Politica de Pret si de Distributie

Imagine preview
(8/10 din 6 voturi)

Acest curs prezinta Politica de Pret si de Distributie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Economie

Extras din document

6.1. Politica de pret

a) Lucrul pretului în mixul de marketing

Pretul este un element al pietei, acorporal care însoteste produsul pe toata durata vietii sale. Produsul ramâne neschimbat în timp ce pretul se poate schimba de mai multe ori. Prin pret, produsul se poate adapta mai rapid pe piata.

În cadrul mixului de marketing, pretul este ca o consecinta a politicii de produs, care influenteaza produsul în sensul formarii imaginii lui în mintea consumatorilor, în facilitarea vânzarii pe diferite cai de distributie carora li se adapteaza rapid.

În faza de lansare si chiar de concepere a produsului se proiecteaza si pretul care va putea fi acceptat de intreprindere pe piata.

În cea mai generala acceptiune, politica de pret se reduce la negocierea lui între detinatorii produsului si a pretului care-l însoteste, în calitate de ofertanti si cumparatori. Partile, referitoare la preturi, trebuie sa stabileasca conditiile de calitate a produselor pentru care s-a negociat un anumit pret, sa stabileasca costurile legate de încarcare-descarcare si transport,precum si asigurarea riscurilor.

b) Formarea preturilor

Pretul pentru un anumit prdus pe care intreprinderea îl prevede sau care este obligata sa-l accepte este influentat de o multime de factori cum ar fi: costurile de productie, raportul cerere-oferta, situatia materiilor prime si a altor componente în structura produsului provenind din mediul natural si care au un anumit nivel de suficienta, ciclul de viata al produsului, rata inflatiei, nivelul stocurilor, rata dobânzii, reglementarile de politica comerciala si vamala, schimbul valutar, factori de natura metereologica, factori psihologici.

Recunoscând ca acesti factori influenteaza si asupra cererii si ofertei rezulta ca pretul este un mijloc de echilibrare a pietei.

Baza de pornire în formarea pretului este:

- preturi pe baza de costuri;

- preturi pe baza de cerere sau psihologie;

- preturi pe baza de concurenta si pe baza de tratative.

Fisiere in arhiva (1):

  • Politica de Pret si de Distributie.doc

Alte informatii

Cursul numarul 6