Politica concurenței și ajutoare de stat

Curs
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 18680
Mărime: 66.69KB (arhivat)
Cost: Gratis

Cuprins

Introducere

Capitolul 1. Sinteza activitatii Consiliului Concurentei in anul 2001

1.1. Cazuri

1.2. Decizii ale Consiliului Concurentei

Capitolul 2. Practici anticoncurentiale

2.1. Plangeri 2.2. Intelegeri exceptate

2.2.1. Certificarea neinterventiei

2.2.2. Exceptari individuale

2.2.3. Exceptari pe categorii

Capitolul 3. Concentrarile economice

3.1. Consideratii generale

3.2. Cazuri solutionate prin decizii urmare investigatiei

3.3. Cazuri solutionate prin decizii dupa analiza in 30 de zile

Capitolul 4. Avize formulate si puncte de vedere comunicate de Consiliul Concurentei

4.1. Avize

4.2. Puncte de vedere

Capitolul 5. Ajutor de stat

5.1. Decizii privind ajutoarele de stat notificate

5.1.1. Scheme de ajutor de stat

5.1.2. Ajutoare de stat individuale

5.2. Harta regionala

Capitolul 6. Relatii cu agentii economici, organisme neguvernamentale si comunitatea oamenilor de afaceri

Capitolul 7. Relatii internationale

7.1. Participarea la procesul de integrare europeană

7.2. Relaţii cu autorităţi ale concurenţei din alte ţări şi cu diverse organisme internaţionale

7.2.1. Relaţii cu Uniunea Europeană

7.2.2. Lucrări în cadrul organizaţiilor internaţionale

7.2.3. Relaţii bilaterale

7.3. Programul de asistenţă Phare RO9906.02 "Intarirea capacitatii administrative de administrare a acquis-ului in domeniul concurentei si ajutorului de stat

Extras din document

Una dintre principalele forte motrice ale economiei moderne de piata este concurenta. Aceasta forta rezida in sistemul de relatii prin care agentii economici sunt determinati sa se preocupe permanent de extinderea, diversificarea si perfectionarea activitatilor economice in care sunt implicati, astfel incat sa-si consolideze pozitia pe piata si sa evite riscul de a fi eliminati din competitie.

Competitia este unul din factorii de a carui functionalitate si forta depinde capacitatea economiei romanesti de a face fata presiunilor competitive si fortelor pietei. In realitate, competitivitatea se manifesta nu la nivelul intregii economii nationale, ci la nivelul operatorilor economici, al firmelor si numai prin intermediul lor, aceasta se realizeaza la nivelul unor industrii individuale cu efecte la nivelul economiei nationale.

Concurenta este denumirea specifica data relatiilor dintre toti cei care actioneaza pe aceeasi piata pentru realizarea propriilor interese in conditii de libertate economica. Aceasta exprima rivalitatea, disputa, dintre entitatile economice respective care urmaresc acelasi scop si de aceea interesele lor devin contradictorii. In cautarile lor, unitatile economice realizeaza inovatii tehnico-stiintifice, isi perfectioneaza activitatile si pregatirea, elaboreaza solutii pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta, dezvolta si diversifica productia, contribuind astfel la progresul societatii.

Prin natura sa, concurenta este considerata principalul factor al progresului economic si tehnico-stiintific. Principalul beneficiar al acestui progres este consumatorul, care receptioneaza efectul benefic al concurentei prin costuri mai scazute, cantitatea, calitatea si diversitatea bunurilor, promtitudinea cu care acestea ii sunt oferite, facilitatile care i se acorda, in conditii de rationalitate economica, pentru a-si maximiza satisfactia. Datorita acestor consecinte, concurenta reprezinta o conditie fundamentala a economiei de piata.

Obiectivul principal al politicii concurentei, indeosebi al legislatiei in domeniu, il constituie protectia, mentinerea si stimularea concurentei si a unui mediu concurential care sa solicite agentii economici in directia eficientizarii activitatii lor economice si sa promoveze interesele consumatorilor pentru asigurarea bunastarii acestora.

In calitatea sa de Autoritate romana in domeniul concurentei, Consiliul Concurentei isi exercita atributiile potrivit prevederilor legii, intervenind atunci cand piata este perturbata sau risca sa fie perturbata prin acte, fapte, practici si comportamente ale agentilor economici (intelegeri anticoncurentiale, abuz de pozitie dominanta sau concentrari) sau ale organelor administratiei publice centrale sau locale, prin deciziile emise sau reglementarile adoptate.

Din punct de vedere al continutului activitatii, Consiliul Concurentei are competente consultative - in raporturile cu Guvernul si alte institutii centrale si competente contencioase - prin deciziile luate in cazurile de incalcare a prevederilor Legii concurentei privind disciplina concurentiala a agentilor economici. Consiliul Concurentei este organ de decizie in materie de concurenta.

Avand in vedere optiunea Romaniei de aderare la Uniunea Europeana, materializata prin Declaratia de la Snagov din 1995 care a insotit cererea de aderare la U.E si prin Declaratia din martie 2000 privind strategia nationala de dezvoltare economica, competitia in conditiile trecerii la piata unica europeana, capata alte dimensiuni, precum si o conotatie aparte si moduri speciale de tratare si de solutionare.

In domeniul concurentei, legislatia de baza si cea secundara sunt armonizate cu legislatia europeana similara, existand un grad avansat de compatibilitate referitor la modul de tratare si reglementare a intelegerilor, practicilor concertate, abuzului de pozitie dominanta si controlului concentrarilor economice.

Consiliul Concurentei considera ca adoptarea acquis-ului comunitar in domeniu trebuie abordata ca un proces permanent si actioneaza in sensul accelerarii preluarii in legislatia nationala a noilor reglementari comunitare.

In sfera de competenta a Consiliului Concurentei, intra si administrarea si punerea in aplicare a prevederilor Legii nr.143/1999 privind ajutorul de stat, care are ca principal scop reglementarea modalitatilor de autorizare a ajutorului de stat - sub orice forma si indiferent de beneficiar - din punct de vedere al efectelor asupra concurentei, precum si a modalitatilor de acordare si control, in vederea crearii si mentinerii unui mediu concurential normal.

Scopul controlului ajutoarelor de stat acordate de autoritatilor publice sau de organismele care administreaza surse ale statului este de a urmari masura in care un ajutor de stat este compatibil cu un mediu concurential normal, intr-o economie de piata in care preturile produselor si tarifele serviciilor sunt reglate de cerere si oferta.

Preview document

Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 1
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 2
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 3
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 4
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 5
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 6
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 7
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 8
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 9
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 10
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 11
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 12
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 13
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 14
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 15
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 16
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 17
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 18
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 19
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 20
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 21
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 22
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 23
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 24
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 25
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 26
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 27
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 28
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 29
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 30
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 31
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 32
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 33
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 34
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 35
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 36
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 37
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 38
Politica concurenței și ajutoare de stat - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Politica Concurentei si Autoare de Stat.doc

Alții au mai descărcat și

Masuri de Prevenirea si Combaterea Somajului

CAPITOLUL I INTRODUCERE 1. Şomajul -fenomen social Fiind un fenomen care afectează în diferite proporţii , toate ţările , prin nivelul ,...

Tipuri de Ajutor de Stat

1. Considerente generale Ajutorul de stat nou [2], supus obligaţiei de notificare, nu poate fi acordat decât după autorizarea acestuia de către...

Evolutia Politicii in Domeniul Concurentei in Romania

Capitolul 1.Consideratii generale 1.1. Concurenta-Notiuni teoretice Nu i se poate atribui o definitie concreta termenului de “concurenta”. In...

Politica Concurențială

Introducere Necesitatea reglementărilor din domeniul concurenţei decurge însăşi din natura economiei de piaţă libere, deschise, care se bazează pe...

Cercetări de Marketing

CAPITOLUL I: BAZELE CERCETĂRII DE MARKETING 1.1. Cercetarea de marketing şi aria sa O definiţie de referinţă a cercetării de marketing este cea...

Turism Internațional

Capitolul 1 Concepte, definiţii şi noţiuni de bază ale turismului internaţional Primele încercări de definire a turismului, ca fenomen economic...

Tehnologia Hotelieră și de Restaurant

Cap.1. ORGANIZAREA ŞI STRUCTURA RESTAURANTELOR Serviciile de cazare şi alimentaţie au un rol distinct, esenţial şi primordial în ansamblul...

Marketingul în Afaceri

Succesul in afaceri in context european Majoritatea oamenilor ar dori să aibă succes în activităţile sale, dar nu ştiu ce trebuie să facă pentru...

Te-ar putea interesa și

Concurența pe Piața de Autoturisme în România

Productia, piata si concurenta în domeniul autoturismelor din România se afla înca de la începuturile lor sub influenta exigentelor interne si,...

Politica Concurentei in Uniunea Europeana

PARTEA I: I. Rolul politicii concurentei in procesul de realizare si consolidare a pietei unice interne Politica concurentei este una dintre...

Politica in Domeniul Concurentei - Romania, Bulgaria, Uniunea Europeana

POLITICA IN DOMENIUL CONCURENTEI – ROMANIA, BULGARIA, UNIUNEA EUROPEANA – “Competitia conduce la continua perfectionare si eficientizare a...

Politica Concurenței în România

INTRODUCERE Concurenţa nu are o definiţie unanim acceptată, ea având semnificaţie în funcţie de context. Una dintre caracteristicile generale ale...

Practici Anticoncurențiale și Politica privind Concurența

Introducere Politica de concurenţă este esenţială pentru garantarea funcţionării mecanismelor economiei libere, susţinând existenţa unui mediu...

Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana

Introducere La început de mileniu, procesele de globalizare şi de inovaţie tehnologică reprezintă cele două mari motoare ale evoluţiei economiei...

Reglementări ale Concurenței în Spațiul European

SUMMARY A real competition is the heart of a functional market economy that has been created, thus, a suitable framework for the development of...

Evolutia Politicii in Domeniul Concurentei in Romania

Capitolul 1.Consideratii generale 1.1. Concurenta-Notiuni teoretice Nu i se poate atribui o definitie concreta termenului de “concurenta”. In...

Ai nevoie de altceva?