Tehnici de Negociere și Comunicare

Curs
7/10 (5 voturi)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 12700
Mărime: 60.01KB (arhivat)
Cost: Gratis
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Botei Mircea
Universitatea GEORGE BARITIU BRASOV

Extras din document

Particularitati ale comunicarii:

1. Comunicarea are rolul de a-i pune pe oameni în legatura unii cu altii, în mediul în care evolueaza.

2. În procesul de comunicare se urmareste realizarea anumitor scopuri si transmiterea anumitor semnificastii.

3. Orice proces de comunicare are o tripla dimensiune:

a. cea a comunicarii exteriorizate;

b. metacomunicarea;

c. intracomunicarea.

4. Orice proces de comunicare se desfasoara într-un anumit context; adica are loc într-un anume spatiu psihologic, social, cultural, fizic sau temporal. Din aceasta perspectiva, nici o comunicare nu se aseamana cu alta.

5. Procesul de comunicare are un caracter dinamic – orice comunicare odata initiata are o anumita evolutie – se schimba, si schimba si persoanele implicate în proces.

6. Procesul de comunicare are un caracter ireversibil. Semnificatia data unui mesaj poate fi diferita atât între partenerii actului de comunicare, cât si între receptorii aceluiasi mesaj.

7. Orice mesaj are un continut manifest (cel care este perceput, intuit, ascultat) si unul latent (ascuns).

8. În situatii de criza, procesul de comunicare are un ritm mai rapid si o sfera mai mare de cuprindere.

Contextul comunicarii

Contextul influenteaza atât ceea ce se comunica, cât si maniera, modul în care se comunica. Contextul general al comunicarii comporta patru aspecte:

1. Contextul fizic – se refera la mediul fizic concret si imediat tangibil (spatiul, incinta comunicarii, microclimatul, ambianta sonora, lumina, culoarea, etc.).

2. Contextul cultural – priveste credintele, traditiile, valorile, stilurile de viata pe care le poseda participantii la un proces de comunicare (pot interveni tabu–urile).

3. Contextul socio–psihologic – se refera la statutul social al partenerilor, la caracterul oficial sau informal al relatiilor dintre ei, la situatia concreta în care are loc comunicarea.

4. Contextul temporal priveste momentul si ordinea cronologica în care este plasat mesajul într-o secventa de alte mesaje succesive.

Emitator – receptor

Emitentul (destinatarul) – reprezinta partenerii (subiectii comunicarii). Între acesti parteneri în cadrul comunicarii se realizeaza o anumita legatura, sunt puse la un loc toate elementele comunicarii. Toate elementele comunicarii apartin celor doi parteneri de comunicare (mesajul este receptat de amândoi), ca si canalul de comunicare, acelasi cod, acelasi limbaj, zgomotele, factorii perturbatori, contextul comunicarii.

Nu comunica...

Comunicarea dintre cei doi parteneri este un proces tranzactional prin care cei doi parteneri transfera si schimba semnificatii, emotii, sentimente, energii, etc.

Comunicarea exista în masura în care se emit si se receptioneaza stimulii senzoriali, simboluri, semne si semnale (radio) care poarta la plecare semnificatia ce li se atribuie la sosire.

Comunicatorul (nu numai omul ca individ, ci si un grup, o institutie) în orice situatie de comunicare se afla într-o dubla ipostaza, adica se afla simultan atât în ipostaza de emitator cât si cea de destinatar al mesajului.

Procesul de comunicare trebuie privit si din perspectiva relatiei de interactiune dintre partenerii comunicatori.

Din aceasta perspectiva, emitatorul reprezinta un individ, un grup sau o institutie care:

- poseda o informatie mai bine structurala decât receptorul, presupune o stare de spirit, o motivatie superioara si presupune un scop explicit (alaturat mesajului, cel transmis odata cu mesajul) si unul implicit (motivul transmiterii mesajului uneori necunoscut, receptorul).

Receptorul este la rândul lui, un individ, un grup sau o institutie carora le este adresat mesajul sau intra în posesia lui în mod întâmplator si primesc mesajul într-un mod constient sau subliminal.

În teoria comunicari de azi, receptorul are un rol foarte important în construirea unei relatii de comunicare eficienta. Pentru unii cercetatori (Agnolete), comunicarea este un proces complex în care informatia si mesajul sunt mai putin importante decât chestiunea esentiala de a sti cui sa te adresezi.

Mesajul trebuie astfel sa fie direct legat de posibilitatile de receptie ale celui care îl receptioneaza. O buna comunicare trebuie centrata pe cel care primeste mesajul.

Codificarea, decodificarea, mesajul, canalul – reprezinta transmiterea–receptionarea mesajului într-un anumit cod (limbaj).

Codificarea – reprezinta actul de a realiza mesajul, adica de a vorbi, a scrie, a gesticula, a desena. A codifica înseamna a traduce gândurile si sentimentele în sunete, imagini, cuvinte, caractere scrise, gesturi, desene, mirosuri.

Preview document

Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 1
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 2
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 3
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 4
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 5
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 6
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 7
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 8
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 9
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 10
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 11
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 12
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 13
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 14
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 15
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 16
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 17
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 18
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 19
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 20
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 21
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 22
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 23
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 24
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 25
Tehnici de Negociere și Comunicare - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Tehnici de Negociere si Comunicare.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea și Negocierea în Afaceri

Comunicarea umana este relatia dintre oameni si se construieste cu emotii, sentimente, atitudini si interese. Atunci când au nevoie de ceilalti,...

Comunicarea în Situații de Criză

INTRODUCERE Omul este prin esenta o fiinta bio-psiho-sociala.Aflat mereu în cautarea unor raspunsuri ,supus mereu îndoielilor, omul a încercat...

Comunicarea intre Colegi, Studenti-Profesori, Studenti-Administratie

CAP. I . COMUNICAREA ETIMOLOGIA, ISTORIA SI DEFINITII 1.1 Etimologie si istorie Verbul, din latina, „comunico-are" provine din adjectivul...

Comunicare și Rezolvarea Conflictelor

Introducere În demersul nostru de identificare, dezvoltare si optimizare a câmpului complex de influente pe care comunicarea îl poate crea în...

Comunicarea

In fiecare zi, in fiecare moment, fiintele comunica intre ele, adica fac schimb de informatii. Pentru aceasta, oamenii folosesc diferite mijloace,...

Publicitatea ca Forma de Comunicare - Rolul si Importanta Publicitatii in Activitatea Agentului Financiar – Contabil

1.Publicitatea - concept si realizare Publicitatea este unul dintre cele 5 instumente importante folosite de firme pentru orientarea...

Stiluri si Modalitati de Negociere la SC Dobrogea SA

Negocierea se poate defini ca fiind o forma principala de comunicare, un complex de procese, de activitati, constand în contacte, intalniri,...

Tehnici de Comunicare

1. Ce este comunicarea? (Definitia functionala. Notiunea de comunicare) Etimologia cuvântului: originea acestui cuvânt se gaseste în verbul latin...

Ai nevoie de altceva?