Dans Sportiv

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Dans Sportiv.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 10 fisiere doc de 41 de pagini (in total).

Profesor: Popa Lucian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Educatie Fizica

Extras din document

CURSUL 1

Regulamentul Tehnic al Dansului Sportiv

I. GRADE DE COMPETIŢIE

1.1 Campionatele Naţionale ale României

1.2 Cupa României

1.3 Campionatele Naţionale pe clase

1.4 Campionatul Naţional de Formaţii

1.5 Concursuri IDSF Internaţional Open

1.6 Concursuri IDSF Open

1.7 Concursuri internaţionale

1.8 Concursuri ranking

1.9 Concursuri naţionale

1.10 Concursuri zonale

1.11 Concursuri pe echipe

1.12 Dispoziţii finale

1.13 Sancţiuni

1.1 CAMPIONATELE NAŢIONALE ALE ROMÂNIEI La Campionatele Naţionale pot participa sportivi afiliaţi cluburilor membre ale FRDS indiferent de clasa pe care o au. Brigada de arbitri se întocmeşte cu aprobarea Biroului Federal. Organizatorul este desemnat de Biroul Federal în urma analizei solicitărilor.

Cuprind următoarele concursuri: * dansuri standard Vals lent (W), Tango (T), Vals vienez (V), Slow foxtrot (F), Quickstep (Q); * dansuri latino-americane Samba (S), Cha-cha (Ch), Rumba (R), Paso doble (Pd), Jive (J); * 10 dansuri (W, T, V, F, Q, S, Ch, R, Pd, J).

Se organizează pe categorii de vârstă: Copii I, Copii II, Juniori I, Juniori II, Tineret, Adulţi şi Seniori. La categoria de vârsta Copii I nu se vor dansa F si PD. Invitaţiile se trimit tuturor cluburilor membre ale FRDS.

1.2 CUPA ROMÂNIEI La Cupa României pot participa sportivi afiliaţi cluburilor membre ale FRDS indiferent de clasa pe care o au. Brigada de arbitri se întocmeşte cu aprobarea Biroului Federal. Organizatorul este desemnat de Biroul Federal în urma analizei solicitărilor.

Cuprind următoarele concursuri:

Dansuri standard

Vals lent (W),

Tango (T),

Vals vienez (V),

Slow foxtrot (F),

Quickstep (Q);

Dansuri latino-americane

Samba (S),

Cha-cha (Ch),

Rumba (R),

Paso doble (Pd),

Jive (J);

Se organizează pe categorii de vârstă: Copii I, Copii II, Juniori I, Juniori II, Tineret, Adulţi şi Seniori. La categoria de vârsta Copii I nu se vor dansa F si PD. Invitaţiile se trimit tuturor cluburilor membre ale FRDS.

1.3 CAMPIONATELE NAŢIONALE PE CLASE Campionatele Naţionale pe clase se poate organiza pentru clasele E, D, C, B si A.

Brigada de arbitri se întocmeşte cu aprobarea Biroului Federal. Organizatorul este desemnat de Biroul Federal în urma analizei solicitărilor.

Se organizează pe categorii de vârstă: Copii I, Copii II, Juniori I, Juniori II, Tineret, Adulţi şi Seniori Invitaţiile se trimit tuturor cluburilor membre ale FRDS.

Nu se pot organiza Campionate naţionale de clasa pentru Copii I clasa D, Copii II clasa C, Juniori I Clasa B si Juniori II clasa A.

1.4. CAMPIONATELE NAŢIONALE DE FORMAŢII cuprind următoarele concursuri:

- dansuri standard;

- dansuri latino-americane.

a. Restricţii privind costumaţia pentru concurs: - dansurile standard: costumele bărbaţilor trebuie să fie negre sau bleumarin închis; - dansuri latino-americane: costumele bărbaţilor pot fi de orice culoare, cu condiţia ca toţi partenerii din formaţie să poarte aceeaşi culoare. Nu sunt permise recuzite.

b. Formaţiile de dansuri standard trebuie să includă toate dansurile standard (W, T, V, F, Q), fiecare dans având minim 8 masuri, fiind permise şi 16 măsuri din orice alt dans, inclusiv latino-american.

c. Formaţiile de dansuri latino-americane trebuie să includă toate dansurile latino-americane (S, Ch, R, Pd, J), fiecare dans având minim 8 masuri, fiind permise şi 16 măsuri din orice alt dans, inclusiv standard.

d. Evoluţia solo în formaţia de standard se va limita la 8 măsuri pentru oricare dintre dansuri, nedepăşind însă, în total, 24 de măsuri de-a lungul întregii reprezentaţii. Această regulă nu se aplică la dansurile latino-americane în care evoluţia solo este ceva obişnuit. Nota: La ambele categorii sunt interzise ridicările de la sol (acele mişcări în timpul cărora unul dintre parteneri are ambele picioare desprinse de sol, fiind susţinut de celălalt partener).

e. Orice formaţie este compusă din 6 - 8 perechi. Nimeni nu poate dansa pentru mai mult de o formaţie în aceeaşi competiţie.

f. Fiecare formaţie poate avea până la 4 rezerve, care pot schimba titularii în orice fază a campionatului.

g. Evoluţia unei formaţii va dura maxim 6 minute, inclusiv introducerea şi încheierea. Din cele 6 minute, vor fi punctate nu mai mult de 4,30 minute, care trebuie identificate clar prin semnal sonor de început şi sfârşit. Formaţiile care nu respectă aceste condiţii pot fi descalificate de către preşedintele juriului.

i. Vor fi invitaţi minim 5 arbitrii, având experienţă în formaţii.

j. Vor fi utilizate casete sau alte sisteme audio.

k. Repetiţiile vor fi organizate astfel încât fiecare formaţie să beneficieze de condiţii egale de timp şi de spaţiu în sală, cu muzica.

l. Va fi numit un preşedinte al juriului, care urmăreşte repetiţiile şi avertizează fiecare formaţie de orice încălcare a regulilor. Dacă regulile sunt încălcate în timpul concursului, preşedintele poate descalifica formaţia după o consultare prealabilă cu juriul. În concurs este permis doar programul de dans şi muzica prezentat la repetiţie. Schimbarea costumaţiei nu este admisă în timpul competiţiei. m. Dacă în competiţie sunt prezente mai mult de 6 formaţii, trebuie organizat un al doilea tur.

1.5 CONCURSURI IDSF INTERNAŢIONAL OPEN

Concursuri selecţionate de către Biroul Federal si care respectă normele IDSF.

Organizatorul trebuie sa fi organizat anul precedent un concurs de cel puţin nivel IDSF Open.

1.6 CONCURSURI IDSF OPEN

Concursuri selecţionate de către Biroul Federal si care respecta normele IDSF.

Organizatorul trebuie sa fi organizat anul precedent un concurs de cel puţin nivel naţional.

Fisiere in arhiva (10):

  • CURSUL 1 DS.doc
  • CURSUL 10 DS.doc
  • CURSUL 2 DS.doc
  • CURSUL 3 DS.doc
  • CURSUL 4 DS.doc
  • CURSUL 5 DS.doc
  • CURSUL 6 DS.doc
  • CURSUL 7 DS.doc
  • CURSUL 8 DS.doc
  • CURSUL 9 DS.doc