Suport Contabilitate

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest curs prezinta Suport Contabilitate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 52 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

METODA CONTABILITATII.

PRINCIPIILE DE BAZA ALE CONTABILITATII:

1. Principiul prudentei - nu este admisa supraevaluarea elementelor de activ si veniturilor si subevaluarea elementelor de pasiv si cheltuielilor.

2. Principiul permanentei metodelor - presupune asigurarea continuitatii aplicarii normelor si regulilor de evaluare, inregistrarea si prezentarea in contabilitate a elementelor patrimoniale de activ si pasiv, a rezultatelor activitatii astfel incât sa se permita comparabilitatea in timp a informatiilor contabile.

3. Principiul continuitatii activitatii - presupune ca unitatea isi continua in mod normal functionarea fara a intra in stare de lichidare sau reducere sensibila a activitatii.

4. Principiul independentei exercitiului - impune atribuirea fiecarui exercitiu financiar numai a cheltuielilor si veniturilor care privesc rezultatul obtinut in acel exercitiu.

5. Principiul intangibilitatii bilantului - presupune concordanta deplina intre bilantul de deschidere a exercitiului financiar anterior.

6. Principiul necompensarii - inregistrarea distincta a elementelor de activ si de pasiv, a veniturilor si cheltuielilor, a datoriilor si creantelor, nefiind admisa compensarea intre ele.

Fisiere in arhiva (1):

  • Suport Contabilitate.doc