Dans Sportiv

Curs
7/10 (1 vot)
Conține 10 fișiere: doc
Pagini : 41 în total
Cuvinte : 16546
Mărime: 1.29MB (arhivat)
Cost: Gratis
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popa Lucian

Extras din document

CURSUL 1

Regulamentul Tehnic al Dansului Sportiv

I. GRADE DE COMPETIŢIE

1.1 Campionatele Naţionale ale României

1.2 Cupa României

1.3 Campionatele Naţionale pe clase

1.4 Campionatul Naţional de Formaţii

1.5 Concursuri IDSF Internaţional Open

1.6 Concursuri IDSF Open

1.7 Concursuri internaţionale

1.8 Concursuri ranking

1.9 Concursuri naţionale

1.10 Concursuri zonale

1.11 Concursuri pe echipe

1.12 Dispoziţii finale

1.13 Sancţiuni

1.1 CAMPIONATELE NAŢIONALE ALE ROMÂNIEI La Campionatele Naţionale pot participa sportivi afiliaţi cluburilor membre ale FRDS indiferent de clasa pe care o au. Brigada de arbitri se întocmeşte cu aprobarea Biroului Federal. Organizatorul este desemnat de Biroul Federal în urma analizei solicitărilor.

Cuprind următoarele concursuri: * dansuri standard Vals lent (W), Tango (T), Vals vienez (V), Slow foxtrot (F), Quickstep (Q); * dansuri latino-americane Samba (S), Cha-cha (Ch), Rumba (R), Paso doble (Pd), Jive (J); * 10 dansuri (W, T, V, F, Q, S, Ch, R, Pd, J).

Se organizează pe categorii de vârstă: Copii I, Copii II, Juniori I, Juniori II, Tineret, Adulţi şi Seniori. La categoria de vârsta Copii I nu se vor dansa F si PD. Invitaţiile se trimit tuturor cluburilor membre ale FRDS.

1.2 CUPA ROMÂNIEI La Cupa României pot participa sportivi afiliaţi cluburilor membre ale FRDS indiferent de clasa pe care o au. Brigada de arbitri se întocmeşte cu aprobarea Biroului Federal. Organizatorul este desemnat de Biroul Federal în urma analizei solicitărilor.

Cuprind următoarele concursuri:

Dansuri standard

Vals lent (W),

Tango (T),

Vals vienez (V),

Slow foxtrot (F),

Quickstep (Q);

Dansuri latino-americane

Samba (S),

Cha-cha (Ch),

Rumba (R),

Paso doble (Pd),

Jive (J);

Se organizează pe categorii de vârstă: Copii I, Copii II, Juniori I, Juniori II, Tineret, Adulţi şi Seniori. La categoria de vârsta Copii I nu se vor dansa F si PD. Invitaţiile se trimit tuturor cluburilor membre ale FRDS.

1.3 CAMPIONATELE NAŢIONALE PE CLASE Campionatele Naţionale pe clase se poate organiza pentru clasele E, D, C, B si A.

Brigada de arbitri se întocmeşte cu aprobarea Biroului Federal. Organizatorul este desemnat de Biroul Federal în urma analizei solicitărilor.

Se organizează pe categorii de vârstă: Copii I, Copii II, Juniori I, Juniori II, Tineret, Adulţi şi Seniori Invitaţiile se trimit tuturor cluburilor membre ale FRDS.

Nu se pot organiza Campionate naţionale de clasa pentru Copii I clasa D, Copii II clasa C, Juniori I Clasa B si Juniori II clasa A.

1.4. CAMPIONATELE NAŢIONALE DE FORMAŢII cuprind următoarele concursuri:

- dansuri standard;

- dansuri latino-americane.

a. Restricţii privind costumaţia pentru concurs: - dansurile standard: costumele bărbaţilor trebuie să fie negre sau bleumarin închis; - dansuri latino-americane: costumele bărbaţilor pot fi de orice culoare, cu condiţia ca toţi partenerii din formaţie să poarte aceeaşi culoare. Nu sunt permise recuzite.

b. Formaţiile de dansuri standard trebuie să includă toate dansurile standard (W, T, V, F, Q), fiecare dans având minim 8 masuri, fiind permise şi 16 măsuri din orice alt dans, inclusiv latino-american.

c. Formaţiile de dansuri latino-americane trebuie să includă toate dansurile latino-americane (S, Ch, R, Pd, J), fiecare dans având minim 8 masuri, fiind permise şi 16 măsuri din orice alt dans, inclusiv standard.

d. Evoluţia solo în formaţia de standard se va limita la 8 măsuri pentru oricare dintre dansuri, nedepăşind însă, în total, 24 de măsuri de-a lungul întregii reprezentaţii. Această regulă nu se aplică la dansurile latino-americane în care evoluţia solo este ceva obişnuit. Nota: La ambele categorii sunt interzise ridicările de la sol (acele mişcări în timpul cărora unul dintre parteneri are ambele picioare desprinse de sol, fiind susţinut de celălalt partener).

e. Orice formaţie este compusă din 6 - 8 perechi. Nimeni nu poate dansa pentru mai mult de o formaţie în aceeaşi competiţie.

f. Fiecare formaţie poate avea până la 4 rezerve, care pot schimba titularii în orice fază a campionatului.

g. Evoluţia unei formaţii va dura maxim 6 minute, inclusiv introducerea şi încheierea. Din cele 6 minute, vor fi punctate nu mai mult de 4,30 minute, care trebuie identificate clar prin semnal sonor de început şi sfârşit. Formaţiile care nu respectă aceste condiţii pot fi descalificate de către preşedintele juriului.

i. Vor fi invitaţi minim 5 arbitrii, având experienţă în formaţii.

j. Vor fi utilizate casete sau alte sisteme audio.

k. Repetiţiile vor fi organizate astfel încât fiecare formaţie să beneficieze de condiţii egale de timp şi de spaţiu în sală, cu muzica.

l. Va fi numit un preşedinte al juriului, care urmăreşte repetiţiile şi avertizează fiecare formaţie de orice încălcare a regulilor. Dacă regulile sunt încălcate în timpul concursului, preşedintele poate descalifica formaţia după o consultare prealabilă cu juriul. În concurs este permis doar programul de dans şi muzica prezentat la repetiţie. Schimbarea costumaţiei nu este admisă în timpul competiţiei. m. Dacă în competiţie sunt prezente mai mult de 6 formaţii, trebuie organizat un al doilea tur.

1.5 CONCURSURI IDSF INTERNAŢIONAL OPEN

Concursuri selecţionate de către Biroul Federal si care respectă normele IDSF.

Organizatorul trebuie sa fi organizat anul precedent un concurs de cel puţin nivel IDSF Open.

1.6 CONCURSURI IDSF OPEN

Concursuri selecţionate de către Biroul Federal si care respecta normele IDSF.

Organizatorul trebuie sa fi organizat anul precedent un concurs de cel puţin nivel naţional.

Preview document

Dans Sportiv - Pagina 1
Dans Sportiv - Pagina 2
Dans Sportiv - Pagina 3
Dans Sportiv - Pagina 4
Dans Sportiv - Pagina 5
Dans Sportiv - Pagina 6
Dans Sportiv - Pagina 7
Dans Sportiv - Pagina 8
Dans Sportiv - Pagina 9
Dans Sportiv - Pagina 10
Dans Sportiv - Pagina 11
Dans Sportiv - Pagina 12
Dans Sportiv - Pagina 13
Dans Sportiv - Pagina 14
Dans Sportiv - Pagina 15
Dans Sportiv - Pagina 16
Dans Sportiv - Pagina 17
Dans Sportiv - Pagina 18
Dans Sportiv - Pagina 19
Dans Sportiv - Pagina 20
Dans Sportiv - Pagina 21
Dans Sportiv - Pagina 22
Dans Sportiv - Pagina 23
Dans Sportiv - Pagina 24
Dans Sportiv - Pagina 25
Dans Sportiv - Pagina 26
Dans Sportiv - Pagina 27
Dans Sportiv - Pagina 28
Dans Sportiv - Pagina 29
Dans Sportiv - Pagina 30
Dans Sportiv - Pagina 31
Dans Sportiv - Pagina 32
Dans Sportiv - Pagina 33
Dans Sportiv - Pagina 34
Dans Sportiv - Pagina 35
Dans Sportiv - Pagina 36
Dans Sportiv - Pagina 37
Dans Sportiv - Pagina 38
Dans Sportiv - Pagina 39
Dans Sportiv - Pagina 40
Dans Sportiv - Pagina 41

Conținut arhivă zip

  • CURSUL 1 DS.doc
  • CURSUL 10 DS.doc
  • CURSUL 2 DS.doc
  • CURSUL 3 DS.doc
  • CURSUL 4 DS.doc
  • CURSUL 5 DS.doc
  • CURSUL 6 DS.doc
  • CURSUL 7 DS.doc
  • CURSUL 8 DS.doc
  • CURSUL 9 DS.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu Privind Selecția Jocului de Fotbal

CAPITOLUL I INTRODUCERE Îndrăgit de către majoritatea participanţilor amatori sau profesionişti,de către milioanele de admiratori,...

Referat Handbal

Atacul pozitional se utilizeaza cu justificare tactica in urmatoarele situatii: -apararea a avut timp suficient pentru organizare, se prezinta ca...

Fotbalul

ISTORIC Fotbalul este "sportul sporturilor", este sportul miraj, care imbina forta, inteligenta, curajul; indrazneala si eleganta miscarilor, cu...

Înotul

Înotul Înotul este o mișcare de deplasare a oamenilor sau a animalelor prin apă, de obicei fără nici un fel de asistență artificială. Acest...

Handbal

HANDBAL Prof. univ. dr. NICOLAE POSTOLACHE OBIECTIVE Handbalul este o disciplina sportiva care a figurat permanent în Planurile învatamântului...

Terminologie Gimnastica

Română Engleză Franceza Germană Act motric Motor act Acte moteur Motorischer Akt Acţiune motrică Motor action Action motrice Motorische handlung...

Exercitii de Culturism

Muschii abdominali sunt foarte lucrati de toata lumea, indiferent de sex sau de conceptiile vis-a-vis de practicarea culturismului. Aceasta...

Jocuri Sportive

1. IMPORTANŢA CUNOAŞTERII JOCURILOR SPORTIVE DE CĂTRE KINETOTERAPEUŢI Jocurile permit manifestarea complexă şi favorizează dezvoltarea simultană a...

Ai nevoie de altceva?