Subiecte examen contabilitate primara

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest curs prezinta Subiecte examen contabilitate primara.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

1. Denumiti factura fiscala

Definitie pentru factura

Factura este un document cu regim special contabil emis de o companie (furnizorul), catre o alta companie sau persoana (clientul), document ce contine lista cu produsele vandute sau serviciile prestate clientului de catre furnizor. O factura mai contine datele de identificare fiscala a clientului (emitentul), datele furnizorului (persoana fizica sau juridica), cota de TVA, precum si pretul, cantitatea si valoarea fiecarui produs vandut. Date de identificare are delegatului, semnatura si ștampila furnizorului si semnatura de primire insotita de ștampila. Alte mentiuni pe factura: modalitatea de plata si data scadenta, numele si datele CI ale persoanei care intocmente factura, datele de identificare are delegatului, semnatura si ștampila furnizorului si semnatura de primire insotita de ștampila.

Pe factura poate fi facuta urmatoarea mentiune:

Confom prevederilor Codului Fiscal al Romaniei, art.319 alin (29) : Semnarea si stampilarea facturilor nu constituie elemente obligatorii.

2. Denumiti Nota de receptie si constatare de diferente

Definitie Nota de receptie si constatare de diferente

Formular tipizat fara regim special. Document care se intocmeste de catre comisia de receptie si de catre gestionar cu ocazia receptionarii marfurilor sosite la depozit. Documentul cuprinde date privind actele insotitoare, denumirea materialelor, a ambalajelor si a materialelor refolosibile din dezambalare, codul, cantitatile si valoarea marfurilor selectionate, procentul si valoarea rabatului comercial.Format A4, tiparit pe ambele fete, in blocuri de 150 de file. Serveste ca: - document pentru receptia bunurilor aprovizionate - document justificativ pentru incarcare in gestiune - act de proba in litigiile cu carausii si furnizorii, pentru diferentele constatate la receptie - document justificativ de inregistrare in contabilitate. Se foloseste ca document distinct de receptie in cazul: a) bunurilor materiale cuprinse intr-o factura sau aviz de insotire a marfii, care fac parte din gestiuni diferite b) bunurilor materiale primite spre prelucrare, in custodie sau in pastrare c) bunurilor materiale procurate de la persoane fizice d) bunurilor materiale care sosesc neinsotite de documente de livrare e) bunurilor materiale care prezinta diferente la receptie f) marfurilor intrate in gestiunile la care evidenta se tine la pret de vanzare cu amanuntul sau en gros. In cazurile mentionate mai sus, precum si pentru materialele nestocate a caror valoare se inregistreaza direct pe cheltuieli, receptia si incarcarea in gestiune se fac pe baza documentului de livrare care insoteste transportul (factura, avizul de insotire a marfii etc.). Se intocmeste in doua exemplare, potrivit prevederilor legale, la locul de depozitare sau in unitatea cu amanuntul, dupa caz, pe masura efectuarii receptiei. In situatia in care la receptie se constata diferente, Nota de receptie si constatare de diferente se intocmeste in trei exemplare de catre comisia de receptie legal constituita. In cazul cand bunurile materiale sosesc in transe, se intocmeste cate un formular pentru fiecare transa, care se anexeaza apoi la factura sau la avizul de insotire a marfii. Datele de pe verso formularului nu se completeaza decat atunci cand se constata diferente la receptie. Circula: - la gestiune, pentru incarcarea in gestiune a bunurilor materiale receptionate (toate exemplarele) - la compartimentul financiar-contabil, pentru intocmirea formelor privind lichidarea diferentelor constatate (toate exemplarele), precum si pentru inregistrarea in contabilitatea sintetica si analitica, atasata la documentele de livrare (factura sau avizul de insotire a marfii) - la unitatea furnizoare (exemplarul 2) si la unitatea de transport (exemplarul 3), pentru comunicarea lipsurilor stabilite. Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil. Vezi si Normele Metodologice 0/04 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea

Fisiere in arhiva (1):

  • Subiecte examen contabilitate primara.docx