Traductoare pentru Controlul Dimensional

Imagine preview
(9/10 din 6 voturi)

Acest curs prezinta Traductoare pentru Controlul Dimensional.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Electronica, Electrotehnica

Extras din document

Elemente sensibile pneumatice pentru controlul dimensional

Controlul dimensional este un domeniu în care utilizarea dispozitivelor pneumatice este indicata datorita urmatoarelor avantaje:

- simplitate functionala si constructiva;

- micsorarea gradului de uzura, datorita absentei frecarilor;

- stabilitate la variatii ale parametrilor mediului (temperatura, presiune, câmpuri electrice si/sau magnetice) ;

- liniaritate buna pe domenii mari si precizii ridicate ;

- viteza de raspuns mare.

Principalul dezavantaj îl constituie necesitatea sursei de aer instrumental, care se justifica, daca exista un numar mare de consumatori.

Functionarea elementelor sensibile pneumatice (pentru controlul dimensiunilor geometrice) se bazeaza, în majoritatea cazurilor, pe principiul dispozitivului duza - paleta prezentat în cadrul senzorilor de proximitate fluidici – figura 5.8.

Referitor la dispozitivul duza – paleta (figura 5.8) trebuie precizat ca rezistenta R2 este variabila fiind formata din ansamblul duza – paleta, astfel ca R2 are doua componente:

- - componenta constanta, datorita diametrului constant al canalului duzei;

- - componenta variabila, datorita interstitiului (x) variabil dintre duza si paleta.

Distanta de masurat x reprezinta dimensiunea geometrica a piesei controlate si se considera marimea de intrare (variabila independenta). Variatiile marimii x se traduc în variatii ale presiunii P2 care este marimea de iesire. Caracteristica statica din figura 5.8 – b este liniara în zona AB de functionare. În functie de raportul dintre diametrele rezistentelor pneumatice si , dar si de valoarea presiunii de alimentare ( ) domeniul de lucru al dispozitivului duza – paleta poate fi ajustat sub valori de 1 mm ( ).

• Traductor pneumatic bazat pe variatia presiunii (Traductor " Superjet ") care a fost realizat de IMF - (Intreprinderea de Mecanica Fina), Bucuresti, figura 6.2.

Acest tip de traductor reprezinta o aplicatie directa a preluarii semnalului de presiune în functie de distanta de masurat (x).

Fisiere in arhiva (1):

  • Traductoare pentru controlul dimensional.doc