Crearea de Imagine

Imagine preview
(8/10 din 10 voturi)

Acest curs prezinta Crearea de Imagine.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 91 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Comunicarea din perspectiva economica

In primele trei cursuri am vorbit despre comunicare din perspectiva lui Shannon si Weaver. Acum va propun sa vedem comunicarea din perspectiva cererii si a ofertei.

Cercetatorul olandez Van Kaam considera ca partenerii procesului de comunicare-emitatorul si receptorul-sunt prezenti in egala masura pe piata comunicarii. Aici se intalnesc cererea si oferta si se stabilesc necesitatile si posibilitatile de schimb.

Ceea ce complica putin definirea conceptului de piata a comunicarii este faptul ca piata comunicarii are doua componente: piata informatiei si piata interesului (cel care decide in final ce informatie “consuma” este totusi publicul; printr-o apasare de buton, publicul poate trece oricand de pe un canal pe celalalt).

Piata informatiei cuprinde cererea de informatie din partea publicului si oferta de informatie a emitatorilor. Pe aceasta piata banul ste un instrument de schimb (de exemplu: banii cu care achitati ziarul cand il cumparati, abonamentul la o anume companie de cablu, etc).

Piata interesului inregistreaza o inversiune de roluri: emitatorul este cel care solicita interesul publicului, iar publicul acorda sau nu atentie mesajelor. Interesul, timpul disponibil reprezinta instrumentul de schimb.

Piata interesului merita un amendament: emitatorul poate trece de exigentele si grilele de evaluare ale canalelor de comunicare daca mesajul sau respecta practicile mass-media sau daca cumpara pur si simplu spatiu editorial si de emisie.

Piata informatiei si piata interesului se supun legii cererii si a ofertei.

Intre pretul de piata si marimea consumului exista o relatie invers proportionala: scadrerea pretului duce la cresterea consumului de informatie, iar cresterea pretului duce la scaderea consumului de informatie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Crearea de imagine.doc