Relatia dintre P.R. si Mass-Media

Curs
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 29 în total
Mărime: 292.01KB (arhivat)
Cost: Gratis
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ilies

Extras din document

Consilierea. Oferă sfaturi conducerii în legătură cu diverse politici, relaţii şi tipuri de comunicare.

Cercetarea (Research). Determinarea atitudinilor şi comportamentelor publicului pentru a facilita planificarea strategiilor de relaţii publice.

Media Relations. Colaborarea cu mass media în vederea obţinerii de publicitate sau în vederea atingerii intereselor companiei (informarea publicului asupra unui produs propriu sau a unei acţiuni).

Relaţia intrainstituţională (angajaţi sau membri). Sesizarea şi răspunderea promptă la nemulţumirile angajaţilor sau membrilor organizaţiei, informarea şi motivarea acestora.

Community Relations. Activităţi planificate cu o anumită comunitate pentru a crea şi mai apoi pentru a menţine un climat benefic atât pentru organizaţie cât şi pentru comunitate.

Public Affairs. Cunoaşterea elementelor importante care se desfăşoară într-un anumit moment, în diferite sectoare cum ar fi cel social, economic, politic, de sănătate ş.a.

Government Affairs. Adaptarea la legislaţia şi termenii legali, în favoarea companiei. Lobbying-ul poate face parte din această arie, de asemenea. Acest termen se referă la crearea unui sistem de intervenţii constituit din instituţii sau persoane influente, care să sprijine propriul sistem în acţiunile sale sau care să ajute, prin influenţele pe care acestea le au, la crearea unei imagini pozitive a propriului sistem.

Managementul conflictelor (Issues Management). Identificarea şi comunicarea problemelor care vin din partea publicului şi care pot afecta organizaţia.

Relaţii Financiare (Financial Relations). Crearea şi menţinerea încrederii investitorilor şi construirea unor bune relaţii cu comunitatea financiară. Acest sector este cunoscut şi sub denumirea de Investor Relations sau Shareholder Relations.

Industry Relations. Crearea şi păstrarea relaţiilor cu alte firme din aceeaşi industrie şi cu alte societăţi.

Development/Found Rasing. Mod prin care compania demonstrează că are nevoie de sprijin din partea publicului pentru a sprijini anumite organizaţii sau asociaţii, în primul rând prin contribuţii financiare.

Relaţii Multiculturale (Multicultural Relations). Relaţionarea şi interacţiunea cu indivizi şi grupuri din diferite culturi.

Special Events. Stimularea interesului asupra unei persoane, produs sau organizaţii prin intermediul aşa-numitelor „happening-uri”; de asemenea şi prin activităţi concepute pentru interacţiunea cu publicul.

Marketing Communications. Combinarea activităţilor create pentru a vinde produse, servicii ori idei, incluzând advertising-ul, materiale colaterale, publicitatea, promoţii, direct mail, târguri cu caracter de show-room, special events.

Conținut arhivă zip

  • Relatia dintre P.R. si Mass-Media.ppt

Alții au mai descărcat și

Mass-Media

INTRODUCERE Nevoia de informaţie este una dintre datele fundamentale ale întregii vieţi sociale. Am putea gasi echivalenţe ale jurnalismului la...

Comunicarea Interpersonala Sef-Subordonat

1. Conceptul de comunicare Planificarea obiectivelor şi a resurselor, elaborarea strategiilor, adoptarea deciziilor şi declanşarea acţiunilor nu...

Importanta Mass-Media in Relatiile Publice

IMPORTANTA MASS-MEDIA IN RELATIILE PUBLICE Evolutia relatiilor publice În perioada actuală, în condiţiile unei concurenţe tot mai acerbe, care...

Piata Tinta si Perceptia Consumatorilor

DEFINIREA PIETEI-TINTA UN GRUP DE CUMPARATORI ACTIVI SAU POTENTIALI AVAND ANUMITE CARACTERISTICI COMUNE FATA DE STRATEGIA DE COMUNICARE SI PR...

Comunicarea si PR-ul in Sustinerea Imaginii Publice a Organizatiilor

Etapele implementarii strategiei de comunicare si PR pentru construirea imaginii publice a organizatiei Identificarea obiectivelor ce urmeaza a...

Structura Reclama

ARGUMENTATIA PUBLICITARA A MESAJULUI COMUNICATIONAL AL RECLAMEI Pentru a fi modern, un mesaj publicitar trebuie sa sublinieze motivatia reala a...

Comunicare și Negociere în Afaceri

1. Definiţi negocierea. Negocierea reprezintă procesul prin care 2 sau mai multe părţi între care există interdependenţă, dar şi divergenţe,...

Teoria Comunicării Publice

Orice eveniment, acţiune sau atitudine umană - dar şi modul în care comunicăm despre acestea - se defineşte şi se structurează în funcţie de trei...

Ai nevoie de altceva?