Optimizarea Conditiei Fizice Curs 1

Imagine preview
(6/10 din 6 voturi)

Acest curs prezinta Optimizarea Conditiei Fizice Curs 1.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 37 de pagini .

Profesor: Sabina Macovei

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Educatie Fizica

Extras din document

Scurt istoric

Jane Fonda- celebra actriţă americană, după 1970, inspirându-se din metoda Dr. H. Cooper, fondează gimnastica aerobică de întreţinere, (GAI), fiind în acelaşi timp şi o adeptă a stretchingu-lui, a exerciţiilor accesibile din gimnastica Yoga, a gimnasticii medicale, precum şi a variantelor de paşi de dans şi elemente specifice dansul clasic.

Gimnastica aerobică de întreţinere (fitness) abordată de Jane Fonda se bazează pe exerciţii analitice cu un puternic caracter medical. Ea foloseşte structuri combinate, care se adresează solicitării supleţei articulare şi musculo-ligamentară sub formă de elongaţii şi chiar killer stretch (întindere ucigătoare).

Sistemul aerobic creat de Jane Fonda a fost copiat aidoma după lucrările ,,Jane Fonda Workout Book” , şi ,,La bell âge de la famme”, fără adaptări la o metodă îmbunătăţită şi fără a respecta principiile didactico-metodice sub aspectul: continuităţi şi ciclicităţii efortului, a încărcăturilor de efort, a unităţii între creşterea progresivă a solicitărilor şi nivelul optim al acestora şi a tratării diferenţiate a subiecţilor pe grupe valorice de nivel biomotric

Aria de practicare a gimnasticii aerobice se extinde rapid din Europa în America în jurul anului 1980, moment în care Sydnei Rome, formează prima şcoală de gimnastică aerobică, dans şi gimnastică în ritm de jazz.

Este important să facem câteva delimitări definitorii privind: fitness-ul, miss fitness, step workout, the power workout şi sportul aerobic. 

Conceptul de fitness s-a activat evident şi întăreşte strategia generală de menţinere a stării de sănătate; el exprimă capacitatea de a accede la o calitate optimă a vieţii, fiind în acelaşi timp, ,,o condiţie dinamică, multidimensională, ce se bazează pe o stare de sănătate pozitivă şi include mai multe componente: fitness intelectual, social, spiritual, şi fizic” (G.Dumitru, 1997).

Fisiere in arhiva (1):

  • Optimizarea Conditiei Fizice Curs 1.ppt

Alte informatii

Curs de OCF, predat la Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport ( ANEFS) Gimnastica aerobică componentă a sistemului de exerciţii aerobe