Contabilitatea Cheltuielilor si Veniturilor Institutiilor Publice

Imagine preview
(8/10 din 11 voturi)

Acest curs prezinta Contabilitatea Cheltuielilor si Veniturilor Institutiilor Publice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 52 de pagini .

Profesor: elena, hlaciuc

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Organizarea contabilitatii de angajamente în institutiile publice determina ca ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, alte autoritati publice, institutiile publice autonome si institutiile din subordinea acestora, ai caror conducatori au calitatea de ordonatori de credite, precum si unitatile administrativ-teritoriale, institutiile si serviciile publice de subordonare locala care au personalitate juridica, sa organizeze si sa conduca contabilitatea drepturilor constatate si a veniturilor încasate, precum si a angajamentelor si a platilor efectuate, potrivit bugetului aprobat.

Aceeasi cerinta se aplica si institutiilor publice finantate din bugetul asigurarilor sociale de stat, ai caror conducatori au calitatea de ordonatori de credit.

Punerea în aplicare a principiilor contabilitatii de angajamente, precum si aplicarea Standardelor Internationale de Contabilitate pentru Sectorul Public impune gruparea cheltuielilor si veniturilor în contabilitate dupa natura activitatii în cheltuieli si venituri ordinare (operationale) si cheltuieli si venituri extraordinare.

Activitatile ordinare sunt „orice activitati care sunt angajate de o entitate, ca parte a serviciilor sau activitatilor sale comerciale. Activitatile ordinare includ orice activitati conexe în care entitatea se angajeaza în promovarea incidenta sau care deriva din aceste activitati. In urma înregistrarii veniturilor si cheltuielilor din activitati ordinare rezulta surplusul sau deficitul din activitati ordinare, care reprezinta valoarea reziduala ce ramâne dupa ce cheltuielile ce deriva din activitatile ordinare au fost deduse din veniturile ce deriva din activitati ordinare.

Activitatile ordinare sau cum mai sunt cunoscute - activitati de exploatare, în contextul situatiilor financiare, se refera la acele activitati pe care entitatea le desfasoara pentru a-si atinge obiectivele fundamentale. De aceea, trebuie facuta distinctie între veniturile curente, respectiv cheltuielile generate din activitatile de exploatare, de cele ce apar din detinerea activelor sau de cele legate de finantarea operatiunilor entitatii. Cu toate acestea, cele din urma nu pot fi incluse nici în categoria activitatilor extraordinare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Cheltuielilor si Veniturilor Institutiilor Publice.ppt