Economia Serviciilor

Imagine preview
(8/10 din 22 de voturi)

Acest curs prezinta Economia Serviciilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Economie

Extras din document

Caracteristica Serviciilor

Serviciile Reprezinta Un Domeniu Particular In Activitatiile Din Cadrul Economic.

Ele Imbraca O Serie De Caracteristici Specifice Ce Decurg Atat Din Specificul Muncii Prestate Cat Si Din Trasaturile Si Modul De Comercializare A Acestora. Astfel Caracterul Muncii – Productiva Sau Neproductiva, Reprezinta Un Criteriu De Delimitare.

Exista Astfel Servicii Productive Si Servicii Neproductive; Servicii Comerciale (Servicii Care Insotesc Procesul De Comercializare ) Si Servicii De Marketing (Servicii Ce Ajuta Uitlizatorul Sa Foloseasca Bunurile Si Serviciile Cat Mai Eficient ).

Principalele Caracteristici Ale Serviciilor Sunt:

A) Forma Nemateriala.

- Aceasta Caracteristica Se Refera La Faptul Ca Serviciile Nu Se Concretizeaza In Bunuri Cu Existenta De Sine Statatoare (Obiectual), Ci Se Manifesta Sub Forma Unor Activitati Sau Faze Ale Procesului De Productie Sau De Consum.

- Aceasta Caracteristica A Dus La Denumirea Comertului Cu Servicii Drept Comert Invizibil, Comert Ce Este Mai Greu De Controlat Si Cuantificat

B) Nestocabilitatea

- Neavand Forma Materiala Serviciile Nu Pot Fi Stocate In Vederea Unui Consum Ulterior;

- Aceasta Caracteristica Prezinta O Serie De Avantaje (Eficienta Ridicata – Ca Urmare A Absentei Distributiei Fizice, De Manipulare A Lor, Crearea Unor Spatii De Depozitare, Absenta Cheltuielilor Necesare Activitatilor De Mai Sus, Etc. ) Cat Si Dezavantaje (Asigurarea Unui Echilibru Intre Cerere Si Oferta, Pierderi De Mijloace Umane Si Materiale, Absenta Stocurilor, Adaptarea Ofertei La Fluctuatiile Cererii)

C) Perisabilitaeta (Nondurabilitatea)

- Serviciile Dispar In Momentul Incetarii Actiunii Producatorilor, Totusi Exista Servicii (Prestatii) Care Au Un Caracter Mai Durabil Cum Ar Fi: Asigurarile, Garantiile Financiare, Protectia Juridica, Sanatate, Aparare Nationala, Politie, Etc.

D) Intangibilitatea

- Serviciile Nu Pot Fi Percepute Cu Unul Din Simturile Fizice; Absenta Unor Proprietati Tangibile Face Imposibila Apreierea Si Verificarea Calitatii Unui Serviciu Inainte De Cumparare Sau Chiar De Consum;

- Datorita Acestei Caracteristici, Uneori Apare Neincrederea Clientului Si Corespuzator Absenta Deciziei De Cumparare; In Aceste Conditii Furnizorul De Servicii Trebuie Sa Depuna Eforturi Sporite Pentru A Gastiga Increderea Clientului Si A Reduce Gradul De Incertitudine Ce Exista La Nivelul Clientilor Prin Supralicitarea Calitatilor Serviciilor, Caracteristicilor Echipamentelor, Nivelul Preturilor, Etc.

E) Coincidenta In Timp Si Spatiu A Productiei Serviciilor Si Consumului Lor. (S.N. Inseparabilitate Sau Indivizibilitate )

- Aceasta Caracteristica Presupune Simultenaitatea Executiei Si Consumarii Serviciului Impreuna Cu Prezenta In Acelasi Loc A Prestatorului Si Beneficiarului.

- Aceasta Caracteristica Are Repercursiuni Atat Asupra Volumului Activitatilor Desdfasurate Cat Si Asupra Satisfacerii Nevoi Sociale Pentru Anumite Servicii;

- Consecintele Acestei Caracteristici Rezulta Si Din Neasigurarea Echilibrului Spatial ( Nr De Lucratori /M2, Spatii Comerciale, Etc) .

Fisiere in arhiva (1):

  • Economia Serviciilor.doc