Introducere in Contabilitate

Imagine preview
(8/10 din 5 voturi)

Acest curs prezinta Introducere in Contabilitate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Utilizatorii de informatie contabila.

Fiecare întreprindere trebuie sa furnizeze informatii despre activitatea sa pentru ca exista grupuri diverse de utilizatori care sunt interesate de aceste informatii privitoare la situatiile sale financiare. Trebuie sa ne facem o idee despre categoriile de persoane care au nevoie de informatii despre firma. În plus, ar trebui sa stim ce tip de informatii doreste fiecare categorie în parte.

a) Managerii firmelor sunt persoanele însarcinate de proprietarii firmei sa supervizeze zi de zi activitatea acesteia. Ei au nevoie de informatii atât despre situatia financiara curenta cât si despre previziunile pe urmatoarele perioade. Acest lucru îi poate ajuta sa conduca afacerea cât mai eficient si sa efectueze un control efectiv asupra întreprinderii, în vederea luarii celor mai bune decizii.

b) Actionarii (investitorii) vor dori sa evalueze performantele manageriale ale echipei pe care a angajat-o. Ei vor dori sa stie cât de profitabila este activitatea managerilor si cât de mult profit îsi pot permite sa retraga din firma în orice moment. Totodata, au nevoie de informatii pentru a putea sa decida daca mai merita sa pastreze actiunile în aceasta firma sau sa le vânda.

c) Partenerii comerciali care includ furnizorii de bunuri ai companiei si clientii care cumpara bunuri sau servicii de la firma. Furnizorii vor dori sa stie daca firma are capacitatea de a-si plati obligatiile; clientii au nevoie sa stie daca firma este o sursa sigura care sa le furnizeze bunurile si daca nu exista pericolul de a intra în lichidare.

d) Furnizorii de fonduri ai firmei pot include bancile sau alte institutii de credit. Bancile vor sa se asigure ca firmele sunt capabile sa îsi plateasca dobânzile si sa restituie sumele împrumutate.

e) Autoritatile fiscale vor sa cunoasca informatii despre profitul firmei în vederea evaluarii impozitelor si taxelor datorate de companie.

f) Angajatii au dreptul la informatii despre situatia financiara, pentru ca marimea salariului, a pensiilor si a altor avantaje, precum si cariera lor viitoare depind de aceasta.

g) Analistii financiari si brokerii au nevoie de informatii pentru clientii lor. De exemplu, un broker are nevoie de informatii pentru a-si informa investitorul despre numarul si valoarea actiunilor, despre profitabilitatea firmei, despre modalitatile de recuperare a investitiei, etc.

h) Guvernul si institutiile sale manifesta interes în alocarea resurselor publice (subventii) si, totodata vor dori informatii si pentru a le furniza institutiilor de statistica.

i) Publicul. Întreprinderile influenteaza publicul în feluri diferite. De exemplu, întreprinderile pot avea o contributie substantiala la economia locala, prin furnizarea de forta de munca si prin folosirea de contracte cu furnizorii locali. Un alt factor important este efectul pe care îl are întreprinderea asupra mediului, de exemplu referitor la poluare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Introducere in Contabilitate.doc

Alte informatii

Cursul 1 si 2