Copywriting

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest curs prezinta Copywriting.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini .

Profesor: conf. univ.dr.Costin Popescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Comunicare

Cuprins

1. Variatiuni stilistice
2. Descrierea unui obiect
3. Texte argumentative
4. Texte narative
5. Texte descriptive
6. Titluri (aspecte stilistice)
7. Titluri (aspecte pragmatice)
8. Imagini publicitare (stabilirea unei corespondente între o imagine specifica si mai multe categorii de produse)
9. Imagini publicitare (selectarea unei imagini pentru un titlu publicitar)
10. Logotipuri; slogane
11. Reclame pentru campanii publicitare (turism)
12. Reclame pentru campanii publicitare (o categorie de produse la alegere)

Extras din document

Copywriting îsi propune sa dezvolte cunostintele transmise studentilor în cadrul cursului O teorie a creatiei publicitare (anul III); este vorba de latura practica a acestor cunostinte.

Studentii vor elabora reclame pentru diverse canale mediatice. Tematica întâlnirilor respecta complexitatea crescânda a operatiilor de concepere si realizare a anunturilor comerciale. Studentii vor urca treapta cu treapta scara acestor operatii.

De-a lungul orelor de lucru, studentii trebuie sa înteleaga caracterul dinamic al construirii reclamelor. Pentru aceasta, Copywriting în primul rând descompune într-o succesiune de operatii anumite probleme de natura lingvistica ale elaborarii de reclame (de pilda, exercitii stilistice, aspecte descriptive ale limbajului). În al doilea rând, cuprinde aplicatii legate de probleme expresive ale imaginii publicitare. În al treilea rând, semnaleaza diverse modalitati de a lega între ele componentele enuntului publicitar.

Paginile care urmeaza (cele trei fascicole corespunzatoare celor trei tutorate) prezinta problematica exercitiilor practice si ilustreaza temele cu lucrari studentesti realizate în grupurile de lucru din anii precedenti. Comentariile facute pe marginea respectivelor lucrari sunt menite sa ajute studentii în vederea realizarii propriilor lor lucrari.

Etape de parcurs / Teme de realizat:

1. Variatiuni stilistice

2. Descrierea unui obiect

3. Texte argumentative

4. Texte narative

5. Texte descriptive

6. Titluri (aspecte stilistice)

7. Titluri (aspecte pragmatice)

8. Imagini publicitare (stabilirea unei corespondente între o imagine specifica si mai multe categorii de produse)

9. Imagini publicitare (selectarea unei imagini pentru un titlu publicitar)

10. Logotipuri; slogane

11. Reclame pentru campanii publicitare (turism)

12. Reclame pentru campanii publicitare (o categorie de produse la alegere)

Nota finala reprezinta o medie între notele obtinute la lucrarile cerute. Lucrarile nepredate la termen sunt notate cu 1 (unu) si sunt luate în calcul la stabilirea mediei. Vor fi notate 6 (sase) teme. Studentii vor prezenta si restul temelor (pâna la 12, conform listei de mai sus); aceste teme vor ajuta la o evaluare cât mai corecta a temelor de nota.

Teme pentru tutorate

Primul tutorat

1. Descriere a unui obiect nota

2. Redactare a unui text argumentativ nota

Al doilea tutorat

1. Redactare de titluri nota

2. Stabilire de corespondente imagine  categorie

de produse nota

Al treilea tutorat

1. Construire de logotipuri nota

2. Concepere a unei reclame nota

1. Variatiuni stilistice

Primul exercitiu cere studentilor sa realizeze diverse variatiuni stilistice pornind de la un text dat. Acest text este inspirat din Raymond Queneau, Exercices de style. Iata-l:

Notatii

În 336, la o ora de vârf. Un tip de vreo 26 de ani, cu palarie moale la care un snur a luat locul panglicii, cu un gât lung de parca a tras cineva de el. Oamenii urca si coboara. Individul se înfurie pe o persoana de lânga el. Cu un ton plângaret care se vrea rau îi reproseaza ca îl împinge de câte ori trece cineva. Când vede un loc liber da buzna.

Doua ore mai târziu îl întâlnesc în Piata Romana, la colonada. E cu un cunoscut care îi spune: Ar trebui sa-ti cosi un nasture la pardesiu. Îi arata unde si de ce.

Queneau a scris 98 de variante stilistice ale acestui text. În fiecare varianta a urmarit aplicarea aceluiasi procedeu stilistic. De altfel, acesta este scopul exercitiului propus: educarea capacitatii de a aplica un procedeu stilistic cu consecventa de-a lungul unui text de oarecare întindere.

Procedeele pot fi de mare diversitate: figuri de stil (litote, metafore, hiperbole etc.), sublimbaje (telegrafic, oficial, pasaresc etc.), stiluri (vulgar, protocolar, familiar etc.), genuri poetice (oda, sonet etc.)... În toate cazurile este esentiala aplicarea cu consecventa a procedeului ales. Iata câteva exemple din Queneau:

Litote

(litota este o figura de stil care consta în a spune cât mai putin ca sa se înteleaga cât mai mult; o litota clasica este replica Ximenei adresata lui Rodrigue, în Cidul de Corneille: nu va urasc în loc de va iubesc)

Eram câtiva care calatoream într-o conserva. Un tânar, care nu avea un aer prea inteligent, vorbi câteva clipe cu un domn care se afla lânga el, apoi merse sa se aseze.

Doua ore mai târziu, l-am reîntâlnit; era cu un cunoscut si vorbea despre stofe

Fisiere in arhiva (1):

  • Copywriting.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI FACULTATEA DE JURNALISM SI STIINTELE COMUNICARII RELATII PUBLICE SI PUBLICITATE  ID MASTER