Beton Armat

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Beton Armat.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 23 de pagini .

Profesor: Corobceanu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Constructii

Extras din document

Fundaţia turnului este alcătuită dintr-un radier aşezat pe piloţi. Radierul de beton armat are 3,7 m grosime şi a fost turnat folosind beton autocompactant C40/50.

Radierul este sprijinit pe 194 piloţi foraţi turnaţi in situu. Piloţii au diametrul de 1,5 m şi circa 43 m lungime şi sunt din beton autocompactant C50/60, cu o capacitate de 3000 tone fiecare. Pilotul testat a suportat peste 6000 de tone. Apa subterană în zona infrastructurii este deosebit de agresivă, cu cloruri în concentraţie de până la 4,5% şi sulfaţi până la 0,6%, fiind mai mari chiar decât în apa de mare. În consecinţă, asigurarea durabilităţii a fost un factor determinant la proiectare radierului şi piloţilor. Reţeta betonului C50/60 foloseşte un ciment compozit cu 25% cenuşi zburatoare, 7% SUF, şi un raport A/C de 0,32.

Amestecul a fost proiectat să fie autocompactant, utilizânt un aditiv superplastifiant astfel încât să se obţină o raspândire de 675 ± 75 mm, şi să se reducă posibilitatea de apariţie a defectelor la turnare.

Proiectarea betonului pentru elementele verticale a fost

determinată de următoarele cerinţe: o rezistenţă la compresiune de 10 MPa la 10 ore pentru a asigura

viteza de execuţie prevăzută, o rezistenţă finală de 80 MPa pe cub şi un modul de deformaţie de 44 GPa

(în EC2, acest modul corespunde la un beton C90/105), precum şi asigurarea unei pompabilităţi şi lucrabilităţi adecvate.

Condiţiile de mediu din Dubai variază de la o iarnă răcoroasă la călduri extreme vara, cu maxime depăşind uneori 50 °C. Pentru a ţine cont de vitezele diferite de dezvoltare a rezistenţei şi de pierdere a lucrabilităţii,

dozajul de întârzietor este ajustat pentru diferite sezoane.

Asigurarea pompabilităţi pentru aceste înăţimi record

a fost cea mai dificilă problemă de proiectare,

ţinând cont mai ales de temperaturile ridicate din timpul verii.

Au fost dezvoltate 4 amestecuri diferite pentru a reduce presiunea de pompare pe măsură ce creşte înălţimea clădirii.

Amestecul curent conţine 13% cenuşi zburătoare şi 10% SUF cu dimensiunea maximă a agregatului de 20 mm. Amestecul este autocompactant, cu o răspândire medie de circa 600 mm, şi a fost folosit până când presiunea de pompare a depăşit 200 bari. După aceasta a fost folosit un amestec cu dimensiunea maximă a agregatului de 14 mm şi 20% cenuşi zburătoare şi autocompactant, menţinând rezistenţa pe cub de 80 MPa. Peste nivelul 127, cerinţele structurale sunt de numai 60 MPa rezistenţă la compresiune pe cub, şi s-a folosit un amestec cu dimensiunea maximă a agregatului de 10 mm.

Fisiere in arhiva (1):

  • Beton Armat.ppt

Alte informatii

Selectie curs beton armat 1 prof corobceanu, fac de constructii iasi