Managementul Calitatii in Constructii

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest curs prezinta Managementul Calitatii in Constructii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 9 fisiere ppt de 197 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Constructii

Extras din document

1.1 Definirea termenului de calitate

Calitatea este un concept care se utilizează în toate domeniile vieții economice și sociale, care însă prezintă un caracter dual și care are semnificații particulare pentru domenii, sectoare, funcțiuni sau obiecte specifice.

Calitatea este un termen general, aplicabil la cele mai diferite trăsături sau caracteristici, fie individuale, fie generice și a fost definită în diferite moduri:

American Society for Quality (ASQ: Societatea Americană pentru Calitate) -"Calitatea este un termen subiectiv pentru că fiecare persoană sau sector are propria sa definiție. In utilizarea sa din tehnică, calitatea poate avea două semnificații:

1. caracteristicile unui produs sau serviciu care se referă la abilitatea acestuia de a satisface necesități exprimate sau implicite;

2. un produs sau un serviciu fără deficiențe".

Pe de alta parte, calitatea are evident si un caracter obiectiv in sensul ca majoritatea atributelor/performantelor unui produs sau serviciu pot fi masurate.

Calitatea  este un concept relativ. Prin legarea calității cu cerințele, ISO 9000:2005 susține că in esenta conceptul de calitate a ceva nu poate fi stabilit “în vid”. Calitatea este totdeauna relativă la un set de cerințe.

Prin compararea caracteristicilor de calitate reale, efective cu cele prevăzute în documentaţia tehnică, în norme si în standarde se evaluează calitatea produselor, proceselor, serviciilor etc.

1.2. Etapele abordarii calitatii

Conceptul de “Calitate” este una din cele mai vechi notiuni, cu care oamenii au operat inca din cele mai vechi timpuri. In ultima instanta, este un concept filosofic strans legat de alte concepte fundamentale, cum ar fi cele referitoare la bine, frumos si adevar.

In ultimul mileniu, evolutia conceptului despre calitate a fost strans legata de evolutia omenirii, in special cea industriala

Organizarea pentru inspectie se concretizeaza prin infiintarea in cadrul firmei a unui compartiment specializat si distinct fata de alte compartimente ale firmei, concentrate pe controlul produselor si identificarea neconformitatilor.

Aceasta maniera de a aborda calitatea nu isi propune sa actioneze asupra procesului de fabricatie ci opereaza la receptie, pe flux si la final, asupra produsului finit. Organizarea firmelor pentru inspectia produselor in ceea ce priveste calitatea acestora, apare ca maniera specifica de organizare spre sfarsitul sec. XIX.

Fisiere in arhiva (9):

 • Managementul Calitatii in Constructii
  • Folii 1.ppt
  • Folii 2.ppt
  • Folii 3.ppt
  • Folii 4.ppt
  • Folii 5.1.ppt
  • Folii 5.2.ppt
  • Folii 6 var 1.ppt
  • Folii 7 var 1.ppt
  • Folii 8 var 1.ppt