Audit Intern

Imagine preview
(8/10 din 16 voturi)

Acest curs prezinta Audit Intern.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 30 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Categorii de audit intern

a) Auditul de regularitate

În evolutia sa fireasca auditul intern s-a dezvoltat pe auditul de regularitate (conformitate), acesta fiind considerat ca fiind traditional pentru ca la vremea respectiva auditorul verifica daca regulile si procedurile sunt bine aplicate, daca se respecta organigranmele, sistemele de informare etc.

Auditorul intern avea la baza un sistem de referinta si de aceea munca sa era relativ clarificata, el actionând prin constatari si comparari privind aplicarea, interpretarea, eventualele deficite sau dezechilibre produse, reprezentau consecinte pe care le raporta celui care dispusese auditul.

Auditul de regularitate sau de conformitate are ca scop compararea realitatii cu sistemul de referinta propus, indiferent ca unii teoreticieni extremisti în nuante fac diferente între regularitate si conformitate.

b) Auditul de eficacitate

Auditul de eficacitate, mai complex, situându-se pe o scara superioara în evolutia auditului intern, tine cont de cultura organizationala pentru ca el se refera la calitate si nu la un sistem de referinta. Se va observa ca eficacitatea se refera la calitatea muncii si a rezultatelor obtinute prin respectarea regulilor adoptate de entitate, dar eficacitatea depinde de modul în care s-a desfasurat efectiv activitatea.

Auditul de eficacitate se poate numi fara nici o greseala audit de performanta, care reflecta calitatea masurilor adoptate prin rezultatele înregistrate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Audit Intern.doc