Comunicare Organizationala

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Comunicare Organizationala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Intelegerea complexitatii comunicarii organizationale presupune intelegerea fenomenului de comunicare la nivel social ca interactiune continua dintre indivizi, vip-uri si structuri mai ample avand in vedere procese precum cele de socializare, luarea deciziilor sau managementul conflictului.

“Globalizarea” fenomenul ce supune celor mai importante provocari care se vad puse in fata unor serii de intrebari , precum:

- Cum pot membri organizatiei sa comunice eficient in contextual pietii globale?

- Cum poate fi folosita comunicarea pentru imbunatatirea raporturilor interculturale?

- Cum poate fi utilizata comunicarea de catre organizatiile cu non-profit si de catre cele guvernamentale pentru a apara drepturile angajatiilor si ale publicurilor externe ?

- Cum pot organizatiile participa la dezbateri politice pentru a influenta decizii ce le afecteaza existent?

Schimbarile demografice si tehnologice au nascut noi necesitati de comunicare ale publicului care cere o comunicare continua , o informare exacta, detaliata , o explicare a misiunilor sociale , o comunicare interactiva prin care organizatia sa ia in considerare feedback-ul.

Diversitatea si numarul mare al organizatiilor fac ca acestea sa-si invoiasca permanent mesajul sis a caute vocea emica prin care sa remarce si sa acopere multitudinea de canale de comunicare (clasice pana la social media “internetul”).

Specificul comunicarii organizationale este dat de reinterpretarea conceptelor de “scop” si “structura”. Scopurile depasesc interesele economice orientandu-se spre responsabilitatea sociala , iar structurile sunt tot mai ample cu centre de putere si de decizii tot mai greu vizibile.

Modelul transmite informatii de la sursa la receptor fiind inlocuit cu modelul constitutiv al informatiei intelese ca proces care produce si reproduce semificatii commune.

COMUNICAREA INTRE ECHILIBRU SI INFLUENTARE

Relatiile Publice urmaresc generarea si intretinerea increderii intre organizatii si publicuri. Procesele de comunicare organizationala sunt procese de influentare sociala.

Privind comunicarea ca dialog , influentarea ar trebui sa aiba loc in ambele directii pentru a se atinge starea de echilibru intre organizatii si public Cele 4 modele ale lui Gruring si Hunt ce surprind variatii de influentare dintre organizatii si public sunt :

1. MODELUL AGENTULUI DE PRESA

- comunicare unidirectionala cu scop propagandistic de promovare a cerintelor organizatiei si de impunere a unui adevar unic.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicare Organizationala.docx