Extras din document
Sistemul reprezintă un complex de elemente structurate, interdependente și interconectate, constituind un ansamblu unitar care funcționează într-un mediu dat, în vederea îndeplinirii unui scop (obiectiv) determinat.
Un sistem poate fi definit prin:
Structură;
Funcționare;
Scop (funcție).
Structura - reprezentată de mulțimea elementelor în interacțiune și funcțiunile reprezentate de ansamblul de componente determinate de influențele exterioare.
Funcționarea - regulile care determină relațiile dintre elementele sistemului și pentru care s-a constituit și funcționează acesta.
Scopul - presupune o mulțime relativ numeroasă de elemente aflate în relații determinate, formând o totalitate organizată, orientată spre realizarea anumitor finalități.
Sistemul informațional - ansamblul datelor, informațiilor, circuitelor și fluxurilor informaționale, procedurilor și mijloacelor de tratare a informațiilor, menit să contribuie la realizarea obiectivelor strategice ale organizației.
Sistemul informatic are ca obiect de activitate procesul de culegere, verificare, transmitere, stocare și prelucrare automată a datelor, fiind compus din:
Bază informațională;
Bază tehnică;
Sistemul de programe;
Bază științifică și metodologică;
Factorul uman;
Cadrul organizatoric.
Sistemul informatic este o parte componentă a sistemului informațional, fiind superior acestuia prin procedurile automate de prelucrarea a datelor, cuprinzând doar parțial informațiile generale ale desfășurării activității curente ale organizației.
Baza tehnică a sistemului informatic - totaliatea mijloacelor tehnice de culegerea, transmiterea, stocarea și prelucrarea datelor.
Pentru funcționarea unui sistem informatic este nevoie de:
Programele de bază (software-ul de bază);
Programele aplicative (software-ul aplicativ).
Activitatea de management de proiect este o activitate complexă ce presupune:
Relaționarea de informații referitoare la proiect, informații care din ce în ce mai des sunt în cantități mari;
Aplicarea de diverse modele de calcul specifice managementului de proiect care de multe ori sunt complexe.
Apariția instumentelor software specializate a dus la asistarea activității de management de proiect.
Conținut arhivă zip
- Instrumente pentru management de proiect.pptx