Turismul in Parcuri Nationale

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest curs prezinta Turismul in Parcuri Nationale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 30 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Ecologie, Alte Domenii

Cuprins

Turismul si crearea de zone protejate
Parcurile nationale si alte rezervatii – destinatii turistice de mare atractivitate
1. America de Nord
2. Europa
3. Asia
4. Africa
5. America Latina

Extras din document

Cateva definitii - UICN

Parc National (Categoria II)

Arie protejata administrata în principal pentru protectia ecosistemului si pentru recreere.

Monument Natural (Categoria III)

Arie protejata administrata în principal pentru conservarea trasaturilor naturale specifice

Parc natural

Teritoriu de o frumusete aparte, care grupeaza o serie de atractii turistice, respectiv fenomene naturale originale, elemente de etnografie si folclor, care servesc recreerii populatiei, fara a se prejudicia echilibrul natural.

Rezervatie a Biosferei

Arie protejata care îmbina conservarea, reprezentând ecosistemele majore ale globului si dezvoltarea durabila, servind ca model de dezvoltare pentru medii particulare. Rezervatiile biosferei formeaza o retea mondiala pentru cercetarea si monitorizarea ecologica si reprezinta zone pentru constientizare, educatie si instruire în domeniul mediului.

Sit al Patrimoniului Mondial Cultural si Natural

Arie de o valoare universala deosebita, cu un rol important în conservarea diversitatii biologice a planetei, a carei protectie trebuie sa fie în atentia si responsabilitatea comunitatii internationale.

Zona Ramsar

Zona umeda de importanta internationala, în special ca habitat al pasarilor de apa.

I. Turismul si crearea de zone protejate

Tot mai multi turisti sunt atrasi de zonele naturale, virgine, de programele ecoturistice care sunt acum mai mult în atentia touroperatorilor

Eforturile internationale pentru protejarea naturii au fost intensificate în ultimele decenii, atât în ceea ce priveste ocrotirea propriu-zisa a ecosistemelor, cât si în directia educarii turistilor

Parcurile nationale – un imens potential turistic

Politicii conservarii “clasice” a naturii, adica a protectiei ei împotriva influentelor negative ale omului, i s-a adaugat protectia naturii în folosul omului.

Relatia între cerintele mentinerii echilibrului mediului natural si cele de practicare a turismului este rezolvata, în fiecare tara, prin crearea unor organisme speciale, menite sa organizeze activitatea în ariile protejate, activitate vizând atât gestionarea acestora cât si practicarea turismului.

cele mai de succes pachete turistice combina un numar diferit de motivatii: sportive si recreationale, observarea vietii salbatice, cunoasterea traditiilor locale, vizitarea siturilor istorice, activitatile nautice, fotografierea sau pictarea scenelor spectaculoase (peisaje, activitati), gastronomia, si multe altele.

orice utilizare a unor resurse trebuie sa se faca în conditiile unei valorificari superioare, în care, fara a se distruge resursa sau posibilitatile ei de regenerare, ceea ce se valorifica trebuie exploatat la cel mai înalt nivel posibil, realizându-se astfel o eficienta cultural-educativa, sociala si economica maxima

Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul in Parcuri Nationale.ppt