Contabilitatea Operatiunilor de Leasing Financiar

Curs
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1055
Mărime: 9.03KB (arhivat)
Cost: Gratis
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Curelea

Extras din document

1. Contabilitatea sintetica a

Operatiunilor de leasing financiar

Pe langa conturile de imobilizari si furnizori cu ajutorul carora se evidentiaza activele imobilizate care fac obiectul contractului de leasing, precum si datoriile privind aceste imobilizari, in organizarea contabilitatii sintetice a operatiunilor de leasing financiar se utilizeaza urmatoarele conturi:

167 “Alte imprumuturi si datorii asimilate”

267 “Creante imobilizate”

8051 “Dobanzi de platit”

8052 “Dobanzi de incasat”

Contul 167 “Alte imprumuturi si datorii asimilate”

Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta datoriei privind imobilizarile corporale primite in leasing financiar, fiind un cont de pasiv.

In creditul contului se inregistreaza valoarea imobilizarilor corporale primite in leasing financiar, conform prevederilor contractuale prin Debitul conturilor 212,213,214.

Se debiteaza cu obligatia de plata a ratelor de capital aferente leasing-ului financiar neachitate.

Sold creditor - reprezinta valoarea ratelor de capital aferente leasing-ului financiar neachitate.

Contul 267 “Creante imobilizate”

Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta imprumuturilor acordate pe termen lung pentru bunurile cedate in regim de leasing financiar, este cont de activ.

Se debiteaza cu valoarea imprumuturilor pe termen lung pentru bunurile cedate in regim de leasing financiar prin creditul conturilor 212,213,214.

Se crediteaza cu creanta reprezentand ratele aferente leasingului financiar prin debitul contului 411.

Sold debitor - reprezinta valoarea imprumuturilor acordate pe termen lung pentru bunurile cedate in regim de leasing financiar.

Contul 8051 “Dobanzi de platit”

Tine evidenta dobanzilor de platit aferente contractelor de leasing financiar si a altor contracte asimilate, neajunse la scadenta.

In debitul contului este evidentiata valoarea dobanzilor de platit aferente contractului de leasing financiar si a altor contracte asimilate neajunse la scadenta, iar in credit cele ajunse la scadenta trecute pe cheltuieli.

Soldul contului (sold creditor) reprezinta valoarea dobanzilor de platit aferente contractului de leasing si altor contracte asimilate, neajunse la scadenta.

Contul 8052 “Dobanzi de incasat”

Tine evidenta dobanzilor de incasat aferente contractelor de leasing si a altor contracte asimilate neajunse la scadenta.

In debit este evidentiata valoarea dobanzilor de incasat aferente contractelor de leasing si a altor contracte asimilate, neajunse la scadenta, iar in credit cele ajunse la scadenta trecute pe venituri.

Soldul contului (sold debitor) reprezinta valoarea dobanzilor de incasat aferente contractelor de leasing si a altor contracte asimilate, neajunse la scadenta.

Preview document

Contabilitatea Operatiunilor de Leasing Financiar - Pagina 1
Contabilitatea Operatiunilor de Leasing Financiar - Pagina 2
Contabilitatea Operatiunilor de Leasing Financiar - Pagina 3
Contabilitatea Operatiunilor de Leasing Financiar - Pagina 4
Contabilitatea Operatiunilor de Leasing Financiar - Pagina 5
Contabilitatea Operatiunilor de Leasing Financiar - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Contabilitatea Operatiunilor de Leasing Financiar.doc

Alții au mai descărcat și

Finantarea si Contabilitatea Operatilor de Leasing

Capitolul 1. LEASINGUL-MODALITATE DE FINANŢARE A INVESTIŢILOR Întrebarea care se pune de către utilizator, este următoarea : dacă are...

Diagnosticul Performantelor, Riscurilor si Pozitiei Financiare pe Baza Situatiilor de Raportare Financiara

CAPITOLUL 1 DIAGNOSTICUL PERFORMANŢELOR ŞI RISCURILOR PE BAZA CONTULUI DE PROFIT ŞI PIERDERE Analiza economico-financiară este un instrument...

Contabilitatea TVA-ului

ASPECTE GENERALE PRIVIND CONTABILITATEA 1.1. Continutul, particularitatile si rolul contabilitatii În acceptiunea moderna, contabilitatea, rolul...

Contabilitatea Leasingului

1. LEASING 1.1. PREZENTAREA ŞI CARACTERISTICILE LEASINGULUI 1.1.1. SCURT ISTORIC Încă din antichitate s-a observat că beneficiile sunt obţinute...

Contabilitatea Operatiunilor de Leasing

Introducere Piaţa serviciilor financiare a parcurs în ultimii ani etape impunătoare, care se datorează în mare parte oportunităţilor oferite de...

Instrumentarea contabilă a contractelor de leasing conform IFRS 16

În prezent, standardul internațional de contabilitate financiară care stabilește tratamentul contabil al contractelor de leasing este IAS 17...

Contabilitatea Cheltuielilor la SC CMG SA

I INTRODUCERE 1.1 SCOPUL ŞI OBIECTIVUL LUCRĂRII În noul sistem contabil din România contabilitatea financiară operează cu conceptul dualist,...

Contabilitatea Operațiunilor de Leasing Financiar

Introducere Am ales această temă fiind cea mai apropiată de un domemeniul în care lucrez contabilitate şi am dorit să-mi aprofundez cumostinţele...

Ai nevoie de altceva?