Gestiunea Crizelor

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Gestiunea Crizelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 6 fisiere ppt de 173 de pagini (in total).

Profesor: Elena Peptan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Structura organizaţională a firmelor moderne

se adaptează permanent.

Ea capătă atributul unui veritabil instrument comunicaţional şi de imagine, prin intermediul căruia firma acţionează în actualul mediu de afaceri bazat pe dinamism şi flexibilitate.

Organizarea clasică, formală, bazată pe managementul tradiţional nu mai poate face fată mutaţiilor intervenite în structura pieţelor produselor, mutaţii generate, la rândul lor, de exigenţele impuse de diferitele categorii de consumatori.

Starea de “criză” a devenit o sintagmă a vocabularului uzual. Depăşirea ei implică folosirea unui „panel” de abordări: socio-economice, politice, manageriale, şi comunicaţionale.

In acest sens, funcţiile tradiţionale ale firmei se completează cu cea de comunicare şi PR. Aceasta din urmă conduce la crearea unei imagini publice a organizaţiei.

Comunicarea in organizatia moderna are un dublu rol:

Rol strategic: de a elabora si difuza imaginea firmei unor categorii bine definite de public

Rol tactic: de a raspunde in timp real si in mod eficient la situatii de criza

Imaginea publică a organizaţiei este rezultatul funcţiei de comunicare şi PR prin care organizaţia îşi transmite, către public, reputaţia, personalitatea şi propria identitate (corporate identity/culture)

Chiar dacă se află în aria de activitate a relaţiilor publice, imaginea organizaţională se alatură imaginii instituţionale pe care şi-o construieşte firma.

Aceasta este rezultatul condiţiilor de piaţă care necesită gestionarea cât mai corectă a relaţiilor dintre furnizori – firmă – clienţi.

Care este rolul imaginii publice a organizatiei?

Cresterea vizibilitatii si credibilitatii

Acceptare – intelegere – incredere – simpatie – sprijin

Imaginea are prin excelenta caracter subiectiv si psihologic

Imaginea organizatiei este esentiala in perioade de criza – supapa de siguranta. Investesc in comunicare si in construirea unei imagini, tocmai pentru a ma ajuta in situatii de criza.

Imaginea organizaţională nu este numai un “bun” al organizaţiei. Înainte de toate ea aparţine publicului, care prin intermediul liderilor săi de opinie, poate favoriza/defavoriza această imagine.

Numai în măsura în care, prin promovarea şi vânzarea propriilor pruduse, o firmă îşi câştigă un grup de clienţi şi, ulterior, îi fidelizează, putem spune că imaginea sa publică a avut de câştigat. Astfel, din imagine publică, prin produsul/serviciul promovat, firma ajunge la o identitate publică

Identitatea organizatiei este desemnata de totalitatea normelor, valorilor, principiilor etc ce stau la baza activitatii sale. Identitatea publică a organizaţiei este transmisă cu ajutorul vectorului de comunicare, diferitelor categorii de public.

Numai în acest mod, imaginea organizaţională poate fi percepută de către clienţii potenţiali ai firmei.

Este nevoie de a face o distincţie clară între imaginea şi identitatea organizaţională.

Imaginea organizaţională reprezintă suma reprezentărilor, a modalităţilor prin care o organizaţie îşi face cunoscut produsul/serviciul publicului-ţintă. Ea este rezultatul opiniilor, dorinţelor, aşteptărilor publicului referitoare la acea organizaţie sau la componentele ei.

Imaginea organizaţională se construieşte prin intermediul unui program ce cuprinde o serie de strategii cu ajutorul cărora să poată fi atraşi un număr cât mai mare de clienţi. Se va apela, în acest sens, la o serie de intrumente: simboluri, nume, siglă, embleme, evenimente.

Fisiere in arhiva (6):

  • TEMA 1,2 IMAGINEA FIRMEI.ppt
  • TEMA 10-11 GESTIUNE CRIZE.ppt
  • TEMA 3-4 risc conflict_(TEMA 4 de la slide 28-CONFLICT).ppt
  • TEMA 5 evolutie, schimbare, risc.ppt
  • TEMA 6-7 tipologie si modele crize.ppt
  • TEMA 8-9 etape CRIZE.ppt