Suport Curs Contabilitate

Curs
7.2/10 (4 voturi)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 52 în total
Cuvinte : 17040
Mărime: 68.98KB (arhivat)
Cost: Gratis
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dragan Valer

Extras din document

1. TERMINOLOGIA OPERATIUNILOR DE TEHNICA TURISMULUI

Ansamblul metodelor, procedeelor si regulilor imbinate cu o anumita maiestrie personala aplicata in executarea unei operatiuni ori lucrari sau in general in practicarea unei profesiuni, poarta numele de tehnica.

Daca asociem acestui termen operatiunile turistice specifice activitatilor turistice, se poate vorbi despre o tehnica a acestui domeniu, rezulta din complexitatea produsului turistic, in care serviciile oferite de prestatori se regasesc in cele mai diferite forme si proportii.

In produsul turistic nu se materializeaza numai serviciile prestatorilor, ca de pilda transport, primire, servirea mesei, tratament balnear, agrement, divertismente etc. , ci si serviciile proprii agentiilor de turism specializate in comercializarea lor sau in intermedierea diferitelor aranjamente turistice.

Tehnica turistica opereaza ca o serie de concepte a caror semnificatie, in concordanta cu terminologia elaborate de Organizatia Mondiala a Turismului (OMT) se prezinta astfel:

TURISM INTERN este activitatea turistica practicata in interiorul unei tari; el se refera atat la TURISMUL INTERN realizat de rezidentii unei tari care vizeaza propria lor tara, cat si la TURISMUL RECEPTOR care include vizitele sau nerezidentilor in tara respective.

TURISM NATIONAL grupeaza turismul intern al unei tari si turismul comunitar ce se refera la rezidentii acelei tari care viziteaza alte tari.

TURISM INTERNATIONAL este format din turism receptor si turismul comunitar.

VIZITATOR este o persoana care calatoreste spre un loc, altul decat mediul sau obisnuit, pentru mai putin de 12 luni, scopul calatoriei fiind altul decat exercitarea unei activitati remunerate. Vizitatorii se impart in 2 grupe :

TURISTI sunt vizitatorii al caror sejur include cel putin innoptare;

EXCURSIONISTI sunt vizitatori care se deplaseaza in scopuri turistice pentru mai putin de 24 de ore, fara a include si o innoptare;

MANAGEMENT TURISTIC ansamblul bunurilor si serviciilor prestate in timpul deplasarii in scopuri turistice a unei persoane sau a unui grup, pe baza unui program prestabilit, oferit de o firma specializata sau sugerata de client.

Din punct de vedere al modului de efectuare a platii, distingem :

AGENTII ECONOMICI DIN TURISM

Organizarea activitatilor turistice se realizeaza de catre agenti economici din turism.Acestia sunt persoane juridice, organizatori de societati comerciale cu capital de stat, privat, cu capital strain, cooperatist, mixt, asociatii familiale si persoane fizice care presteaza servicii specifice acestei activitati : hoteliere, servirea mesei, transport, agrement divertisment, tratament balnear, precum si alte servicii similare.

In functie de natura activitatii desfasurate, agentii economici din turism se impart in doua grupe distincte :

" prestatori directi de servicii turistice ;

" agenti care au ca obiect de activitate procurarea si comercializarea de aranjamente turistice in tara si strainatate, avand rolul de intermediar intre agentii economici prestatori directi de servicii turistice si turisti ;

" complexitatea patrimoniilor turistice determina o mare diversitate a activitatilor economice, desfasurate de agentii prestatori directi de servicii turistice ;

In acest context, activitatile economice pot avea in totalitate un conector turistic sau numai partial, o clasificare standard a lor fiind realizata in anul 1991 de specialistii Organizatiei Mondiale a Turismului si prezentata mai jos.Conform clasificarii mentionate, principalii agenti economici prestatori de servii in totalitate turistice (prestatori directi) sunt :

" Agenti prestatori de servicii de transport turistice pe calea ferata, rutier, aerian, naval(maritim sau fluvial), national sau international, inclusiv transportul turistic pe cablu in zonele montane.

" Agenti prestatori de servicii hoteliere si servirea mesei in localitati si statiuni turistice, pe trasee turistice.

" Agenti prestatori de servicii de tratament in cadrul statiunilor balneare turistice sau localitatilor cu dotari balneare.

" Agenti prestatori de servicii de agrement divertisment sportiv, cultural, distractiv si alte asemenea activitati destinate turistilor aflati in localitatile, statiunile sau pe traseele turistice.

" Agentii prestatori de servicii complementare pentru turisti sau agenti de turism : unele servicii financiar bancare, servicii de asigurari, servicii de vize, rezervari inchirieri (mijloace de transport, echipament sportiv etc.), cercetare, invatamant, educatie, consultanta, proiectari, constructii turistice, protectie, asociatii profesionale, realizare de materiale publicitare.

In grupa AGENTILOR ECONOMICI CU ACTIVITATE TURISTICA PARTIALA se cuprind :

-intreprinderile furnizoare de gaze, electricitate, constructii, textile, industriale, agricole, majoritatea intreprinderilor financiar bancare, farmaceutice, transport urban, telecomunicatii si alte asemenea, precum si o parte din unitatile de servire a mesei, culturale, sportive si divertisment care presteaza servicii atat pentru turisti cat si pentru populatia rezidenta.

Agentii de turism cu rol de intermediar intre agentii economici prestatori directi de servicii si turisti, se clasifica in :

1.Agenti touroperatoti specializati numai in organizarea de aranjamente turistice pe care le comercializeaza pe baza de contracte prin intermediul altor agenti de turism.

2.Agenti de turism cu activitate de vanzare a aranjamentelor turistice organizate de tour operatori (similar cu agentiile de voiaj din strainatate) ;

3.Agenti cu activitate mixta de tour operatori si de vanzare directa catre turisti a aranjamentelor turistice proprii sau ale altor tour operatori.

Preview document

Suport Curs Contabilitate - Pagina 1
Suport Curs Contabilitate - Pagina 2
Suport Curs Contabilitate - Pagina 3
Suport Curs Contabilitate - Pagina 4
Suport Curs Contabilitate - Pagina 5
Suport Curs Contabilitate - Pagina 6
Suport Curs Contabilitate - Pagina 7
Suport Curs Contabilitate - Pagina 8
Suport Curs Contabilitate - Pagina 9
Suport Curs Contabilitate - Pagina 10
Suport Curs Contabilitate - Pagina 11
Suport Curs Contabilitate - Pagina 12
Suport Curs Contabilitate - Pagina 13
Suport Curs Contabilitate - Pagina 14
Suport Curs Contabilitate - Pagina 15
Suport Curs Contabilitate - Pagina 16
Suport Curs Contabilitate - Pagina 17
Suport Curs Contabilitate - Pagina 18
Suport Curs Contabilitate - Pagina 19
Suport Curs Contabilitate - Pagina 20
Suport Curs Contabilitate - Pagina 21
Suport Curs Contabilitate - Pagina 22
Suport Curs Contabilitate - Pagina 23
Suport Curs Contabilitate - Pagina 24
Suport Curs Contabilitate - Pagina 25
Suport Curs Contabilitate - Pagina 26
Suport Curs Contabilitate - Pagina 27
Suport Curs Contabilitate - Pagina 28
Suport Curs Contabilitate - Pagina 29
Suport Curs Contabilitate - Pagina 30
Suport Curs Contabilitate - Pagina 31
Suport Curs Contabilitate - Pagina 32
Suport Curs Contabilitate - Pagina 33
Suport Curs Contabilitate - Pagina 34
Suport Curs Contabilitate - Pagina 35
Suport Curs Contabilitate - Pagina 36
Suport Curs Contabilitate - Pagina 37
Suport Curs Contabilitate - Pagina 38
Suport Curs Contabilitate - Pagina 39
Suport Curs Contabilitate - Pagina 40
Suport Curs Contabilitate - Pagina 41
Suport Curs Contabilitate - Pagina 42
Suport Curs Contabilitate - Pagina 43
Suport Curs Contabilitate - Pagina 44
Suport Curs Contabilitate - Pagina 45
Suport Curs Contabilitate - Pagina 46
Suport Curs Contabilitate - Pagina 47
Suport Curs Contabilitate - Pagina 48
Suport Curs Contabilitate - Pagina 49
Suport Curs Contabilitate - Pagina 50
Suport Curs Contabilitate - Pagina 51
Suport Curs Contabilitate - Pagina 52

Conținut arhivă zip

 • Suport Curs Contabilitate.doc

Alții au mai descărcat și

Contabilitatea Cheltuielilor Veniturilor și Rezultatul Reportat

Capitolul I Reglementari contabile privind agentii economici 1.1. Ordinul nr. 1775 din 29/11/2004, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 27...

Contabilitatea Veniturilor și a Cheltuielilor

INTRODUCERE 1. SCOPUL SI OBIECTIVELE LUCRARII Scopul lucrarii este de a oferi o prezentare detaliata a cheltuielilor, veniturilor precum si a...

Organizarea Contabilitatii Cheltuielilor si Veniturilor - Studiu de Caz

INTRODUCERE 1. Scopul si obiectivele lucrarii Problematica abordata în cadrul lucrarii surprinde aspecte ce privesc contabilitatea financiara...

Proiect Practica SC Intwoitive SRL

1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII SC INTWOITIVE SRL este o societate care asigură soluţii informatice atât hardware cât şi software, consultanţă în...

Lucrare Practica - Situatiile Anexe la Bilant - Notele Explicative

1. GENERALITATI DESPRE NOTELE EXPLICATIVE Pot sa existe Situatii financiare corecte, dar care sa lase în umbra anumite puncte ale activitatii...

Plan de Afacere privind Deschiderea unei Pensiuni în Vederea Practicării Agroturismului

Prezentarea activitatii societatii comerciale SC HUN AUTO SRL 1.1. Scurt istoric al societatii comerciale HUN AUTO SRL S.C. HUN AUTO S.R.L. s-a...

Contabilitatea Cheltuielilor, Veniturilor și Rezultatelor la SC Elsid SA Titu

INTRODUCERE PREZENTAREA SOCIETATII SCOPUL SI OBIECTIVELE LUCRARII Activitatea oricarei întreprinderi este constituita din diferite procese...

Grile Licenta Contabiliate

1. În bilatul consolidat prin metoda punerii în echivalenta se preiau: a) bilantul societatii-mama si procentul corespunzator din bilantul...

Ai nevoie de altceva?