Planificare Financiară

Curs
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2756
Mărime: 527.04KB (arhivat)
Cost: Gratis

Extras din document

Planificarea financiară începe cu o previziune a vânzărilor, care se bazează pe o analiză a cifrei de afaceri din ultimii 5 ani, prezentată într-un grafic precum cel din figura 17-1 pentru firma Allied Foods. Aceste date sunt preluate din situațiile financiare publicate ale firmei.

Datorită introducerii planificate a unor noi produse, a creșterii producției, a capacității de distribuție și a unei noi campanii de promovare, managementul firmei se așteaptă ca rata de creștere a vânzărilor să fie de 10% în 2009. Astfel, vânzările ar trebui să crească de la 3.000 mil. $ la 3.300 mil. $.

Este evident că managementul firmei își dorește vânzări mai mari, însă nu cu orice cost. Vânzările mai mari pot atrage discounturi sporite oferite clienților, cheltuirea unor sume mai mari pe promovarea produselor, facilitarea accesului la creditul comercial și alte măsuri. Toate aceste acțiuni au asociate costuri suplimentare.

De asemenea, creșterea vânzărilor poate să implice și o creștere a capacității de producție, respectiv noi investiții. În consecință, creșterea vânzărilor trebuie să fie analizată prin prisma costurilor atrase de creșterea respectivă.

Previziunea vânzărilor este cel mai important input în situațiile financiare previzionate ale firmei, incluzând și nivelul previzionat al EPS.

În 2008, firma a avut active de 2000 mil. $ și vânzări de 3.000 de mil. $. Rezultă că firma a avut nevoie de 0,667 $ de active pentru a genera vânzări de 1$.

Deoarece vânzările sunt prevăzute a crește cu 10% în 2009, respectiv cu 300 de mil. $, activele vor trebui să crească cu 200 de mil.$ pentru a susține creșterea vânzărilor.

Dacă activele vor crește cu 200 de mil. $ este evident că și pasivele trebuie să crească cu 200 mil. $ pentru a păstra echilibrul bilanțier. Se pune însă întrebarea de unde vine acest capital suplimentar- Există mai multe surse.

1. Creșterea spontană a datoriilor curente de exploatare (credit primit de la furnizori, salariați, precum și impozit pe profit, accize și alte impozite mai mari de plată).

2. Creșterea profiturilor nedistribuite (dacă sporul de profit rezultat din creșterea vânzărilor nu este distribuit în totalitate sub formă de dividende).

3. Dacă finanțarea oferită de creșterea spontană a datoriilor curente de exploatare și de profiturile nedistribuite nu este suficientă pentru finanțarea creșterii vânzărilor, atunci va fi nevoie de FINANȚARE SUPLIMENTARĂ.

Finanțarea suplimentară poate proveni din noi credite bancare, Lease-back, Leasing financiar, emisiunea de noi obligațiuni sau emisiunea de noi acțiuni care trebuie vândute către investitori (și nu acordate gratuit vechilor acționari).

Preview document

Planificare Financiară - Pagina 1
Planificare Financiară - Pagina 2
Planificare Financiară - Pagina 3
Planificare Financiară - Pagina 4
Planificare Financiară - Pagina 5
Planificare Financiară - Pagina 6
Planificare Financiară - Pagina 7
Planificare Financiară - Pagina 8
Planificare Financiară - Pagina 9
Planificare Financiară - Pagina 10
Planificare Financiară - Pagina 11
Planificare Financiară - Pagina 12
Planificare Financiară - Pagina 13
Planificare Financiară - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Planificare Financiara.docx

Alții au mai descărcat și

Formule Analiza Economico-Financiara

CA netă CA medie: = - preţ mediu de vanzare CA marginala: CAm = = - variatia veniturilor CA critica: CAcr = ; Rv = - pragul de rentabilitate -...

Previziune Economica

În orice activitate umană în general, sau activitate economică în special, preocuparea pentru anticiparea mersului evenimentelor ocupă un loc...

Evaluarea si Finantarea Investitiilor - Master FAA

TEMA 1 ACTIVITATEA DE INVESTIŢII ÎN PIEŢELE ECONOMIEI MODERNE 1.1.Principalele pieţe economice şi activitatea investiţională. 1.2.Gestionarea...

Relatii Financiar-Monetare

Riscul de sistem ce rezulta din functiile sistemului financiar international nu mai poate fi gestionat individual. Procesul de globalizare in...

Evaluarea Intreprinderii

Conceptul de diagnostic = reperarea disfuncţionalităţilor activităţii, cercetarea şi analiza faptelor şi responsabilităților, identificarea...

Analiza economico-financiară

1.1. NECESITATEA SI TIPURILE ANALIZEI Înca de la începuturi, cunoasterea fenomenelor si proceselor din natura si societate a impus, într-o forma...

Analiza Rapoartelor Consolidate

Disciplina : Analiza rapoartelor financiare consolidate Tema 1. Abordări conceptuale privind rapoartele financiare consolidate 1. Esenţa şi...

Diagnostic Financiar

Tema 1 : Metode aprofundate de analiză a veniturilor din vânzări 1) Analiza structurii veniturilor din vânzări pe tipuri de activitate...

Ai nevoie de altceva?

''