Traductoare pentru Marimi Geometrice

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest curs prezinta Traductoare pentru Marimi Geometrice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 4 fisiere doc de 40 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Electronica, Electrotehnica

Extras din document

Notiuni fundamentale:

Deplasarea este o marime ce caracterizeaza schimbarile de pozitie ale unui corp sau ale unui punct caracteristic fata de un sistem de referinta.

Distanta reprezinta separarea spatiala (sau planara) dintre doua puncte.

Pozitia reprezinta localizarea spatiala a unui punct sau a unui corp în raport cu sistemul de referinta.

Proximitatea reprezinta situarea la o mica distanta a unui corp (punct) fata de un reper fix.

Traiectoria reprezinta deplasarea simultana (liniara sau circulara) a unui punct pe diferite axe în raport cu un sistem de coordonate. Traiectoriile pot fi – plane sau spatiale.

Unitatea de masura pentru deplasarile liniare este metru [m] cu submultiplii: milimetru [mm] sau micronul [m]. Pentru deplasari unghiulare se foloseste gradul sexazecimal [o], cu submultiplii: minutul si secunda. Uneori, se foloseste radianul [rad].

Deplasarile liniare sau unghiulare permit masurarea indirecta a altor marimi a caror variatii se materializeaza prin modificarea pozitiei unui punct (corp sau suprafata) în raport cu un sistem de referinta.

De exemplu, deplasarile mici permit masurarea presiunilor, fortelor, nivelelor, temperaturi etc, deoarece aceste marimi sunt caracterizate prin deplasari mici.

Observatie:

Pentru utilizator este foarte importanta alegerea, sau conceperea celor mai bune solutii de cuplare a traductorului la marimea de masurat astfel încât sa se asigure precizia de masurare dorita, dar si o fiabilitate ridicata. Din acest punct de vedere exista urmatoarele variante de masurare:

a) masurarea directa: - deplasare liniara prin translatie si deplasare unghiulara prin rotatie.

b) masurarea indirecta: când deplasarea unghiulara este folosita pentru caracterizarea unei deplasari liniare.

4.1. Traductoare pentru deplasari liniare mici

Acestea sunt destinate conversiei intermediare a unor marimi, a caror variatii se traduc (prin sisteme mecanice) în deplasari liniare mici.

Aceste traductoare acopera un domeniu de masurare de ordinul (10-2 …10+2) mm, si au elemente sensibile de tip parametric: inductive, capacitive sau rezistive.

Fisiere in arhiva (4):

  • Partea III.doc
  • Partea IV.doc
  • Partea I.doc
  • Partea II.doc