Teoria Comunicarii

Imagine preview
(8/10 din 6 voturi)

Acest curs prezinta Teoria Comunicarii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 194 de pagini .

Profesor: Lector univ. dr.Vasile TRAN

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Comunicare

Extras din document

SCURTA PREZENTARE A CURSULUI DE COMUNICARE

Pentru relatiile sociale si, implicit, pentru Relatiile Publice, pentru orice activitate, indiferent care ar fi aceasta, comunicarea reprezinta o componenta esentiala, o stare de spirit si un instrument. Ea este calea spre întelegere, armonie si dreptate, dar si sursa a conflictelor, a urii si raului. Comunicarea se defineste ca performanta de a descifra sensul, semnificatia, conotatia si denotatia legaturilor sociale, organizate si dezorganizate, cu ajutorul simbolurilor, semnelor, reprezentarilor si a altor modalitati de modelare informationala, în scopul declansarii obtinerii stabilitatii, amplificarii, diminuarii, amânarii sau stoparii unor comportamente (conduite) individuale sau de grup.

ursul pe care vi-l propunem vizeaza deopotriva comunicarea ca activitate teoretica si ca activitate practica. Interesul principal este îndreptat spre comunicarea manageriala. Comunicarea este esentiala în management. Un manager poate sa faca o analiza rezonabila a unei situatii, sa genereze situatii sau alternative importante, sa anticipeze impactul si consecintele schimbarilor planificate, sa organizeze controale; totusi, cele mai bune planuri ar putea esua frecvent din cauza neajunsurilor comunicarii. Sunt dese situatiile în care managerii constata ca nu-si pot transmite cu claritate si concizie ideile; neîntelegeri costisitoare apar frecvent în comunicarea orala, scrisa si chiar nonverbala. Multi manageri îsi pun întrebarea: Ce poate face un manager ca sa-si îmbunatateasca comunicarea în cadrul unei organizatii?

Analizând activitatile zilnice pe care le desfasoara managerii, s-a constatat ca cei din Marea Britanie, de exemplu, consacra comunicarii orale 66% din timp, iar cei din S.U.A. 78%. Tocmai de aceea întelegerea corecta a comunicarii are o mare valoare pentru dumneavoastra, cei care va propuneti sa nu fiti simpli executanti în procesele social-politice, culturale, educationale ori de alta natura.

Din aceste motive, obiectivele generale ale cursului sunt axate atât pe o buna cunoastere teoretica a domeniului prezentat, cât sI pe însusirea unor abilitati de bun comunicator, utile cursantului în efectuarea cu succes a activitatii sale ulterioare.

Aceste obiective asumate ne-au determinat sa va propunem un numar de unsprezece teme, cu urmatoarea structura a cursului:

1. Comunicarea - continut, structura, functii

2. Comunicare sI limbaj; comunicarea verbala

3. Comunicarea nonverbala

4. Comunicare sI conducere

5. Comunicare sI motivare

6. Comunicarea în prevenirea, reducerea sI rezolvarea conflictelor

7. Negocierea

8. Comunicarea de masa

9. Comunicarea în grupuri de munca

10. Manipularea informationala sI structurile mediatice

11. Etic sI juridic în comunicare

Rezumatele oferite la sfârsitul fiecarei teme au rolul de a sistematiza informatia(acolo unde este cazul) pentru a asigura o mai buna însusire a ei; ele nu au în nici un caz rolul de a tine locul parcurgerii si asimilarii informatiei cuprinse în tematica.

Elementele de verificare au rolul de a ajuta cursantul în verificarea cunostiintelor sale teoretice; de asemenea prin sugestiile de activitati practice, se doreste sa se asigure atât formarea abilitatilor de bun comunicator, cât sI asimilarea sIperformarea limbajului specific domeniului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Teoria Comunicarii.DOC

Alte informatii

Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative - Facultatea de Comunicare si Relatii Publice