Comunicarea omului cu natura

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Comunicarea omului cu natura.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Noi oamenii ne confruntam neputinciosi cu trecerea prea rapida a timpului, care ne influenteaza viata in toate aspectele ei: relatiile interindividuale, relatiile cu mediul inconjurator, relatiile cu noi insine. Ca urmare a acestui fapt. un numar tot mai mare de persoane, trece prin stari cronice de anxietate si stres. Acest lucru impune transformarea noastra interioara ca o reactie la mediul agresiv si la ritmul alert al vietii. Fiecare dintre noi este responsabil de propia fericire, de generarea fericirii necesare pentru a trai o viata demna de o fiinta umane. Si petnru aceasta, trebuie sa ne transformam interior din punct de vedere emotional, mental si spiritual.

Una din caile la indemana tuturor pentru realizarea echilibrului interior este comunicarea cu natura. Suntem constienti intr-un mod instinctiv de valoarea spirituala a naturii si ne simtim fericiti in mijlocul ei pentru ca tot ceea ce este natural emana energie pura, energie pozitiva. Ar trebui ca, pentru macar cateva clipe in fiecare zi, sa evadam din viata de zi cu zi plaina de griji si probleme pentru a beneficia de efectele tamaduitoare ale contactului cu natura. Ar trebui cu totii sa constientizam ca pentru tot ceea ce luam si primim de la natura, cum ar fi apa, caldura, aerul, noi avem o datorie fata de aceastra. Aceasta datorie nu poate fi platita in bani, insa poate fi platita prin grija, respectul nostru, recunostinta si nu in ultimul rand prin binele facut acesteia.

Respectul fata de natura inseamna respect fata de ordinea lumii si reprezinta un principiu etic cu valoare universala. Protejarea naturii este un aspect foarte important. Prin binele facut acesteia ne facem si noua bine.

Intr-o ierarhie a ceea ce este important in viata, natura este pe primul loc. Daca natura sufera, sufera si oamenii. Omul si-a dorit din cele mai vechi timpuri sa contribuie intr-un mod cat mai evident la schimbarea planetei prin inlocuirea naturii cu tot ce este artificial, tehnologia punand tot mai mult stapanire pe lumea noastra. Aceasta evolutie a societatii umane a fost numita progres. Cu toate acestea inflatia de artificial din ziua de azi ne face sa ne intoarcem tot mai mult catre natura; apreciem de multe ori mai mult o iesire in aer liber cu familia decat o iesire in oras. Alimentele bio si tot ce este din inima naturii au inceput sa fie tot mai apeciate. Omul, oricat de mult s-ar indeparta de natura nu se poate desprinde de ea si chiar in mediul urban natura si spatiul verde sunt tot mai apreciate si in acest mod omul modern isi arata nevoie de a fi aproape de natura chiar daca decenii la rand a ignorat-o si chiar a distrus-o.

Faptul ca omul a devenit din ce in ce mai posesiv cu natura a condus la consecinte distructive pentru mediu: efectul de sera, diminuarea stratului de ozon, poluarea atmosferica etc. Aceste fenomene s-au format in timp, iar impactul lor negativ a avut ca finalitate instalarea crizei ecologice. Astazi, cand la nivelul intregii lumi se constientizeaza problemele ecologice cu care se confrunta mediu si omenirea, se incearca prin toate mijloacele posibile reconcilierea om-natura. Omului i revine misiunea, deloc usoara, de a repara tot ceea ce a stricat, tot ce a distrus.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicarea omului cu natura.docx