Solicitari in Retelele Electrice de Joasa Tensiune

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest curs prezinta Solicitari in Retelele Electrice de Joasa Tensiune.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 58 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Electrotehnica

Extras din document

10.1. CONSIDERAŢII GENERALE.

Aşa cum se cunoaşte, o reţea electrică, în general, cea de joasă tensiune, în particular are rolul de a tranzita energie electrică, între sursă (cap. 8) şi receptori, în anumite condiţii de calitate.

Ca urmare, o reţea electrică este în primul rând o cale de curent (conductoare electrice) la care se adaugă şi alte elemente necesare distribuirii (puncte de conexiuni-tablouri electrice), activităţii de control şi coordonare [12] (aparate de conectare) supravegherii şi protecţiei (aparate de protecţie, măsură etc.). Evident, aceste elemente pe lângă rolul funcţional particular pe care îl au, reprezintă şi o cale de curent.

În capitolele anterioare, s-au analizat reţelele electrice de joasă tensiune (RE-JT) numai ca o cale de curent, respectiv numai din punct de vedere a cerinţei privind continuitatea în alimentare, fără a evidenţia ce efecte are tranzitul de energie electrică asupra RE-JT şi care este conţinutul activităţii de exploatare a acestor reţele.

În funcţie de valorile parametrilor energiei electrice ce tranzitează RE-JT şi de valorile parametrilor electrici ai elementelor reţelei RE-JT se poate afla în diferite regimuri.

Pe de altă parte, în exploatarea unei RE-JT se urmăreşte, ca de altfel şi la celelalte clase de reţele electrice:

- menţinerea solicitării elementelor reţelei electrice în limitele admisibile;

-asigurarea parametrilor de calitate ai energiei electrice la consumatori (receptori);

- rentabilitatea reţelei în ansamblul ei;

Ca urmare, regimul de funcţionare de bază al unei RE-JT este cel în care sunt asigurate cerinţele menţionate mai sus şi este definit ca regim normal.

O extindere a regimului normal este cel de suprasarcină, în care anumiţi parametri depăşesc valorile admise pentru regimul normal şi ca urmare, acceptarea lor este limitată pentru anumite intervale de timp (s-a considerat că regimul nesimetric şi deformant este tot un regim de suprasarcină).

În regimul normal şi de suprasarcină, personalul de conducere şi deservire operativă aferent RE-JT, efectuează operaţii de conectare-deconectare a unor elemente ale RE-JT în scopul menţinerii parametrilor de calitate ai energiei electrice si a rentabilităţii funcţionării reţelei. Aceste operaţii, intervenţii, au deci un caracter voit şi ca urmare, se definesc ca intervenţii manuale

Observaţie. Într-o RE-JT, operaţiile de conectare-deconectare manuale (voite), au ca scop punerea sau scoaterea de sub tensiune a unei componente a reţelei (tablou de distribuţie), în scopul alimentării cu energie electrică şi nu comanda unui receptor (utilaj) individual. Acţiunea de comandă are ca scop îndeplinirea rolului funcţional al utilajului (pornirea, oprirea, inversare sens rotaţie, reglare viteză etc.) optimizarea funcţionării acestuia şi se realizează cu aparate adecvate, montate pe utilaj (în tabloul electric al utilajului fig 10.13, sau tabloul, pupitrul de comandă).

Fisiere in arhiva (2):

  • Solicitari in Retelele Electrice de Joasa Tensiune
    • Curs.doc
    • Curss.doc