Managementul Deseurilor

Imagine preview
(8/10 din 6 voturi)

Acest curs prezinta Managementul Deseurilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Profesor: Agneta M. Balint

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Ecologie

Extras din document

“Cei care se avântă în practică înainte de a fi invăţat teoria, seamănă cu marinarii care merg pe mare într-un vas fără cârmă” Leonardo da Vinci

Pentru a completa analogia lui Leonardo da Vinci, putem spune că un management prost al deşeurilor este comparabil cu situaţia în care barca noastră ia apă şi noi încercăm haotic să o golim de apă fără a localiza locul pe unde se umple cu apă.

Principalul obiectiv al managementului deşeurilor pare a fi îndepărtarea acestora. La conferinţele despre gestionarea deşeurilor pot fi ascultate nenumărate prezentări despre cum să transformi sau să utilizezi deşeurile în moduri cât mai ingenioase. Unii ar spune că acesta este mersul firesc al lucrurilor. Pentru început este de ajuns să acceptăm că deşeurile există, vin de undeva şi că cei ce se ocupă de ele se străduiesc să le ţină departe de vederea noastră.

Gestionarea deşeurilor este, înainte de toate, o reacţie la deşeuri. Să-l luăm ca exemplu pe cetăţeanul simplu. Este de datoria municipalităţii să asigure existenţa unor containere. Cetăţeanul îşi varsă gunoiul acolo şi nu va mai fi nici o problemă. El se poate plânge că locul este murdar, sau că recipientele pentru gunoi sunt urâte, respingătoare la atingere şi ca miros. Abia la sfârsitul week-end-ului, când containerele sunt prea pline cu saci de plastic şi pagini de ziar zboară în jurul gunoaielor, cetăţeanul poate acuza municipialitatea că nu-şi face treaba. După momentul “crucial” când îşi aruncă gunoiul în sac de plastic în container, pe cetăţean îl cuprinde o stare de amnezie ciudată, şi el uită instantaneu că ar putea avea ceva de a face cu aceste noxe.

In anii ’60 si ’70 s-a considerat că munţii de gunoaie reprezintă expresia consumului şi a bunăstării. Dar, în ultimii 40 de ani am început să resimţim efectele aerului poluat. “Ne-am cunoscut inamicii şi ei suntem noi” spune personajul de desen animat al lui Walt Kelly. Aceasta nu înseamnă, totuşi, că noi am putea menţine un standard ridicat de viaţă fără a crea aceşti munţi de gunoaie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Deseurilor.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIŞOARA FACULTATEA DE FIZICA