Analiza Portofoliului de Credite MoldindConBank

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Analiza Portofoliului de Credite MoldindConBank.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Profesor: Mistrean Larisa

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Finante

Extras din document

Banca Comercială "Moldindconbank" S.A. este una din cele mai vechi şi mai mari bănci din Moldova. Banca şi-a început activitatea la 1 iulie 1959 în calitate de filială a Stroibank-ului din URSS, sarcinile de bază ale căreia erau finanţarea construcţiilor obiectelor industriale, întreprinderilor complexului energetic, magistralelor de transport.

La 25 octombrie 1991, conform deciziei Adunării de Constituire, banca a fost reorganizată în Banca Comercială pe Acţiuni pentru Industrie şi Construcţii - BC "Moldindconbank" S.A. Reorganizarea nu a reprezentat doar schimbarea denumirii şi a structurii organizatorico – juridică, dar şi lărgirea semnificativă a serviciilor prestate cu scopul de a transforma banca într-o instituţie financiară universală.

Din istoria nouă a băncii merită a fi menţionaţi ultimii ani. Această perioadă poate fi numită cea mai productivă şi de succes perioadă pentru BC „Moldindconbank” SA, care a definit clar o strategie de dezvoltare, şi-a format o echipă profesională de manageri şi, cel mai important, şi-a majorat numărul de clienţi fideli băncii. În această perioadă Băncii i-au fost atribuite diferite nominalizări şi titluri din partea organizaţiilor şi revistelor de talie naţională şi europeană. Astfel, în anii 2003, 2004, 2006, 2007 Băncii i-a fost oferit titlul de "Cel mai bun contribuabil al anului". Totodată, în anii 2003 şi 2004 Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare a nominalizat banca ca fiind cea mai activă bancă din Moldova în cadrul programului Trade Facilitation Program.În anul 2005 Băncii i-a fost atribuit titlul "Cea mai bună Bancă din Moldova" de către revista "The Banker". În anul 2006 revista "Global Finance" i-a oferit băncii titlul de cea mai bună bancă din Moldova în categoria celor mai bune bănci de pe pieţele din Europa Centrală şi de Est.

Astăzi BC "Moldindconbank" S.A. este una din cele mai mari bănci din Republica Moldova cu o infrastructură bine dezvoltată şi cu o reputaţie înaltă pe piaţa financiară internaţională. La moment banca prestează întreaga gamă de servicii bancare prin intermediul reţelei sale de subdiviziuni pe tot teritoriul Moldovei. Banca deţine relaţii de corespondenţă cu bănci de talie mondială, totodată colaborează cu instituţii financiare internaţionale ca Corporaţia Financiară Internaţională, Banca Mondială şi alte fonduri de dezvoltare internaţională, care permit băncii să atragă resurse financiare pe termen lung.

Probleme în ativitatea creditară desfășurată pot fi identificate prin estimarea evoluției de portofoliu de credite.

Un indicator care ne permite să analizăm acceptarea în portofoliu a apariției creditelor problematice este total credite nefavorabile și în stare de neacumulare pentru stabilirea metodelor de recuperare a acestora.

Analiza cotei parte a creditelor în totalul portofoliu de credite al băncii:

K1 = (Total Credite)/(Total ACtive)*100%

Acest indicator ne permite formarea unei viziuni clare asupra activității de creditare din activitatea băncii.

Pentru analiza calității portofoliu de credite al băncii se utilizează indicatorul

K2 =(credite performante)/(Total Credite)*100%

Un portofoliu calitativ reprezintă o politică optimă promovată de bancă în activitatea de creditare.

Indicatorul K3 este utilizat pentru analiza impactului creditelor problematice în total active deținute de bancă ți se calculează conform formulei:

K3 = (Total Credite neperformante)/(Total Activ)*100%

Semnificația indicatorului constă în găsirea soluțiilor pentru diminuarea creditelor neperformante.

Urmatorul indicator este utilizat pentru analiza cotei creditelor neperformante în total portofoliu de credite.

K4 = (Total credite nefavorabile)/(Total credite)*100%

Pentru bancă este benefică situația cînd acest indicator este în scădere și indică o mărime minimă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Portofoliului de Credite MoldindConBank.docx