Plangere contraventionala

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Plangere contraventionala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Drept

Extras din document

JUDECATORIA ..

- Plangere contraventionala -

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul , avand domiciliul procesual ales in .i,

In contradictoriu cu cu sediul in : .

In temeiul art 31 din OG 2/2001 si in interiorul termenului procedural legal, formulez prezenta:

Plângere împotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contravențiilor

încheiat de . la data de . in Comuna . , si pentru care s-a eliberat DOVADA seria prin care solicităm:

În principal:

1. anularea procesului-verbal sus menționat și, pe cale de consecință:

2. anularea măsurii de sancționare contravențională a subsemnatului.

În subsidiar:

3. înlocuirea sancțiunilor dispuse cu avertisment.

Scurt istoric al situației :

In fapt, la data de ., am fost oprit si amendat contraventional de un echipaj de politie cu care m-am intersectat in drumul meu .

A fost intocmit procesul-verbal de constatare si aplicare a sanctiunii contraventionale seria prin care s-a retinut ca subsemnatul am condus autovehiculul cu viteza de 106 km/h in afara localitatii, pe o portiune de drum unde limita de viteza era 50km/h, fiind surprins de aparatul radar montat pe auto al echipajului de politie .

Astfel, subsemnatului mi s-a aplicat amenda in cuantum de 1305 lei si retinerea permisului de conducere pentru 3 luni. Mentionez faptul ca am semnat procesul verbal de constatare a contraventiei si am formulat obiectiuni cu privire la fapta constatata, considerand ca viteza constatata de aparatul radar aflat in mers NU a fost cea reala.

Cu privire la temeinicia întocmirii procesului verbal de contravenție, solicitam in primul rand sa se depuna la dosar plansele fotografice surprinse, atestatul de operator radar al agentului constator și buletinul de verificare metrologică al aparatului, pentru a se face dovada ca subsemnatul am circulat la data si ora mentionate in procesul verbal pe sectorul de drum indicat.

Prin urmare, constatarea vitezei de rulare a unui autovehicul se poate realiza doar cu un astfel de mijloc tehnic, omologat și verificat metrologic, iar dovada îndeplinirii acestei condiții imperative incumbă organului constatator.

Onorata instanta, va rugam sa observati faptul ca în temeiul prevederilor art. 3.1.1 lit. c) din Ordinul nr. 301/2005 privind aprobarea Normei de metrologie legală NML nr. 021 - 05, pentru măsurarea vitezei, în condiții normale de trafic, pentru cinemometrele care funcționează atât în regim staționar, cât și în regim de deplasare, eroarea maximă tolerată este, în regim de deplasare, pentru măsurarea vitezei autovehiculelor aflate în trafic, de ± 4 % din valoarea măsurată pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h.

În baza art. 102 alin. 3 lit. e) din OUG nr. 195/2002, care a constituit temeiul legal al sancționării subsemnatului, depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută in clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.

Având în vedere că este posibil ca la momentul înregistrării vitezei cu care circula autovehiculul condus de subsemnat aparatul radar să fi înregistrat o eroare de + 4 km/h, în limita erorilor maxime admise de ± 4 % din valoarea măsurată, situație care ar fi atras depășirea celor 50 km/h la care face referire art. 102 alin. 3 lit. e) din OUG nr. 195/2002 pentru a se dispune și măsura complementară a reținerii permisului subsemnatului, va solicitam sa luati în considerare, la stabilirea sancțiunilor pentru fapta contravențională săvârșită de subsemnat viteza de 127 km/h (131 km/h - 4 km/h).

Fisiere in arhiva (1):

  • Plangere contraventionala.doc