Industriale

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest curs prezinta Industriale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Constructii

Extras din document

C-TII PT. HALE IND. PE STALPI CU CONSOLE TIP PERON – au avantajul unei bune iluminari directe si posibilitatea de ventilare corespunzatoare. Struct de rezistenta este o struct static determinata si se recomamda pt amplasament pe teren sensibile cu potentiale tasari inegale. De regula, traveile acestor c-tii sunt de 6 – 7,5 m. Stalpii pot fi preturnati pe santier iar acoperisul poate fi realizat in solutie prefabricata. Cand deschid sunt f. mari se poate recurge la montarea unor tiranti metalici pt eclilibrarea eforturilor. La astfel de structuri, legat longitudinale sunt asigurate in zona centrala (pe direct talpilor). Se mai pot exececuta din metal ; sol caract depozitarii soproanelor cat si halelor pt productie care sunt prevazute cu rampa CF. (inaltimea rampei 1,1 m de la cota terenului).

HALE INDUSTRIALE TIP SED- sunt caract pt ind de bunuri de consum (textile, metalurgice). Sol este econom avand grad ridicat de aplicabilitate in special pt ctii amplas pe teren bune de fundare. Astfel de structuri realiz din b.a. prefabricat sau monolit asig un grad de iluminat coresp si poate acoperi o supraf contruita f. mare.

HALE IND CU ACOPERIS REALIZATE CU INIMA PLINA – implica realiz unor imbinari articulate la partea superioara in consid in care sunt gr. Prefabricate sau daca sunt monolit sist asig o incastrare. Pt hale ind cu o sg deschidere cu varianta monolita, grinzile au sectiune variabila urmarind diagrama de momente. Deschiderea unei struct este limitata. Acoperisul se realiz in varianta prefabr sau varianta monolita. Pt deschideri > 6 m o astfel de struct este prevaz cu luminator; rigla cadrului – continua iar lumin aplicat pe zona traveii. Pt hale cu desc mare se utilizeaza struct prefabricate. Totdeauna prefabr implica realiz unei imbinari articulate.

Var I – dispunerea grinzii pe 18 m deschid care descarca pe stalp si pe care vin amplasate chesoane de acoperis.

Var II – disp intre cei 2 stalpi a unei grinzi longit pe care descarca fasii cu descchid de 18 m.

HALE ACOPERITE CU BOLTI SUBTIRI CU ECHILIBRU SPATIAL – sol constructiva de acoperire a ctiilor ind realizate din panze subtiri au o gama larga de aplicabilitate, mai ales acolo unde deschiderile sunt mari. Prin faptul ca o bolta lucreaza spatial, starea de eforturi este foarte redusa, rezultand grosimi mici ale elem. La deschid de 6 m gros panzei se alege constructiv 4-5 cm.

. Avantajele pe care le prez utiliz panzelor subtiri la c-tii ind : permite amplasarea stalpilor la distante mari ; consumul de material este redus ; suprafetele sunt curate si usor de intretinut.

Dezavantaje : dificultate in realizarea golurilor de trecere ; dificult amplasari luminatoarelor ; pt incarc concentrate treb consid mas suplim ; tehnologie de executie costisitoare ; sol de remediere a degradarilor impune tehnici speciale. Astfel de sisteme pot fi realizate sub forma de panza cilindrica sau cu curburi dupa ambele directii.

HALE CU ACOPERISURI IN ARCE DIN B.A. – sist de acoperire in arc pt ctii ind, treb sa urmareasca rezolvarea probl functionale si de gabarit, sa se asig o distrib uniforma a mom incovoietor. Practic pt c-tia arcelor folosite la acop halelor ind, curba arcului este un arc de cerc. Legat arcului sunt consid tip articulat.. Pt deschideri mari, struct se echilibr prin pozition tirantilor. Tirantii pot fi pretensionati sau fara tens initiala in timpul exploatari intrand in tensiune. Tirantii precomprimati se utiliz la asamblarea elem prefabr sau pt preluarea ef de intindere rezultate din efectul mom incovoietor. Arcele monolite din b.a. tirant precomprimat sau necomprimat sunt folosite la alcatuirea struct spatiale sau c-tii suspendate. In unele situati in vederea reduceri sagetii tirantului se suspenda tirantul de arc prin interm unor montanti din metal sau beton. Rigiditatea la incovoiere a montantilor treb sa fie neinsemnata (0), pt a nu provoca din efect deplas nodurilor mom incov si forte taiet suplim in arc modificand starea de eforturi considerata in faza de proiectare.

HALE CU ACOPERIS DIN GRINZI CU ZABRELE – pt hale cu deschideri > 18 m. In comparatie cu arcele, grinzile cu zabrele sunt mai rationale d.p.d.v. al comportamentului la sarcini nesimetrice. Gr cu zabrele pt deschideri mari pot fi realiz din componente prefabric asambl prin postcomprimare. Traseul cablurilor precomprimate este prevazut atat prin talpa superioara cat si prin talpa inferioara. Traseul se alege a.i. ef de compres ca urmare a precomprimarii sa fie cat mai apropiate de cele de intindere rezultate ca urm a actiuni fortelor ext. Ca sist de acoperire, fermele pot avea diverse forme (ferma tip lentila ; cu descarc pe talpa inf.).

STRUCTURI DE HALE INDUSTR – pot fi realizate si in solutie metalica ; in aceasta varianta se realiz struct de stalpi cu inima plina, casetate din profile, sau sectiuni compuse care au prevazute si zabrele pe langa profile cu inima plina.

Pt astfel de situatii fundatia realiz din b.a. tip cuzinet, prevazute cu placute metalice ancorate, dimensionate de a prelua eforturi de montare si de f taietoare, f axiala transm de capatul inferior al stalpului.

Inbinarile dintre sect compusa a stalpului si fund poate fi imbinare tip articulat sau incastrat . Astfel de stalpi sunt prevazuti cu console pentru grinzi de rulare, console pt sist de acoperis, etc. Acoperisul halelor ind poate fi realizat cu grinzi cu inima plina din metal sau grinzi metalice cu profil econ.(cu goluri).

GRINZI CU ZABRELE DIN METAL – struct pt hale ind pot fi realiz si in sol mixta, respectiv fundatie si stalp din b.a. , acoperis metalic. Inchiderile perimetrale pot fi definitive, zidarie portanta cu panouri de profilit sau supraf vitrate, cu tamplarie aluminiu, p.v.c. sau solutie dementabila izopane, panouri prefabricate din beton usor cu si fara izolatie. Atunci cand deschiderile halei depasesc de 2 ori inaltimea maxima in mod obligatoriu se vor prevedea luminatoare pozitionate in zona de acoperis. Adoptarea sol constructive este strans legata de procesul tehnologic care se desfasoara si implicit de microclimatul industrial a.i. :

- pt industrie cu degajari de noxe chimice agresive cu umiditati ridicate se vor adopta sol constructive realiz din b.a. luanduse masuri de protectie anticoroziva ;

- pt ind la care fact de poluare este de natura acustica se vor utiliza struct metalice ;

- pt ind la care la niv solului se dezvolta temp ridicate, se va prefera utilizarea unei struct mixte

Fisiere in arhiva (1):

  • Industriale.doc

Alte informatii

curs Industriale, bune de fitzuici daca sunt micsorate, gata prescurate