Comunicare organizațională - SNSPA

Curs
8.6/10 (12 voturi)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 86 în total
Cuvinte : 47078
Mărime: 240.45KB (arhivat)
Publicat de: Luiza Anton
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dumitru Iacob
Structura cursului MODUL A: TEORIA SI MANAGEMENTUL ORGANIZATIILOR Tema 1. Introducere în teoria si managementul organizatiilor. Tema 2. Evolutii în teoria si managementul organizatiilor. Tema 3. Dinamica proceselor sociale si viitorul organizatiilor. Tema 4. Functionarea si functiile organizatiilor. Tema 5. Conducerea organizatiei. Tema 6. Liderul organizatiei (conducatorul) Tema 7. Schimbarea în organizatii. Tema 8. Adaptarea si sanatatea organizatiilor. MODUL B: CULTURA SI COMUNICAREA ORGANIZATIONALA Tema 9. Cultura organizationala. Tema 10. Comunicarea organizationala.

Extras din curs

1.1. Perspectiva sistemica asupra organizatiei

În ultimele decenii, ca urmare a demonstratiei facuta de Thomas S. Kuhn în cunoscuta sa lucrare “Structura revolutiei stiintifice”, se considera ca o revolutie stiintifica are loc prin aparitia unor scheme conceptuale noi, prin introducerea unor noi “paradigme” ale cunoasterii stiintifice. În aceasta perspectiva, se poate afirma ca teoria generala a sistemelor (prescurtat T.G.S.) marcheaza o ruptura epistemologica în raport cu vechea paradigma, proprie “producerii analitice” si “viziunii atomiste” ale stiintei clasice. Aceasta din urma considera ca orice totalitate poate fi descompusa în elementele componente (compusi si enzime, celule, senzatii elementare, indivizi în libera competitie etc. sperând ca prin simpla lor reunire – teoretica sau experimentala – s-ar putea reconstrui si face inteligibila totalitatea de la care s-a plecat.

Teoria generala a sistemelor a fost dezvoltata în ultima jumatate de veac, plecându-se de la lucrarile lui Ludwig von Bertalanffy. Acesta a formulat o prima varianta a T.G.S. ce studiaza sistemele deschise care schimba fara discontinuitate materie si energie cu mediul exterior. În anii 1950 – 1970, alti cercetatori s-au preocupat sa puna la punct aparatul logic – conceptual matematic al T.G.S. Teoria generala a sistemelor s-a impus atât ca modalitate de depasire a falsei alternative “mecanism-organicism” în domeniul biologiei, cât si ca o expresie concentrata a inovatiilor teoretice generate de studiul actual al stiintelor, cu profunde incidente filosofice.

Intentia teoriei generale a sistemelor este de a dezvalui proprietati, principii si legi care sunt caracteristice sistemelor în general, independent de varietatea lor sau de natura elementelor lor componente. Principala consecinta a T.G.S. o constituie introducerea unei noi viziuni stiintifice (denumita “sistemica”), gratie virtutilor metodologice ale triadei conceptuale “sistem-structura-functie” în cercetarea totalitatilor (ansamblurilor organizate).

Din aceasta perspectiva, obiectele, fenomenele, proprietatile si procesele, indiferent de natura lor, pot fi considerate drept sisteme care poseda o anumita structura în masura în care reprezinta u întreg ale carui elemente se afla în relatii logic determinate unele fata de altele si poseda, astfel, însusiri ireductibile la elemente sau relatii. Sistemul ar putea fi definit , în mod cu totul general, ca fiind o multime de elemente care regasesc într-o legatura organizata si între care se stabilesc relatii dinamice.

În ceea ce priveste domeniul social, notiunea de sistem reprezinta o repartitie a functiilor si a sarcinilor, o anumita forma de organizare, în asa fel încât oamenii sa ia în final deciziile cele mai eficiente pentru realizarea obiectivelor propuse.

În general apreciind, sistemul este un ansamblu de elemente interconectate, aflate în interactiune activa sau potentiala si care poate fi identificat în orice domeniu fizic, social sau conceptual.

Din analiza celor prezentate pâna acum, rezulta ca s i s t e m u l este un ansamblu de elemente în interactiune, care constituie un întreg organizat, cu proprietati specifice si functii proprii, deosebite de ale elementelor ce îl compun, o formatie distincta si relativ autonoma în raport cu mediul înconjurator, care poate fi identificat în orice domeniu (fizic, biologic, social etc.)

Obiectele sistemului sunt la rândul lor, totalitati structurale (subsisteme), în cadrul carora legile sistemului nu sunt identice ce cele ale elementelor componente.

Adiacentul (complementul) conceptului de sistem este acela de mediu, în care se include elemente din afara sistemului, care-l influenteaza sau sunt influentate de el.

1.2. Organizatia ca sistem

Sistemele sunt universal prezente în cosmos, în realitatea fizico-biologica si în viata sociala. Sistemele sociale sunt de regula, organizatii. Orice organizatie este un sistem, fara ca orice sistem social sa fie propriu-zis o organizatie.

Organizatia este un sistem deschis, adaptiv, tinând seama de faptul ca este o componenta a unor sisteme mai mari cu care are legaturi armonizate prin procesul de conducere. În acelasi timp, organizatia are si un grad propriu de autonomie, o functionare de sine statatoare: Organizatia poate fi înteleasa numai privind-o ca sistem deschis ale carui procese interne se afla în interrelatie cu mediul. Sistemul închis este o constructie ipotetica care nu exista si nu poate exista în realitate. Organizatia ca un sistem complet închis probabil nu va exista niciodata, deoarece componentele sale sunt totdeauna influentate de forte din afara sistemului. Aceasta înseamna ca organizatia trebuie analizata contextual si, în acest sens putem vorbi de “grade de permeabilitate” la influentele din mediu, dar nu de un sistem închis.

Organizatia este un sistem social de activitate ce reuneste oameni (resurse umane) si resurse materiale prin intermediul carora realizeaza scopul pentru care a fost creata: produse, lucrari, servicii, corespunzator comenzii sociale. Oricare ar fi organizatia, ea s-a construit constient si deliberat de catre oameni pentru a produce ceva de care societatea are nevoie. Obiectivul (scopul) este temeiul ce a stat la baza aparitiei organizatiei în acelasi timp este motivarea mentinerii ei în continuare. Chiar daca, în timp, scopul s-a schimbat si cel prezent nu mai coincide cu cel pentru care a fost creata, organizatia se mentine totusi daca are un scop, daca satisface o nevoie.

Organizatia este un sistem dinamic, în sensul ca evolutia si viabilitatea sa sunt determinate de modificarile care produc în cadrul sistemului, în relatiile acestuia cu mediul. Ea este, de asemenea, un sistem complex probabilistic si relativ stabil, deoarece reprezinta o reuniune de componente articulare prin numeroase legaturi, supusa unor factori perturbatori, dar capabila sa-si mentina functionarea în cadrul unor limite care-I definesc maniera de comportare. Totodata organizatia este un sistem autoreglabil si autoorganizabil deoarece are capacitatea sa faca fata diferitelor influente din interior si din exterior, cu ajutorul conducerii, prin acte decizionale.

Preview document

Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 1
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 2
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 3
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 4
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 5
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 6
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 7
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 8
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 9
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 10
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 11
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 12
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 13
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 14
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 15
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 16
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 17
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 18
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 19
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 20
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 21
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 22
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 23
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 24
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 25
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 26
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 27
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 28
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 29
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 30
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 31
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 32
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 33
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 34
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 35
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 36
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 37
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 38
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 39
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 40
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 41
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 42
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 43
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 44
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 45
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 46
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 47
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 48
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 49
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 50
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 51
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 52
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 53
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 54
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 55
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 56
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 57
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 58
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 59
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 60
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 61
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 62
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 63
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 64
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 65
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 66
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 67
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 68
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 69
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 70
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 71
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 72
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 73
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 74
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 75
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 76
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 77
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 78
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 79
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 80
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 81
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 82
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 83
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 84
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 85
Comunicare organizațională - SNSPA - Pagina 86

Conținut arhivă zip

  • Comunicare Organizationala - SNSPA.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Situații de Criză

INTRODUCERE Omul este prin esenta o fiinta bio-psiho-sociala.Aflat mereu în cautarea unor raspunsuri ,supus mereu îndoielilor, omul a încercat...

Comunicarea organizatională. studiu asupra comunicării organizaționale în societatea Novacolor

Introducere Motivaţia subiectului. Structura lucrării Această lucrare îşi propune, prin procedee precum descrierea, caracterizarea şi analiza,...

Comunicarea Instituțională

Motto: În era standardizãrii produselor, creşterii concurenţei, proliferãrii produselor asemãnãtoare, fiecare întreprindere trebuie sã se...

Gestionarea crizelor organizaționale prin intermediul sistemului mediatic

Criza mediatica. Abordari teoretice Criza mediatica este cazul particular al crizei de comunicare, determinata de interventia mass-media in...

Comunicare

CAPITOLUL 1 Conceptul de comunicare. Şcoala de la Palo Alto: Axiomele comunicării Probleme de definire a conceptului Comunicarea este o...

Comunicare

CAP. 1. Comunicarea umană: trecut, prezent şi viitor 1.1. Scurt istoric al comunicării umane - sec V î. Hr., în Grecia antică – noţiunea de...

Comunicare în Afaceri în Context Internațional

1. CONDIŢII ESENŢIALE PENTRU A REUŞI Pentru că aminteam de necesitatea respectării unor responsabilităţi cu caracter general care revin...

Comunicarea Eficientă cu Process Communication Management

Introducere Pentru a ne întelege, este necesar sa cunoastem si sa respectam nevoile, aspiratiile, interesele si asteptarile celuilalt. Totodata,...

Te-ar putea interesa și

Strategii de Comunicare pe Timpul Gestionării Situțiilor de Criză

Introducere „La început a fost cuvântul. Dar nu la începutul lumii, ci la începutul culturii.” (Henri Wald) Secolul XX a cunoscut toate...

Studiu de caz - gestionarea crizei organizaționale a companiei GFS Duty Free ca sursă a crizei de imagine

PLEDOARIE ANTI-CRIZA Cu 14 ani în urma, Delumeau scria : „Pe parcursul istoriei comunitatii umane, temerile se schimba dar frica ramâne. Omul...

Funcțiile Conducerii în Organizații

INTRODUCERE Într-o organizaţie, rolul conducătorului este deosebit de complex, dacă ţinem seama de faptul că situaţii diferite necesită...

Rolul inovării în depășirea crizei organizaționale în firma de servicii

INTRODUCERE Lucrarea de faţă îşi propune să cerceteze criza organizaţionala din România, condiţiile care au dus la instalarea ei , felul cum se...

Rolul Brandului în Poziționarea unei Instituții de Învățământ Superior

Capitolul 1. Definiţia brandului 1.1. Ce este un brand? Termenul ,,brand” are mai multe interpretări şi mai multe definiţii date de specialiştii...

Analiza comunicării

Introducere “În sensul cel mai larg, se vorbeste de comunicare de fiecare data când un sistem, respectiv o sursa influenteaza un alt sistem, in...

Valorile individuale și organizaționale - conflict și complementaritate

Secţiunea 1: Consideraţii generale asupra valorilor Valoarea este definită în DEX ca fiind „însuşirea unor lucruri, fapte, idei, fenomene de a...

Strategii de comunicare și relații publice

Capitolul I Conceptul de comunicare organizaţională „La început a fost Cuvântul ” In 1, 1 Reprezentanţii Şcolii de la Palo Alto au postulat...

Ai nevoie de altceva?