Dinamica Autovehiculelor

Imagine preview
(6/10 din 13 voturi)

Acest curs prezinta Dinamica Autovehiculelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 46 de pagini .

Profesor: Macarie Tiberiu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Dinamica

Extras din document

Pentru abordarea proiectarii unui nou tip de autovehicul, tinând seama de datele impuse, prin tema, care precizeaza anumite particularitati legate de destinatia si performantele acestuia, este nevoie, într-o prima etapa, sa se caute un numar cât mai mare de solutii constructive, deja existente, având caracteristici asemanatoare cu cele ale autovehiculului cerut. Literatura de specialitate cuprinde pentru fiecare categorie de autovehicule informatii legate de organizarea generala, de modul de dispunere al motorului si punti motoare, de organizare a transmisiei; de asemenea sunt date principalele dimensiuni geometrice, greutatea utila si proprie, tipul sistemelor de directie si frânare, tipul suspensiei.

Analizând cu atentie toate aceste informatii si având în vedere tendintele de dezvoltare caracteristice pentru fiecare categorie de autovehicule cercetata se pot stabili, pentru început, prin comparare, unele date initiale, absolut necesare pentru calculul de predimensionare, cum ar fi: organizarea generala, dimensiunile geometrice, greutatea autovehiculului si repartizarea sa pe punti, alegerea rotilor si determinarea razei de rulare.

La solutia 4 4 cu tractiune integrala , dispunerea motorului se face în partea din fata , iar antrenarea punti se face prin componentele transmisiei distribuite de-a lungul axei longitudinale a automobilului . Solutia initiala dezvoltata pentru automobile cu capacitate marita de trecere , prezinta avantajul repartizarii fluxului de putere la toate rotile automobilului , ameliorindu-se calitatile de tractiune , mai ales în teren greu , unde se reduce riscul patinarii rotilor . În plus la frânarea cu motorul , fortele de frânare se repartizeaza pe toate cele 4 roti , ceea ce ofera avantaje an special la frânare pe cai alunecoase .

1.2 Alegerea principalelor dimensiuni geometrice si de masa

Autovehiculul este un vehicul rutier autopropulsat care se poate deplasa pe un drum sau pe un traseu neamenajat, fiind echipat cu roti, cu senile , cu patine sau cu perna de aer. Autovehiculul pe roti este autovehiculul suspendat elastic pe cel putin trei roti si serveste pentru transportul persoanelor si a bunurilor, pentru tractarea unor autovehicule fara mijloace proprii de propulsie si pentru efectuarea de servicii speciale. Automobilul este un autovehicul pe roti carosate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dinamica Autovehiculelor.doc

Alte informatii

calculul dinamic al autovehiculelor