Electronica de Putere

Imagine preview
(6/10 din 9 voturi)

Acest curs prezinta Electronica de Putere.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 6 fisiere doc de 39 de pagini (in total).

Profesor: Baciu Ioan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Electronica

Extras din document

1.1. Parametrii si clasificarea stabilizatoarelor de tensiune

Stabilizatorul de tensiune reprezinta o instalatie electrica ce asigura la bornele unui consumator o tensiune constanta în conditiile în care se modifica în anumite limite fie tensiunea de la retea fie impedanta consumatorului.

Stabilizatoarele pot fi:

a) de tensiune continua

b) de tensiune alternativa

a) – stabilizatoare parametrice – folosesc dispozitive electronice pe care tensiunea ramâne constanta într-o plaja de variatie a curentului de sarcina

- stabilizatoare electronice – în componenta lor intra un circuit de reglare cu rol de a sesiza variatiile tensiunii la bornele consumatorului si de a corecta valoarea acestei tensiuni când se modifica tensiunea de intrare sau valoarea tensiunii.

b) – feromagnetice – folosesc proprietatea de saturare a unui circuit magnetic în vederea modificarii sau mentinerii constante a tensiunii alternative

- cu tiristoare – se bazeaza pe posibilitatea aducerii în conductie a tiristoarelor la diferite momente de timp în vederea modificarii valorii efective a tensiunii retelei.

Stabilizatoarele de tensiune continua dupa principiile de functionare pot fi:

a) stabilizatoare liniare – la care elementul de reglare lucreaza pe portiunea liniara a caracteristicii curent-tensiune;

b) stabilizatoare în comutatie – elementul de reglare lucreaza în regim blocat – saturat. La aceste stabilizatoare pierderile de putere sunt mai mici însa au dejavantajul parazitilor introdusi în retea.

Performantele uni stabilizator se apreciaza prin urmatorii parametrii:

1.- Factorul de stabilizare în raport cu tensiunea:

Fisiere in arhiva (6):

 • Electronica de Putere
  • Curs 14.doc
  • Cursul 10.doc
  • Cursul 11.doc
  • Cursul 12.doc
  • Cursul 13.doc
  • Elec.c1-c2.doc