Componentele Principale ale Traductoarelor

Imagine preview
(8/10 din 12 voturi)

Acest curs prezinta Componentele Principale ale Traductoarelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Electrotehnica, Automatica, Calculatoare, Electronica, Energetica, Transporturi

Extras din document

2.1. Elementele sensibile ale traductoarelor (ES)

Elementele sensibile (ES) constituie partea cea mai diversificata a traductoarelor. Acestea permit detectarea marimii de masurat din întreg ansamblul de marimi care actioneaza în mediul înconjurator rejectând sau reducând la un minim acceptabil influenta celorlalte.

Dat fiind numarul si marea varietate a marimilor care intervin în procesele automatizate si care trebuie masurate cu ajutorul traductoarelor, rezulta implicit necesitatea unei multitudini de tipuri de elemente sensibile (ES), corespunzator acestor aplicatii.

Elementele sensibile se pot clasifica :

a) dupa principiul de conversie a marimii fizice aplicate la intrare:

- elementele sensibile (ES) parametrice;

- elementele sensibile (ES) generatoare.

Principiul conversiei este important pentru studiul general al traductoarelor si evidentierea fenomenelor fizice care stau la baza functionarii acestora (modul de conversie al marimii de masurat într-un anumit tip de marime electrica).

b) dupa natura marimii fizice de masurat:

- elemente sensibile (ES) pentru: deplasare, viteza, forta, debit, radiatie etc.

2.1.1 Elemente sensibile de tip parametric

Elementele sensibile (ES) parametrice (sau modulatoare) se utilizeaza atunci când marimea de masurat este pasiva, adica nu are asociata o putere suficienta, sau fenomenul fizic pe care se bazeaza conversia nu permite obtinerea directa a unui semnal electric. Se numesc elemente sensibile parametrice deoarece marimea de intrare (neelectrica) determina variatia proprietatilor de material care sunt de natura unui parametru electric de circuit (rezistenta electrica, inductivitate, capacitate sau combinatii ale acestora).

Fisiere in arhiva (1):

  • Componentele principale ale traductoarelor.doc