.

• aaL1. INFLUENŢA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETĂŢI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLEComunicarea este un proces continuu si nu poate fi abordat în termeni de cauza-efect sau stimul–reactie.

• aaL1. INFLUENŢA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETĂŢI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLEComunicarea are la baza vehicularea unei informatii de tip digital si analogic.

• aaL1. INFLUENŢA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETĂŢI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLEComunicarea este un proces ireversibil.

• aaL1. INFLUENŢA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETĂŢI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLEComunicarea presupune raporturi de putere între participanti.

• aaL1. INFLUENŢA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETĂŢI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLEComunicarea implica necesitatea acomodarii si ajustarii comportamentelor.

3. Unitati si caracteristici ale comunicarii

Mesajul este unitatea de baza a comunicarii, situat de fapt la intersectia dintre comunicare si reprezentarea realitatii. El poate fi alcatuit din cuvinte scrise sau rostite, imagini vizuale, muzica, zgomote, semne, simboluri, culori, gesturi etc.

Suportul fizic al mesajului este oferit de canal, care îndeplineste şi functia de cale de transport sau distributie a mesajului.

Dimensiunea originalitătii mesajului este data de informatie. Sub aspect cantitativ, informatia poate fi masurata atît în momentul emiterii cît si în momentul receptarii, astfel ca se poate determina în ce masura un mesaj conţine sau nu mai multa informatie decît alt mesaj. Din dorinţa de a asigura exactitatea mesajului, emitatorul poate fi preocupat de emiterea unei mai mari cantitati de informatie decît ar fi necesar în mod normal.

Efectele comunicarii pot fi de natura cognitiva, afectiva sau comportamentala si nu trebuie confundate cu raspunsurile receptorului mesajului.

Raspunsul este un mesaj returnat de receptor ca reactie la stimulul expediat de emitator, iar uneori poate proveni chiar de la emitator, ca reactie la propriul mesaj.

Finalitatea procesului de comunicare exista în masura în care mesajul codificat de emitator este decodificat si acceptat de receptor. Cunoasterea codului informatiei obliga la respectarea semnelor si simbolurilor folosite, iar eventualele erori vor putea fi cu usurinta detectate si corectate. Cînd semnificatia este codificata în cuvinte, mesajul este unul de tip verbal, iar comunicarea este verbala. Daca semnificatia este purtata prin altceva decît cuvinte, mesajul si

comunicarea sînt non-verbale.

Continutul şi maniera în care se comunica se afla sub influenta contextului comunicării. aaL1. INFLUENŢA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETĂŢI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLE aaL1. INFLUENŢA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETĂŢI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLECapacitatea de comprehensiune a receptorului nu trebuie niciodata ignorata, iar mesajul trebuie atent construit.

Schimbul de mesaje între participantii angrenati în comunicare devine interactiune. În functie de numarul de participanti în retelele de comunicare instituite la un moment dat, putem distinge doua tipuri de comunicare:

• aaL1. INFLUENŢA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETĂŢI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLEcomunicarea bipolara

• aaL1. INFLUENŢA DURATEI PROCESULUI DE INMUIERE ASUPRA UNOR PROPRIETĂŢI GEOMETRICE ALE BOABELOR DE FASOLEcomunicare multipolara (un emitator si mai multi receptori; un receptor si mai multi emitatori; comunicarea cu “postasi”).

Oamenii traiesc în comunitate în virtutea lucrurilor pe care le au în comun; iar comunicarea este modalitatea prin care ei ajung sa detina în comun aceste lucruri. Pentru a forma o comunitate sau o societate, ei trebuie sa aiba în comun scopuri, convingeri, aspiratii, cunostinte - o întelegere comuna - “acelasi spirit” cum spun sociologii. Asemenea lucruri nu pot fi transmise fizic de la unul la altul, asa cum se procedeaza cu caramizile, ele nu pot fi împartite asa cum se împarte o placinta la mai multe persoane prin divizarea ei în bucati fizice. Comunicarea (…) este cea care asigura dispozitii emotionale si intelectuale asemanatoare,moduri similare de a raspunde la asteptari si cerinte.”

Sensul si continutul notiunii de comunitate sa se modifice în timp, dar cerinta de a avea un set de valori comune, care sa ne confere un sentiment reciproc de legatura, de apartenenta la un întreg, nu va putea sa dispara.

Preview document

Bazele Comunicarii - Pagina 1
Bazele Comunicarii - Pagina 2
Bazele Comunicarii - Pagina 3
Bazele Comunicarii - Pagina 4
Bazele Comunicarii - Pagina 5
Bazele Comunicarii - Pagina 6
Bazele Comunicarii - Pagina 7
Bazele Comunicarii - Pagina 8
Bazele Comunicarii - Pagina 9
Bazele Comunicarii - Pagina 10
Bazele Comunicarii - Pagina 11
Bazele Comunicarii - Pagina 12
Bazele Comunicarii - Pagina 13
Bazele Comunicarii - Pagina 14
Bazele Comunicarii - Pagina 15
Bazele Comunicarii - Pagina 16
Bazele Comunicarii - Pagina 17
Bazele Comunicarii - Pagina 18
Bazele Comunicarii - Pagina 19
Bazele Comunicarii - Pagina 20
Bazele Comunicarii - Pagina 21
Bazele Comunicarii - Pagina 22
Bazele Comunicarii - Pagina 23
Bazele Comunicarii - Pagina 24
Bazele Comunicarii - Pagina 25
Bazele Comunicarii - Pagina 26
Bazele Comunicarii - Pagina 27
Bazele Comunicarii - Pagina 28
Bazele Comunicarii - Pagina 29
Bazele Comunicarii - Pagina 30
Bazele Comunicarii - Pagina 31
Bazele Comunicarii - Pagina 32
Bazele Comunicarii - Pagina 33
Bazele Comunicarii - Pagina 34
Bazele Comunicarii - Pagina 35
Bazele Comunicarii - Pagina 36
Bazele Comunicarii - Pagina 37
Bazele Comunicarii - Pagina 38
Bazele Comunicarii - Pagina 39
Bazele Comunicarii - Pagina 40
Bazele Comunicarii - Pagina 41
Bazele Comunicarii - Pagina 42
Bazele Comunicarii - Pagina 43
Bazele Comunicarii - Pagina 44
Bazele Comunicarii - Pagina 45
Bazele Comunicarii - Pagina 46
Bazele Comunicarii - Pagina 47
Bazele Comunicarii - Pagina 48
Bazele Comunicarii - Pagina 49
Bazele Comunicarii - Pagina 50
Bazele Comunicarii - Pagina 51
Bazele Comunicarii - Pagina 52
Bazele Comunicarii - Pagina 53
Bazele Comunicarii - Pagina 54
Bazele Comunicarii - Pagina 55
Bazele Comunicarii - Pagina 56

Conținut arhivă zip

  • Bazele Comunicarii.doc

Alții au mai descărcat și

Metode si Tehnici de Cercetare in Stiintele Comunicarii

TEMA 1 - PROIECT DE CERCETARE - tendintele agresive ale adolescentilor I. Formularea problemei de cercetat In Romania, tendintele de agresivitate...

Fundamente ale Relatiilor Publice

1. RELAŢII PUBLICE, SFERĂ PUBLICĂ, OPINIE PUBLICĂ Termenul de relaţii publice se referă la o ştiinţă (socială), la o practică sau la o profesie....

Deontologia Comunicarii

1.1. Domeniul de studiu al Deontologiei comunicării Nimic nu garantează nimănui că relaţiile dintre oameni în procesul cooperării sociale sunt...

Metode de Extensie

Mass media Atunci când discutăm despre rolul mass media în consultanţă, trebuie să luăm în considerare rolul pe care aceasta îl joacă în...

Gripa AH1N1 - Problema Globala

O pandemie reprezintă o problemă la nivel global, deoarece în timpul unei pandemii întreaga umanitate se afla sub ameninţare. Răspândirea...

Media și Audiovizualul

In societatea moderna, COMUNICAREA si INFORMAREA completa sunt NECESITATI OBIECTIVE, pentru individ, organizatii si comunitate, in ansamblul sau....

Comunicare și Comportament

Preliminarii In societatea contemporană, puţine domenii de studiu sunt atât de stimulatoare şi promiţătoare ca domeniul comunicării. Cele mai...

Comunicarea în Instituțiile Publice

3. CLIENTUL ªI TIPOLOGIA SA Nu puþini sunt managerii care gândesc cã este foarte uºor sã fii client, deoarece nu ai decât de aºteptat formularea...

Ai nevoie de altceva?