Tehnologia NET

Curs
8/10 (1 vot)
Domeniu: Electronică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2440
Mărime: 143.54KB (arhivat)
Cost: Gratis
Universitatea POLITEHNICĂ București Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației

Cuprins

1. Cerințe

2. Tehnologia NET

3. MySQL

4. Descriere aplicație

Extras din document

1. Cerințe

"Creati o aplicatie care sa contina o baza de date creata in mysql si o interfata pentru aceasta. La crearea interfetei se va folosi tehnologia NET. Baza de date va fi compusa din urmatoarele tabele :

Autori (AutorID,NumeAutor,PrenumeAutor,TaraOrigine)

Carti (CarteID,Denumire, AnAparitie,Editura)

Biblioteca(BibliotecaID,Denumire,Adresa)

Relatiile intre tabele sunt urmatoarele :

intre tabela Autori si tabela Carti - relatie de multiplicitate M:N

intre tabela Carti si tabela Biblioteca - relatie de multiplicitate M:N

Interfata va trebui sa permita utilizatorului sa faca urmatoarele operatii pe toate tabelele : vizualizare, adaugare, modificare, stergere. Vizualizarea tabelelor de legatura va presupune vizualizarea datelor referite din celelalte tabele."

2.Tehnologia NET

Tehnologia NET, dezvoltata de gigantul Microsoft, se bazeaza pe asa numitul “.NET Framework”, care este o platforma de calcul care simplifica dezvoltarea aplicatiilor in mediul puternic distribuit al Internetului. Acest NET Framework este conceput astfel incat sa satisfaca urmatoarele obiective:

- Sa ofere un mediu consistent de programare, obiect-orientat, indiferent daca codul obiectului este stocat si executat local, executat local dar distribuit pe Internet, sau executat la distanta.

- Sa ofere un mediu de executie a codului care sa minimizeze desfasurarea software-ului si conflictele de versiune.

- Sa ofere un mediu de executie a codului care sa garanteze executia sigura a codului, incluzand codul creat de dezvoltatori (third-party) necunoscuti sau necertificati.

- Sa ofere un mediu de executie a codului care sa elimine problemele de performanta ale mediilor scripted sau interpreted.

- Sa faca experienta dezvoltatorului consistenta in cazul variatelor tipuri de aplicatii, cum ar fi aplicatiile de tip Windows-based si aplicatiile de tip Web-based.

Sa construiasca toate comunicatiile pe standarde industriale care sa asigure faptul ca codul bazat pe NET Framework poate fi integrat in orice alt cod.

Platforma Net este mult mai mult decat un nou limbaj , software development kit (SDK), sau chiar un sistem de operare. Ofera servicii noi foarte puternice, un nou format binar independent de procesor, noi limbaje, extensii pentru limbaje vechi si lista continua. Folosirea eficienta a acestor noi unelte si aplicatii, nu este posibila cunoastere buna a platforma ce va da viata aplicatiilor.

Premiza din spatele platformei NET este ca lumea calculatoarelor se schimba de la un calculator conectat la servere prin retele de genul Internetului, la un calculator unde toate felurile de device-uri inteligente, calculatoare si servicii, lucreaza impreuna pentru a oferi o experienta mai bogata utilizatorului. Platforma NET este raspunsul acestor provocari pe care schimbarea le va aduce programatorilor.

Platforma NET este formata din mai multe componente, care pot fi grupate in trei categorii de baza:

- NET Framework – o aplicatie complet noua pentru dezvoltarea platformelor.

- Produse NET – diverse aplicatii Microsoft bazate pe NET Framework, incluzand noi versiuni de Exchange si SQL Server, XML – toate integrate in platforma NET.

- Servicii NET – mai multe servicii NET, asigurate de Microsoft pentru folosire in dezvoltarea aplicatiilor ce merg pe NET Framework. Foarte importante si de amintit sunt serviciile Web (Web Services).

Insusi NET Framework poate fi divizat in trei parti:

- CLR (Common Language Runtime) este un mediu de executie care se ocupa de alocarea memoriei, captarea erorilor si interactiunea cu serviciile sistemului de operare.

- Base Class Library este o colectie extinsa de componente pentru programare si aplicatii pentru interfete de programare (API).

- Doua tinte de dezvoltare de nivel inalt. Una dintre ele este pentru aplicatiile Web (ASP.NET) si alta pentru aplicatii normale Windows (Windows Forms).

Avantajele oferite de catre NET Framework includ cicluri mai rapide de dezvoltare (refolosirea codurilor, mai putine surprize de programare, suport pentru mai multe limbaje de programare), mai putine bug-uri legate de tipul datelor datorita securitatii integrale, scurgere de memorie redusa datorita Garbage Collector-ului si, in general, aplicatii sigure.

CLR-ul (common language runtime), este fundatia NET Framework. Va puteti gandi la runtime ca la un agent care administreaza codul in momentul executiei, oferind servicii de baza precum managementul memoriei, managementul thread-urilor, si servicii de lucru la distanta, in timp ce promulga siguranta tipurilor si alte forme de acuratete a codului, care asigura securitate si robustete. De fapt, conceptual de management al codului este un principiu fundamental al runtime-ului. Codul care vizeaza runtime-ul este cunoscut ca managed code iar codul care nu vizeaza runtime-ul este cunoscut ca unmanaged code. Biblioteca de clase, cealalta componenta principala a Framework-ului NET, este o colectie cuprinzatoare, obiect-orientata, de tipuri reutilizabile care poate fi folosita pentru dezvoltarea variatelor aplicatii, pornind de la aplicatiile traditionale in linie de comanda sau cu interfata grafica (GUI – Graphical User Interface), pana la aplicatii bazate pe ultimele inovatii oferite de ASP.NET, inovatii precum Web Forms sau XML Web services.

Preview document

Tehnologia NET - Pagina 1
Tehnologia NET - Pagina 2
Tehnologia NET - Pagina 3
Tehnologia NET - Pagina 4
Tehnologia NET - Pagina 5
Tehnologia NET - Pagina 6
Tehnologia NET - Pagina 7
Tehnologia NET - Pagina 8
Tehnologia NET - Pagina 9
Tehnologia NET - Pagina 10
Tehnologia NET - Pagina 11
Tehnologia NET - Pagina 12
Tehnologia NET - Pagina 13
Tehnologia NET - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Tehnologia NET.doc

Alții au mai descărcat și

Metode Reprezentare a Miscarii

1. Aspecte generale ale compresiei semnalelor video Compresia video poate fi vazuta ca o compresie de imagini, specifica fiecarui cadru, cu o...

Microcontrolerul 80C51

1. Caracteristici 80C51 este un microcontroler vechi dar foarte raspîndit. Este necesara cunoasterea sa întrucît el a pus bazele unei familii de...

Sisteme de Radiocomunicații

1. Notiuni generale 1.1. Sistemul de radiocomunicatie - în cadrul sistemului de radiocomunicatie, transmiterea informatiei se realizeaza...

Analiza și Sinteza Dispozitivelor Numerice

Curs 1 CAPITOLUL I ELEMENTE DE ALGEBRA BOOLEANA 1.1. Generalitati Transferul, prelucrarea si pastrarea datelor numerice sau nenumerice în...

Compresia și Securitatea Datelor

1. Introducere Notiunea de compresia datelor a aparut pe la 1940 prin lucrarile lui Shanon si Fano care au dezvoltat un algoritm eficient de...

Fiabilitate

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE Fiabilitatea este o disciplina din domeniul ingineriei care utilizeaza cunostinte stiintifice pentru asigurarea unor...

Electronica Medicala

1. INVESTIGAREA SI TERAPIA SISTEMULUI CARDIOVASCULAR 1.1 Electrocardiografie Electrocardiografia (ECG) este tehnica masurarii si reprezentarii...

Ai nevoie de altceva?