Prelegerea de Succes

Imagine preview
(8/10 din 5 voturi)

Acest curs prezinta Prelegerea de Succes.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Comunicare, Stiintele Comunicarii

Extras din document

Comunicarea publica: prelegerea de succes

În acest capitol vom întelege care sunt elementele principale care determina succesul unei prelegeri. Integrarea acestora în cadrul propriilor noastre prezentari si prelegeri reprezinta o conditie necesara, nu însa si suficienta. Fie ca suntem mai talentati, sau mai putin talentati, calea spre succesul prelegerilor noastre are un singur nume: antrenamentul.

Sa vedem în continuare care sunt pietrele de hotar ale unei prelegeri reusite.

Etapele prelegerii

Din punct de vedere temporal, vorbim despre pregatirea prelegerii, expunerea, feedback ul si analiza si concluziile pentru viitor.

Pregatirea prelegerii

Fiecare îsi poate construi propriul sau mod de a pregati o prelegere, între cele doua extreme: prelegerea minutioasa, pâna la cel mai mic amanunt, cu mult antrenament anterior de memorare a textului si prelegerea intuitiva, în care sunt cunoscute doar elementele esentiale de continut, restul fiind lasat pe seama inspiratiei de moment.

O structura prea rigida dezavantajeaza aspectul relatiei cu publicul si ar putea da senzatia unui monolog citit de pe prompter. Lipsa unei structuri poate da impresia de superficialitate si neseriozitate. Optimul se afla undeva la mijloc: o structura predefinita, cu obiective clare si cu materiale ajutatoare pregatite anterior sustinuta de o disponibilitate spre flexibilitate.

Expunerea

Este momentul cel mai fierbinte, atunci când ne întâlnim si comunicam publicului ce avem de spus.

Feedback-ul

Ne-am pregatit prelegerea si am sustinut o. Este momentul sa vedem daca ceea ce am vrut sa comunicam a fost bine înteles. Putem face acest lucru în fiecare moment, urmarind reactia celor prezenti. Ne putem da seama daca sunt interesati de ceea ce le spunem, sau se plictisesc. Apoi, putem face acest lucru în spatiul rezervat întrebarilor si raspunsurilor, când avem un bun prilej sa observam în ce masura ne am îndeplinit obiectivele.

Dupa ce prelegerea s a încheiat, putem gasi o modalitate de a primi feedback referitor la modul în care am prezentat materialul, atât din punctul de vedere al continutului, cât si din punctul de vedere al procesului (modul de prezentare). Putem întreba direct unele dintre persoanele care au asistat la prezentare, sau putem folosi un formular pentru feedback. De asemenea, putem folosi camera de filmat.

Fisiere in arhiva (1):

  • Prelegerea de Succes.doc