Gestionarea Crizelor

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Gestionarea Crizelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 21 de pagini .

Profesor: Diana Cristache

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Studiu de impact potential al crizelor de comunicare asupra reputatiei companiilor

„No plan is worse than the worst plan”

65% din jurnalistii considera ca opinia publica din România a devenit mai critica, în timp ce 26% considera ca nu s-a schimbat nimic, restul de 9% alegând sa nu se pronunte.

Danone – dioxina

SUMAR

Debut: 22 august 2007, printr-un articol în Evenimentul Zilei, preluat rapid de majoritatea redactiilor din presa centrala. Articolul relata despre suspiciunea de contaminarea cu dioxina a unor iaurturi cu fructe produse de Danone.

În primele zile nimeni nu a confirmat oficial informatia. În acest vid informational, jurnalistii au marsat foarte mult pe explicarea efectelor dioxinei, reamintind cititorilor despre faimosul caz Iuscenko.

În prima zi a crizei, 38% din volumul mesajelor din mass media a fost concentrat pe tema dioxina - substanta extrem de nociva pentru a carei descriere presa a apelat la imaginea desfigurata a presedintelui Iuscenko.

Începând cu 25 august, factorul care a alimentat expunerea mediatica a fost panica, generata atât de senzationalismul stirii ca un iaurt Danone era suspect de a fi contaminat cu dioxina, cât si de absenta unui punct de vedere oficial al companiei. În acest context, ziarele au alimentat criza cu teme colaterale (e-urile, haine contaminate din China)

Amenda acordata de ANSVSA companiei pentru nerespectarea procedurilor de import a amplificat suspiciunile.

Conferinta de presa organizata de companie la zece zile dupa declansarea crizei a generat mai degraba titluri defensive.

Sociologic, amploarea mediatica a crizei se explica prin faptul ca tema avea legatura cu unul din liderii industriei alimentare din România si ca atingea nevoile de la baza piramidei lui Maslow. Jurnalistic, amploarea se explica prin absenta unui punct de vedere al companiei precum si feed-back-ul cititorilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Gestionarea Crizelor.ppt